Πέμπτη, Αύγουστος 06, 2020
Greek English German
Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010 22:47

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2010 (οι λεπτομέρειες...)

Αρθρογράφος: Στέφανος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(7 ψήφοι)

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Δίνοντας στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα ταχύτητας ο ΣΟΑΜ αποκάλυψε λεπτομέρειες, που ναι μεν δεν κρύβουν τον διάβολο αλλά πάλι κανείς δεν ξέρει μέχρι να δει την εφαρμογή...


Οι έξι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών για το 2010 (βλ. πρόγραμμα στο τέλος) έχουν ολοφάνερα ως γνώμονα την ισορροπία, αφού οι τρεις πίστες μοιράζονται από δυο events, με εμφανή την προσπάθεια να γίνει πιο 'νότιο' το πρωτάθλημα, πράγμα που μπορεί να μην μας αρέσει εμάς εδώ πάνω αλλά δεν μοιάζει και κακή ιδέα δεδομένης της έλλειψης κοινού στις Σέρρες και της συμμετοχής στην πλειοψηφία Αθηναίων αναβατών στο πρωτάθλημα.
Ο ΣΟΑΜ αναγνωρίζοντας το οικονομικό πρόβλημα βρίσκεται μεν σε συνεννόηση με μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για την ασφαλιστική κάλυψη των αγωνιζομένων και των αγώνων, για την μείωση του παραβόλου ασφάλισης, ωστόσο μέχρι ν' ακούσουμε το ποσό (που δεν μπορεί να είναι και πάλι 180 ευρώ) κρατάμε μικρό καλάθι.
Στη λογική της μείωσης του κόστους σ' ένα τόσο δαπανηρό σπορ προτίθεται να εφαρμόσει και μέγιστο αριθμό ελαστικών που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε αγωνιζόμενος στα δύο ζευγάρια ανά αγωνιστική συνάντηση μετά τις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου (για χρονομετρημένες δοκιμές και αγώνα). Η εμπειρία λέει ότι το μέτρο αφορά μόνο τους κορυφαίους αγωνιζόμενους, αλλά όπως και να έχει δεν παύει να είναι καλό.
Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένουν οι νέες κατηγορίες που θεσπίστηκαν. Οκ, η σύμπτυξη 125 και 250 racing ήταν και αναμεόμενη και επιβεβλημένη...Όμως, η κατηγορία για τα τετράχρονα 125 κυβικών θαρρώ (όντας επιφυλακτικός γιατί δεν έχω δεδομένα) ότι δεν θα μπορέσει να προσελκύσει το ανάλογο ενδιαφέρον. Μιλάμε για μοτοσυκλέτες όπως το CBR 125, το R125 της Yamaha κτλ. Μακάρι να κάνουμε εμείς λάθος φυσικά. Εκεί που είμαι πραγματικά περίεργος είναι να δω την αποδοχή του ενιαίου με Super Duke που προωθείται...Η ΚΤΜ Ελλάς μπορεί να είναι πολύ δραστήρια αλλά είτε κάτι ξέρουν και περιμένουν να δηλώσουν ενδιαφέρον τουλάχιστον 14 αγωνιζόμενοι μέχρι 31/3 (!) ώστε να ενεργοποιηθεί η κατηγορία, είτε πρόκειται για ουτοπία.
Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξέρουμε περισσότερα  (αφού θα έχει διεξαχθεί λογικά και ο αγώνας της Drasis Racing στις Σέρρες) και μαζί με εμάς θα ξέρετε κι εσείς...

1. 24-25 Απριλίου - Τρίπολη (ΣΟΑΜ – IRON TEAΜ)
2. 15-16 Μαίου - Σέρρες (ΛΑΜΣ)
3. 5-6 Ιουνίου - Τυμπάκι (ΦMA – PRO ACTION)
4. 18-19 Σεπτεμβρίου - Σέρρες (ΛΑΜΣ)
5. 2-3 Οκτωβρίου - Τυμπάκι (ΦMA – PRO ACTION)
6. 13-14 Νοεμβρίου - Τρίπολη (ΣΟΑΜ – IRON TEAM)

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 11:41
Στέφανος

Στέφανος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.