Πέμπτη, Αύγουστος 06, 2020
Greek English German
Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2009 10:40

Scramble Πινακάτες Πηλίου: Αποτελέσματα, video και η ...μαρτυρία μας

Αρθρογράφος: Θωμάς
Βαθμολογήστε το άρθρο
(16 ψήφοι)

Το δελτίο τύπου

Η ΜΟΤΟ.ΛΕΒ οργάνωσε έναν άρτια αγώνα σε μια πανέμορφη περιοχή με τη θερμοκρασία ν' αγγίζει τους 20 βαθμούς. Οι συμμετοχές ήταν 55, πράγμα που δείχνει την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των περιφερειακών πρωταθλημάτων. Οι θεατές έφταναν τους 300 περίπου με πολλούς επισκέπτες του Πηλίου να βρίσκονται προ μιας ευχάριστης έκπληξης, αφού είχαν την τύχη να απολαύσουν άφθονο θέαμα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.Η απαιτητική και σε ορισμένα σημεία δύσκολη διαδρομή μήκους 2,7Km, στημένη σε μια πλαγιά, είχε τα πάντα. Ανηφόρες και κατηφόρες με σαμάρια, κορμούς, μονοπάτια ανηφορικά με πέτρα, τσιμεντόδρομο, φυσικά αλματάκια αλλά και το κερασάκι στην τούρτα, το πέτρινο ψιλοανηφορικό καλντερίμι μήκους περίπου 300μ, με σκαλοπάτια ανά ένα μέτρο, που εκεί δοκίμαζες το πόσο καλά ήταν σφιγμένες οι βίδες στα μηχανάκια, αλλά και τη φυσική κατάσταση των αναβατών. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αν και τελευταίος αγώνας πολλές θέσεις στο πρωτάθλημα κρίθηκαν σε αυτόν τον αγώνα.

Στην S1 ο πρωτοεμφανιζόμενος στο Περιφερειακό αναβάτης από τη Μοτοκίνηση Λάρισας Αγγέλης Σωτήρης (189) κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση αλλά και την άτυπη Γενική. Η δεύτερη θέση κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Ο Οικονόμου Αποστόλης (100) από την ΜΟΛΕΚ κρατούσε καλά τη θέση του από την αρχή μέχρι τα τελευταία μέτρα του αγώνα που είχε μια πτώση και τον πέρασε ο συντοπίτης Γκέκας Φόντας (148) με αποτέλεσμα τη δεύτερη θέση να την πάρει ο Γκέκας, αλλά και την 6η στο Πρωτάθλημα.

Στην τρίτη θέση ο (άτυχος από την πτώση) Οικονόμου Αποστόλης (100) , και τυχερός από την εγκατάλειψη του Χρήστου Παντρά τελειώνει το πρωτάθλημα φιγουράροντας δεύτερος. Με λιγότερο βαθμολογικά άγχος κατέλαβε την τέταρτη θέση ο Χουλιάρας Νίκος (104) από το ΣΜΟΚ κερδίζοντας και το πρωτάθλημα στην S1, που τον υποχρεώνει του χρόνου να μεταπηδήσει στην κατηγορία Champion και στις τάξεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων. Την πέμπτη θέση ο πολύ καλός Κόπανος Ευάγγελος (114) από το Βόλο, και την έκτη θέση της κατηγορίας ο Κολοκοτρώνης Δημήτρης (117) από το ΣΜΟΚ, κλείνοντας τέταρτος το πρωτάθλημα.Στην Κατηγορία S2 με 15 συμμετοχές, την πρώτη θέση πήρε ο συνήθης ύποπτος Καλοστύπης Παναγιώτης (222) κάνοντας έτσι το 6 στα 6 φέτος και φυσικά χρίζεται πρωταθλητής στην S2, πράγμα που τον υποχρεώνει και αυτόν, του χρόνου να μεταπηδήσει στην κατηγορία Champion και στις τάξεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Στη δεύτερη θέση ο Ζυμαρικόπουλος Γεώργιος (227) από τη Λάρισα κάνοντας ένα πολύ καλό και αθόρυβο αγώνα. Για την τρίτη και την τέταρτη θέση ήταν τοπική υπόθεση αφού ο Γκάγκας Δημήτρης (213) και Ζούχας Στάθης (218) τις κατέλαβαν αντίστοιχα, με το Ζούχα να καταλαμβάνει και τη Δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Στην πέμπτη θέση και με 11 πολύτιμους βαθμούς ο αναβάτης από την Καλαμπάκα και τη ΜΟΛΕΚ Τσιάμης Γεώργιος (203) ανεβαίνει στην τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος. Την έκτη θέση της κατηγορίας κατέλαβε στον πρώτο αγώνα της ζωής του ο Διαμαντής Σπύρος (287) και αυτός από τη ΜΟΤΟΛΕΒ.

Η Κατηγορία Junior με τρεις συμμετοχές άνοιξε τον αγώνα στο Βόλο, με πρώτο να περνάει τον τερματισμό τον Δοξαρά Βαγγέλη (700) από τη Λάρισα καταλαμβάνοντας και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, δεύτερο τον Τσιάκο Αργύρη (708) από τη Λαμία και την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα. Τρίτος ο Κούγιας Ευθύμης που ήρθε στο Βόλο ανανεωμένος με το νέο του μηχανάκι, και τον χρίζει Πρωταθλητή στην κατηγορία Junior μιας και έχει βαθμολογηθεί σε όλους τους αγώνες του θεσμού.Στην κατηγορία Champion το θέαμα ήταν πλουσιότερο με 20 αναβάτες να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και την εμπειρία τους.

Πρώτος αλλά και Πρωταθλητής της κατηγορίας ο Ράπτης Βασίλης (651) από την Λαμία που έκανε έναν υπέροχο αγώνα χωρίς να απειληθεί στην ουσία. Στη δεύτερη Θέση ο Καρπούζης Δημήτρης (610) και αυτός από τη Λαμία που φάνηκε ανεβασμένος στην εντουράδικη διαδρομή. Την τρίτη θέση και τη δεύτερη στο Πρωτάθλημα κράτησε ο Καραποστόλης Απόστολος (662) από τη Λάρισα. Τέταρτη θέση στον αγώνα αλλά και στο Πρωτάθλημα ο σταθερός Λιαρόπουλος Κώστας (613) και αυτός από τη ΛΕΔΙΛΑ. Πέμπτος στον αγώνα ο εντουράς Τσίλας Ευάγγελος (663) από τη Μοτοκίνηση Λάρισας, κρατώντας πίσω του στην έκτη θέση τον Τσαντίκο Γρηγόρη (634).

H δική μας περιπέτεια

Το χαζοτραγουδούσαμε όλο το σαββατοκύριακο το νέο hitακι από τη διαφήμιση της cosmote, τόσο που μου κόλλησε και είπα στην εκκίνηση να το κάνω πράξη. Αντί για "έχει σήμα, σήμα καμπάνα" τραγουδούσα "Κάνω σούζα, σούζα λαμπάδα" και από το πολύ άγχος και την αδρεναλίνη της στιγμής αμόλησα. Το συμπλέκτη αμόλησα, μη πάει ο νους σας σε τίποτα πονηρό και παραλίγο γλίτωσα το καπάκι. Ωραία αρχή, σκεφτόμουν παίρνοντας την πρώτη στροφή, όταν συνειδητοποίησα ότι είμαι προτελευταίος. Τρεχάτε ποδαράκια μου, ή μάλλον χεράκια μου ήταν η επόμενη και άντε να τους φτάσεις που είναι όλοι τους προπονημένοι. Μέχρι και που έφτασα στην πρώτη ανηφόρα είχα ήδη περάσει δύο και πήρα λιγάκι τα πάνω μου.

Από εδώ και πέρα το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ήθελα να βρω μια αναισθητική ένεση να κάνω στα χέρια μου. Από τον τρίτο γύρο και μετά είχαν μουδιάσει τόσο που ήθελα να το πετάξω και να πάω για μπύρες με τους υπόλοιπους. Προφανώς και εκείνοι το ίδιο θα σκεφτόντουσαν αλλά δεν το έλεγαν. Αλλά είχε πλάκα να κοπανιέσαι στις ανηφοροκατηφόρες και τα αλματάκια, να στρίβεις ανάμεσα στα δέντρα και να ανεβαίνεις το πετρωτό μονοπάτι. Βέβαια σε κάποια σημεία, αν έχανες τη φόρα σου και έκλεινες γκάζι, το γλίστρημα και η πιθανή πτώση ήταν στο τσεπάκι σου. Και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγω από κάτι τέτοιο, έτσι λοιπόν φιλοδώρησα τον εαυτό μου με τρεις, τις δύο από τις οποίες μπορούσα να αποφύγω αλλά η απειρία μου σε συνθήκες αγώνα φάνηκε ακριβώς εκεί.

Εδώ ήταν που ένιωσα και την πρώτη κούραση όταν ντουμπλαρίστηκα από αναβάτες που είχα ήδη περάσει και με έβλεπαν πεσμένο σε κάτι βάτα στο μονοπάτι να προσπαθώ να ξεκολλήσω. Μου κόπηκε η ανάσα να προσπαθώ να βγω από εκείνο το σημείο, απελπίστηκα, φώναζα μέσα από το κράνος και όταν τελικά κατάφερα να ξεφύγω, έσταζα από ιδρώτα. Και ξαφνικά σταμάτησα να ακούω! Πάει λέω, άρχισα να το χάνω, δεν έχω χέρια δεν ακούω κιόλας, ωραίος αγώνας. Είχα τόση αδρεναλίνη μέσα μου και τέτοιο πόνο στα χέρια που μούδιασαν όλες μου οι αισθήσεις. Στους τελευταίους γύρους ειδικά, το auto pilot δούλεψε υπερωρίες, πήγαινα μηχανικά, αλλά τίποτα δεν με οδηγούσε να σταματήσω. Είχα βάλει στόχο να τερματίσω στον πρώτο μου αγώνα και είχα σκυλιάσει να το κάνω πράξη. Άλλωστε για την πλάκα μας συμμετείχαμε, δεν θα είχε νόημα να μην φτάσουμε στην πηγή.

Η πηγή ήταν η καρό σημαία, που πρώτη φορά έβλεπα στο χώμα και προερχόταν από έναν εξαιρετικά στημένο αγώνα. Η διοργάνωση από την τοπική λέσχη της ΜΟΤΟΛΕΒ ήταν υποδειγματική, από τη σήμανση μέχρι και την έκδοση των αποτελεσμάτων, αλλά και την διαχείριση "κρίσεων" όταν κάποιοι θερμόαιμοι, δήθεν 'αγωνιζόμενοι', δημιούργησαν παρατράγουδα που ευτυχώς δεν πήραν έκταση. Και επειδή το moto4fun συμμετείχε εκ των έσω στη διαδικασία του στησίματος της διαδρομής και του αγώνα γενικότερα, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές για το εγχείρημα τους.

Ήταν ο πρώτος μας αγώνας προσωπικά αλλά και ως site σε χωμάτινες συνθήκες, αλλά σίγουρα όχι ο τελευταίος. Βλέπετε είναι απίθανο το χαμόγελο που έχεις την επόμενη όταν ανακαλύπτεις μια μια τις γρατσουνιές και τα σημάδια στο σώμα σου, αλλά έχεις και πιασμένους μυς σε σημεία που δεν φανταζόσουν καν. Ξεκινάμε σύντομα εντατική προπόνηση με καλούς φίλους και ελπίζουμε στον επόμενο αγώνα να φέρουμε εκείνο το βάθρο που τόσο πολύ μας απειλούσε ότι θέλει ο κύριος αρχισυντάκτης!

υ.γ. Και μια που αναφερθήκαμε σε φίλους, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους από αυτούς βρέθηκαν εκεί να με στηρίξουν! Οι υπόλοιποι απλά έχασαν τις μπύρες μετά!

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2009 12:25
Θωμάς

Θωμάς

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Στέφανος Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2010 00:45 δημοσίευση από Στέφανος

  καλωσήρθες έστω και καθυστερημένα (από μέρους μας, δηλαδή, που δεν ειδαμε το σχόλιό σου)!

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 • Σύνδεσμος σχολίου Αλέξανδρος Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 01:42 δημοσίευση από Αλέξανδρος

  Καλησπερα! δηλ... Καλημερα!
  Χτες αφου απολαυσα τον αγωνα πηγαινα προς την μηχανη μου (B.M.W. r1200gs - yellow) και καθως ημουν ετοιμος να την βαλω μπρος και να ακουσω τον γλυκο ηχο του boxer, ξαφνου βλεπω μια καρτα απο το site στο ντεποζιτο μου!
  Και να ΄μαι!

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.