Παρασκευή, Σεπτέμβριος 21, 2018
Greek English German

Με λίγα λόγια...

Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 07:57

Φωτογραφίες

Αρθρογράφος:

Το Dgr εκτός από μια ωραία βόλτα και μια ευκαιρία συνάντησης ατόμων που αγαπάνε την ίδια ιδέα, προσφέρει και μια ευκαιρία φωτογραφικής αναζήτησης. Οι εικόνες είναι σπάνιες, η μάζωξη γιορτινή, οι μοτοσυκλέτες γυαλισμένες. Αναβάτες, αναβάτριες και μηχανές, έχουν αποδεχτεί την διαδικασία της «πόζας» και δημιουργούν ένα υπέροχο παιχνίδι με τον φωτογραφικό φακό. Τα κλικς κατά την διοργάνωση της εκδήλωσης είναι πάρα πολλά και όπου και αν γυρίσεις το κεφάλι κάποιοι χαμογελάνε μπροστά σε μια κάμερα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και μια φωτογραφική εκδήλωση.

Απολαύστε λοιπόν με την ευκαιρία κάποιες ωραίες φωτογραφίες από τον φακό της Ria Sonn.

 

 

 

Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015 21:06

Της Υεμένης τα κακόμοιρα δίτροχα...

Αρθρογράφος:

Πολλά τρελά συμβαίνουν στον πλανήτη μας τον τελευταίο καιρό. Σεισμοί, καταποντισμοί, θρησκευτικοί πόλεμοι, ενεργειακοί πόλεμοι, πολιτική αταξία, οικονομική κρίση είναι μερικά από αυτά που κάθε ημέρα γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων και τα φύλλα των εφημερίδων. Σημεία των καιρών δύσκολα και πιθανώς ανησυχητικά. Θέματα που ακόμα και αυτά των φυσικών καταστροφών έχουν να κάνουν με το «κάτι» που στηρίζεται στους ανθρώπινους ώμους και θέλουμε να το ονομάζουμε κεφάλι. Ένα κεφάλι πάντα παίρνει αποφάσεις και χιλιάδες άλλα μπορεί να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα όμως, τις περισσότερες φορές.

Εμείς όμως αγαπάμε την μοτοσυκλέτα γιατί αποφορτίζει από την επιβαλλόμενη πίεση και φορτίζει τις μπαταρίες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινή ζήτηση προσωπικής ενέργειας.

Και κάπου εκεί που ο βομβαρδισμός των δυσάρεστων ειδήσεων σε έχει συντρίψει σαν άνθρωπο, σε έχει καταρρακώσει σαν Έλληνα, σε έχει θλίψει στην προσπάθεια σκέψης, έρχεται μια ακόμη κακή είδηση, μακρινή και περίεργη, που έχει μέσα και μοτοσυκλέτα, η οποία σχεδόν πάντα θεματολογικά λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο.

Η κυβέρνηση της Υεμένης λοιπόν, προκειμένου να καταπολεμήσει τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα βίας και επειδή η Αλ-Κάϊντα χρησιμοποίησε μηχανάκια στις 2 τελευταίες επιθέσεις της, πήρε την απόφαση να κατάσχει όλα τα μηχανάκια της περιοχής Sanaa. Σα να λέμε ότι επειδή η 17 Νοέμβρη χρησιμοποίησε μηχανάκια σε κάποιο χτύπημα, κατάσχονται τα μηχανάκια της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Μάλιστα αυτό το υπέροχο μέτρο το εφάρμοσαν πρώτη φορά με ιδιαίτερη επιτυχία (όπως διατυμπανίζουν) το 2010 στην επαρχία Lajeh και στην συνέχεια και σε άλλες περιοχές. Βέβαια την επιτυχία του μέτρου την αντιλαμβάνονται κάπως διαφορετικά από ότι ένας συνηθισμένος νους, αφού οι επιθέσεις με μηχανάκια συνεχίστηκαν κανονικότατα και η Αλ-Κάιντα πάντα έβρισκε τρόπους να έχει δίτροχα. Ο απλός κόσμος όμως στερήθηκε το μοναδικό μέσο που διέθετε (οι ελάχιστοι πλούσιοι διαθέτουν αυτοκίνητα), αποδυναμώθηκε παραγωγικά και έτσι ξαφνικά απόκτησε ακόμη ένα δύσκολο «κάτι» να τον απασχολεί στην καθημερινότητά του, προκειμένου να αφήσει τους διοικούντες ακόμη περισσότερο στην ησυχία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υεμένη βρίσκεται σε βαθιά "πολιτική και δημοκρατική κρίση", από το 2011.

Σήμερα σε ολόκληρη την Υεμένη κυκλοφορούν περί τις 300.000 μηχανάκια. Επιμένω στην λέξη μηχανάκια καθώς η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πενηνταράκια πολύ παλιάς τεχνολογίας, που σε χώρες σαν την δική μας έχουν θέση μόνο στα σκουπίδια. Μεγάλος αριθμός μάλιστα εισήχθη «λαθραία ως μηχανάκια», καθώς εκτελωνίστηκαν ως σκουπίδια ή scrap μετάλλων. Τι κι αν οι πολίτες έκαναν διαδηλώσεις, τι κι αν διαμαρτυρήθηκαν για το παράλογο του πράγματος που τους στερεί ένα εργαλείο δουλειάς, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει την δική του άποψη και σκέφτεται να την εφαρμόσει σε ολόκληρη την Υεμένη:‘’Οι περισσότερες από τις μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν στον δρόμο δεν είναι εγγεγραμμένες και αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε όταν θέλουμε να πιάσουμε μια μηχανή η οποία εμπλέκεται σε πολιτική δολοφονία’’, δήλωσε ο BrigadierOmarAbdulkarim, ο επικεφαλής της ασφάλειας της κυκλοφορίας στην Sanaa. Λες και ο τρομοκράτης θα πάει με τις πινακίδες του και το δηλωμένο μηχανάκι του, να καθαρίσει κόσμο.

Από την άλλη βέβαια ούτε έχουν τρόπο να διαπιστώσουν αν αυτές που κυκλοφορούν με χαρτιά είναι νόμιμες, οπότε όποιον έβλεπαν με μηχανάκι τον κατέβαζαν επιτόπου και του το έπαιρναν.

Η εικόνα τα λέει όλα…Ένας αστυνομικός επιθεωρεί τα κατασχεθέντα μηχανάκια.

Πίσω από μια πολιτική αστάθεια, μπορείς τελικά να είσαι ότι τέρας θέλεις.

Τίποτα δεν είναι μακριά και τίποτα δεν είναι κοντά, από την στιγμή που μπορεί να βρίσκεται μέσα σε ένα οποιοδήποτε μυαλό…

Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014 19:43

Η πρώτη φορά.

Αρθρογράφος:

Σας ζητάμε να πάτε πίσω στον χρόνο. Να ξαναζήσετε εκείνη την αίσθηση που είχατε όταν βρεθήκατε σε εκείνη την πρώτη επαφή. Με εκείνο που σας εξίταρε περισσότερο. Αυτό το πάθος που δεν μπορούσατε να νικήσετε με τίποτα. Αυτό το πάθος την στιγμή της δημιουργίας του.

Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2016 00:00

BMW R120R για τους λάτρεις των 70'ς

Αρθρογράφος:
Θέλετε να οδηγείτε την σύγχρονη BMW σας αλλά αισθητικά δεν σας καλύπτει; Ανήκετε στην κατηγορία των οδηγών που το σύγχρονο δίχρονο design του γερμανικού εργοστασίου το βρίσκετε «αιχμηρό», «προχωρημένο», «κρύο» και «αδιάφορο»; Κάποιοι Ιταλοί που ταλαιπωρήθηκαν από τις ίδιες σκέψεις και βρέθηκαν σε αντίστοιχα συναισθηματικά αδιέξοδα βρήκαν την λύση…Η Unit Garage σχεδιάζει και διαθέτει ειδικά κιτ μετατροπής...
Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 00:00

Διάσημα, "φθηνά", δίτροχα...

Αρθρογράφος:

Ορισμένοι τύποι είναι τρελοί, αφού προκλητικά εκμηδενίζουν την αξία του χρήματος. Πώς αλλιώς να τους  χαρακτηρίσεις όταν για ένα απλό  Honda CRF 250 πληρώνουν 125.000 ευρώ,  για ένα Huqsvarna της δεκαετίας του ’70 145.000 δολλάρια και για ένα δίχρονο Yamaha 250cc της δεκαετίας του ’80 50.000 λίρες Αγγλίας; Και είναι κατανοητό να αποκτάει μεγάλη αξία μια μοτοσυκλέτα...

Δευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2012 22:13

Ο Τζάκ...και τα διδάγματα!

Αρθρογράφος:

Υπάρχουν άνθρωποι που κρίνουν κάποιον με την πρώτη ματιά. Φαντάζομαι ότι λειτουργούμε έτσι γιατί μας είναι εύκολο να κρυβόμαστε πίσω από την φθηνή δικαιολογία του  ένστικτου. Είμαστε οι λεγόμενοι γρήγοροι και αυτός ο χαρακτηρισμός μας συνοδεύει παντού. Δεν το αναφέρω σαν αρνητικό, κάθε άλλο, αφού άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, την γρηγοράδα μας την κουβαλάμε. Το αναφέρω σε σχέση με την ταχύτητα και σε πόσο λάθος ενέργειες και συμπεράσματα μπορεί να σε οδηγήσει. Και συγκεκριμένα για την ταχύτητα να κρίνεις ανθρώπους, την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας και την ταχύτητα εκμάθησης της μοτοσυκλέτας.

Αφορμή για τους παραπάνω συλλογισμούς είναι ο Τζακ. Ένας καταιγιστικός τύπος στην παρέα, ένας πολυτάλαντος επαγγελματίας και γενικά ένας τύπος σε όλα μέσα. Με καβαλημένα πριν καιρό τα 50, ο Τζακ αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη μηχανή του. Από λευκό χαρτί σκέφτεται, ονειρεύεται, ψάχνει, φαντασιώνεται, αποφασίζει τι είναι αυτό που γουστάρει περισσότερο και ξεκινάει την αναζήτηση. Κοντινοί και μακρινοί φίλοι προσπαθούν να του θέσουν απαγορεύσεις και προϋποθέσεις…

- Πάρε κάτι μικρό για αρχή και μετά βλέπεις…

- Αυτό που διάλεξες είναι κουρσούμι….ούτε οδηγιέται, ούτε σπρώχνεται.

- Τι το χρειάζεσαι το μεγάλο; Έτσι κι αλλιώς μέσα στην πόλη κινείσαι…

- Δεν είναι αυτά ρε εσύ για την ηλικία σου…πάρε ένα gambrio (cabrio) καλύτερα.

- Τα παιδιά σου δεν τα σκέφτεσαι;

Άνθρωπος ωμός και με χιούμορ που σηκώνει πολύ κουβέντα και βιάστηκα να κρίνω, αδιαφορεί για όλα, βρίσκει το BMW που έψαχνε και το αγοράζει. Και δεν μιλάμε για ένα BMW που το οδηγούν όλοι. Πραγματικά μπελαλίδικη μοτοσυκλέτα, που ακόμη και έμπειροι αναβάτες τα βρίσκουν σκούρα.

Ο Τζακ όμως το φχαριστιέται. Έχει κάνει παπάκι για βόλτες στο κέντρο και γύρω από το γραφείο του ένα θηρίο 300 βάλε κιλών. Με καύσωνες, παγωνιές και βροχές καμαρωτός επάνω στο θηρίο. Τον έβλεπαν όλοι και τρόμαζαν.

Μια κυρία όμως με ένα τεράστιο Ν από πίσω, τον είδε και δεν τρόμαξε. Ή μπορεί και να παρατρόμαξε, δεν ξέρουμε ακριβώς τι έγινε, γεγονός όμως είναι ότι το πρώτο οικοπεδάκι του Τζακ φρόντισε να του το αγοράσει. Επένδυσε χωρίς να το καταλάβει, όπως λέει ο ίδιος…Με έναν απλό εμβολισμό βρέθηκε να χαζεύει τον συννεφιασμένο ουρανό ξαπλωμένος στα δροσερά υγρά της ασφάλτου. Μαζέψανε πρώτα τον Τζακ, μετά το μηχανάκι και περιμέναμε όλοι να δούμε πώς ο Τζακ θα μαζέψει τα κομμάτια του και αν θα δώσει δίκιο στους φανατικούς των gambrios…Αυτά που ακολούθησαν είναι χειρότερα από τις προδιαγραφές που τέθηκαν στην αρχή…

- Εγώ σου τα έλεγα (ότι χειρότερο μπορείς να ακούσεις…)

- Να δούμε τώρα θα βάλεις μυαλό…;

- Αυτό πάρτο σαν προειδοποίηση…

- Τυχερός ήσουν…

- Για πες τώρα, τι κατάλαβες…;

Ο Τζακ όμως είχε καταλάβει. Όλοι νομίζαμε ότι είχε και είχαμε καταλάβει. Ακόμη κι εμείς που γουστάραμε να τον βλέπουμε να τριγυρνάει με το θηρίο, σκεφτήκαμε ότι βιάστηκε, ότι ίσως με κάτι μικρότερο να την γλύτωνε, ότι...καλύτερα να το ξανασκεφτεί.

Για τον Τζακ όμως το όνειρο έχει μεγαλύτερη αξία από τον όποιο σωματικό πόνο ή την όποια υλική ζημιά. Μετά από έναν μήνα καβαλούσε ξανά το θηρίο. Λες και ο εμβολισμός ήταν κάποιου άλλου ο εφιάλτης και όχι πραγματικότητα. Τίποτα δεν τον ένοιαξε, τίποτα δεν μέτρησε, τίποτα δεν τον ακούμπησε από την σαβούρντα.

Ένα μήνα μετά όμως αγόρασε και το δεύτερο οικοπεδάκι. Μόνος του…χωρίς θηλυκού γένους εμβολισμό. Μουσκεμένο, αστικό και κεντρικότατο, όπως ακριβώς και το πρώτο… Δεν ήταν βέβαια τόσο εντυπωσιακή επένδυση σαν την πρώτη, αλλά όπως και να το κάνουμε μετράει. Και μέτρησε για τους gambrios

- Μόνο άμα τσακιστείς τελείως θα καταλάβεις…

- Αν γουστάρεις αυτοκτονίες βρες άλλο τρόπο που να πονάει λιγότερο…

- Έχεις βαλθεί να στεναχωρείς κόσμο συνέχεια….

- Η τρίτη θα είναι η φαρμακερή

- Και η ξεροκεφαλιά έχει ένα όριο…

Αυτό το τελευταίο αρχίσαμε να το πιστεύουμε και οι υπόλοιποι που μάλλον πλέον φοβόμασταν να βλέπουμε τον Τζακ στο θηρίο. Τα αποτελέσματα της υπερβολής όμως ήταν αδιαμφισβήτητα. Πολύ γρήγορα προχώρησε, το έκανε ακόμη δυσκολότερο με την επιλογή του θηρίου και ενώ είναι εμφανές ότι ήρθε η ώρα να φρενάρει, δεν το κάνει! Όχι μόνο δεν φρενάρει, αλλά πάει και παίρνει δεύτερο μηχανάκι! Και μάλιστα αντίκα. Και καβαλάει και το θηρίο και την αντίκα, γιατί έτσι…Γιατί όπως λέει ο ίδιος ‘‘αν φρενάριζα κάθε φορά που έπρεπε δεν θα είχα ξεκινήσει ποτέ. Ακόμη σταματημένος θα ήμουν. Την πρώτη φορά που καβαλάς μηχανάκι σου λένε πάτα φρένο, δεν σου λένε δώστα όλα…εγώ δεν πάτησα ούτε την πρώτη φορά φρένο”.

Φαίνεται όμως ότι τελικά πάτησε φρένο εκεί που δεν έπρεπε…Σε μια βρεγμένη φουρκέτα μερικούς μήνες μετά, λίγο έξω από την πόλη, αγόρασε και το εξοχικό του. Δύσκολη και πονεμένη αγορά. Αρκετά πληγωμένοι τόσο ο Τζακ όσο και το θηρίο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι 2 λεπτά μετά την σαβούρντα εμφανίστηκε έταιρη κοπέλα θηλυκού γένους με μεγάααλο Ν και φρόντισε να τουμπάρει θεαματικά μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Τζακ που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του. Λες και το κυνηγούσε να τον εμβολίσει πάλι, λες και προσπάθησε να πέσει πάνω του και τελικά το…έχασε το πέναλτυ! Σίγουρα το πάρτυ αυτό ήταν το καλύτερο από τα τρία. Αστυνομίες, πυροσβεστικές, οδικές βοήθειες γουστάραμε φάρους και σειρήνες.

Μετά το τρίτο οικοπεδάκι ούτε οι gambrios μίλησαν, ούτε οι υπόλοιποι. Τι να πούμε;

Όλοι είχαμε κάνει λάθος και όλοι μάθαμε πολλά από το πείσμα του Τζακ. Εγώ που βιάστηκα να κρίνω, ο Τζακ που βιάστηκε να οδηγήσει, οι gambrios που άδικα πυροβολούσαν ένα καθάριο όνειρο, όλοι…

Όλοι; Όχι βέβαια…ο Τζακ συνεχίζει. Επισκευάζει το θηρίο και το περιμένει πώς και πώς. Φιλοσόφησε μάλιστα την όλη διαδικασία και τα συμπεράσματα είναι με δικά του λόγια:

- Τελικά το βρεγμένο δεν με θέλει. Πρέπει να βελτιωθώ κυρίως στην βροχή…

- Αν για κάθε φορά που μου έλεγαν ότι θα πεθάνω έχανα μια ημέρα ζωής, δεν θα έφτανα τα 30!

- Θα το αφήσω μαύρο το θηρίο, μου πάει καλύτερα…

 

Σελίδα 1 από 10