Τετάρτη, Μάρτιος 20, 2019
Greek English German
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 12:11

1ο Tourist Trophy Ψυχικού

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(25 ψήφοι)

Η αναβίωση του Tourist TrophyΨυχικού πέρασε στο παρελθόν με δάφνες και δίκαιους επαίνους για την απόλυτη επιτυχία του. Ήταν μια από τις αρτιότερες και καλύτερες οργανώσεις εκδηλώσεων ιστορικών μοτοσυκλετών που πραγματοποιήθηκαν στον Ελλαδικό χώρο. Είμαστε περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι πού αποτελέσαμε μέρος αυτής της επανεκκίνησης που πραγματοποιήθηκε μετά...

...από μεγάλη προσπάθεια του Μουσείου Ελληνικής Μοτοσυκλέτας. Η δυναμική παρουσία συμμετεχόντων και κοινού, δείχνει ότι πρέπει και οφείλει να συνεχιστεί γιατί ως εκδήλωση έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης και δεν αποτελεί μια ακόμη απλή αφορμή για κλασική μάζωξη και βόλτα. 

Ήταν ένας αγώνας με τα όλα του. Σπάνιες λαμπερές μοτοσυκλέτες  που μόνο σε μουσεία και φωτογραφίες είχαμε  την δυνατότητα να θαυμάσουμε, μυθικές παρουσίες οδηγών που έγραψαν την ελληνική ιστορία στους αγώνες ταχύτητας, κόρνες εκκίνησης από το Isle of Man, σένσορες χρονομέτρησης, αχυρόμπαλες, κύπελλα 87 και 48 ετών αντίστοιχα, πλήθος εθελοντών που «ζούσαν» αυτό που έκαναν, πυροσβεστικό όχημα 50 ετών και πολλές λεπτομέρειες που η κάθε μια μόνη της μπορεί να μην είναι κάτι σημαντικό, όλες μαζί όμως δημιουργούν ένα σπουδαίο, μοναδικό, σύνολο.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 ο χρόνος σταμάτησε ή καλύτερα μπήκε σε άλλη διάσταση, κάπου εκεί στα στενά του Ψυχικού και την πλατεία BlueBell. Η νεότερη μοτοσυκλέτα ήταν 49 ετών και η πλατεία προσπαθούσε να χωρέσει τις μνήμες, να ξαναθυμηθεί τους ήχους (και όχι τους θορύβους) των εξατμίσεων και να αποδείξει ότι και σήμερα υπάρχει  ένας φιλόξενος τόπος για έναν όμορφο, πρωτότυπο,  διαφορετικό, αγώνα μοτοσυκλέτας.  

56 ήταν οι συμμετέχοντες, με πολλούς αναβάτες να έχουν φροντίσει προσεκτικά την ενδυματική τους άποψη, ώστε να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την κυρία που συνόδευαν και την ηλικία της. Η εκκίνηση δόθηκε με στυλ και χρώμα, αφού οι οδηγοί παράχθηκαν απέναντι από τις μοτοσυκλέτες και μόλις ήχησαν οι κόρνες έτρεξαν να τις ξεκινήσουν και να γεμίσουν το σιρκουί των 2 περίπου χιλιομέτρων με σπάνιες εικόνες και ήχους διαφορετικούς. 2 ήταν οι κατηγορίες. Η πρώτη αφορούσε μοτοσυκλέτες παραγωγής από το 1924 έως το 1945 και η δεύτερη από το 1945 έως το 1968. Οι δέκα γύροι ήταν πολύ λίγοι και η φράση «τελείωσε κιόλας;» ακούστηκε πολλάκις.

Η εμπειρία που χάρισε σε αναβάτες και κοινό ο εμπνευστής του αγώνα Κος Παναγιώτης Μαριολόπουλος ήταν μοναδική και αξίζει συγχαρητήρια. Πολύ δύσκολο το εγχείρημα, με μεγάλες απαιτήσεις, αλλά οι επιτυχίες πάντα έρχονται από τον δύσκολο δρόμο. Πολλά μπράβο αξίζουν και σε όλους αυτούς που πίστεψαν, εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το όραμα και την ιδέα του. Ο Δήμος Ψυχικού, η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι χορηγοί και οι εθελοντές έκαναν το καλύτερο δυνατό για να μας προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία που θα συζητιέται για πολύ καιρό.

Τα αποτελέσματα έχουν μικρή σημασία σε μια τέτοια γιορτή. Όλοι ήταν κερδισμένοι και περήφανοι που συμμετείχαν στην θεμελίωση ενός αληθινού θεσμού, που αγκαλιάζει πραγματικά την ιστορική μοτοσυκλέτα και τους ανθρώπους που την έχουν κάνει μέρος της ζωής τους.

Καλή αρχή και καλή αντάμωση σε έναν χρόνο…

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 12:26
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.