Πέμπτη, Αύγουστος 06, 2020
Greek English German
Κυριακή, 21 Ιούνιος 2009 02:00

ΣΕΡΡΕΣ: 1ος Φιλικός Αγώνας Ταχύτητας ΜΟΘ- Κιμπάρικα πράματα...

Αρθρογράφος: Στέφανος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ένα πράγμα θα σας πω. Στον πρώτο φιλικό αγώνα ταχύτητας του ΜΟΘ νίκησε μια Kawasaki ακολουθούμενη από μια KTM (την πρώτη που συμμετέχει σε ελληνικό αγώνα ταχύτητας)...Αν αυτό δεν δείχνει ότι ο αγώνας αυτός δεν είχε να κάνει με τίποτε από αυτά που ξέρουμε, τότε δεν ξέρω πως να σας πείσω αλλιώς! Η συνεχής γκρίνια που έχουμε πολλοί βόρειοι για το επίπεδο της σπορ μοτοσυκλέτας στην ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα μετριάστηκε κάπως, αφού στο trackday του MOΘ είδαμε και πολλούς αναβάτες από

Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Κοζάνη, Ξάνθη, Καρδίτσα, Βόλο,Γιαννιτσά, Πλαταμώνα, Κατερίνη κτλ και προσεγμένες μοτοσυκλέτες. Όπως διαπίστωσαν όσοι φίλοι της μοτοσυκλέτας ήρθαν (χωρίς εισιτήριο) για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα με ...φώτα και πινακίδες, ο συναγωνισμός και το θέαμα δεν κρίνονται στο 1.19 αλλά μπορούν να είναι παρόντα και να ευχαριστούν τον κόσμο και στο 1.30, τον χρόνο από τον οποίο γυρνούσαν δηλαδή οι πρώτοι του συγκεκριμένου αγώνα.
Ο 22χρονος Στέλιος Τσίγκος από τη Θεσσαλονίκη υπερέβαλλε εαυτόν και κατέβασε αρκετά δευτερόλεπτα από το προσωπικό ρεκόρ του σε μια καλά προετοιμασμένη ZX10 του 04 κατορθώνοντας εκτός από την Pole να πάρει την εκκίνηση και τον αγώνα εύκολα, αφού πρώτα έκανε και ρεκόρ ταχύτερου γύρου με 1.29.7
Δεύτερος πίσω του, ο δεύτερος και στη σχάρα εκκίνησης, ο Λεωνίδας Κολόμβος από την Αθήνα με μια εντυπωσιακή και πολύ έτοιμη για την πίστα (την οδηγήσαμε) KTM RC8. Ο Λεωνίδας μπορεί να έκανε τραγική εκκίνηση και να βρέθηκε πολύ πίσω αλλά απόλαυσε τον αγώνα όσο κανένας περνώντας πολύ κόσμο μέχρι τον εντυπωσιακό του τελευταίοο γύρο όπου καστάφερε και από 5ος πέρασε 2ος με προσπέρασμα στην καρό σημαία πάνω στον Τεό...
Ο Θόδωρος Χριστοφορίδης από τη Θεσσαλονίκη του είδε την R1 του να ανταποκρίνεται και να τον φέρνει στο βάθρο παρά τον έντονο ανταγωνισμό που βίωσε σ'όλο τον αγώνα. Ο Τεό με το πολυπληθές φαν κλαμπ ίσως να μπορούσε για κάτι ακόμα καλύτερο αν δεν τερμάτιζε με μισή μπότα... Μπράβο στον ΜΟΘ που έδωσε έξι μετάλλια, μπράβο και στα 20 παιδιά που μπήκαν μέσα και γυρνούσαν από 1.29 μέχρι και ...1.43, αψηφώντας απειρία, χρόνια στην πλάτη ή ακόμα και την ακαταλληλότητα της μηχανής τους (βλέπε ήρωας με Hornet 900).
Στα του trackday τώρα Χρήστος Μακρής, Κώστας Καλαντζόπουλος, Δημήτρης Οικονόμου και Στέφανος Σκλαβενίτης βοήθησαν την οργάνωση όντας πλοηγοί είτε γρήγορων αναβατών είτε απολύτως αρχαρίων που έβλεπαν την πίστα για πρώτη φορά. Το έργο τους ήταν μάλλον εύκολο αφού όλοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και το διήμερο σημαδεύτηκε μόνο από μια ανώδυνη για τον αναβάτη πτώση την Κυριακή το μεσημέρι στην κ16. Το περίπτερο του Ok Wheel ήταν το σημείο αναφοράς για τα λάστιχα.
Oυπογράφων οδήγουσε το R6 του Κώστα Διαμαντόπουλου, μεδιαφορά ό,τι ...'πιο δύσκολο' έχω οδηγήσει τα τελευταία χρόνια (σόρι, έτσι!) Κατά τ' άλλα περάσαμε όμορφα και περιμένουμε πως και πως την αντίστοιχη διοργάνωση του Νοεμβρίου, που κάτι μου λέει πως έτσι όπως γλυκάθηκαν μερικοί από τους αναβάτες που έτρεξαν στον αγώνα μόνο φιλικός αγώνας δεν θα είναι, αφού θα έχει πολύ κυνηγητό!!!

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2009 20:25
Στέφανος

Στέφανος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.