Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2019
Greek English German
Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 19:52

Iron schwei​n: Το ιδιότροπο σιδερένιο γουρούνι

Αρθρογράφος: Μιχάλης
Βαθμολογήστε το άρθρο
(12 ψήφοι)

Χειροποίητο, γνήσιο, μοναδικό, πανεπιστημιακό, σπεσιαλάκι!

MZ 250GS αγωνιστικό, χωμάτινο!!!

Τά έφτιαχναν στο χέρι οι σπουδαστές του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Zchopau (ΜΖ = Motorradwerk Zchopau = Εργοστάσιο μοτοσυκλετών του Zchopau) της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, σαν πρακτική άσκηση προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους. Βασισμένο στην MZ 250 παραγωγής, έβγαζε με τις κατάλληλες μετατροπές γύρω στους 35 ίππους, φοβερά γρήγορο για την εποχή του, αρχές...

...της δεκαετίας 70.

Προσέξτε τα δύο μπουζί στον κύλινδρο που άλλαζαν με διακόπτη, καθώς ξεκινούσες με το ψυχρό και μόλις ζεσταινόταν γύριζες το θερμό για να μή λαδώσει. Επίσης δείτε την κλειστή αλυσίδα και την δερμάτινη εργαλειοθήκη στο ρεζερβουάρ, που είχε απ΄ όλα, μέχρι και δεύτερο σετ γρανάζια μετάδοσης για κοντή σχέση.

Μέ ένα τέτοιο μετατροπή σε έκδοση δρόμου, δηλαδή με μπροστινό σύστημα απο Bultaco Metralla και χειροποίητο fairing, πήρε  το πρωτάθλημα Ελλάδος στα 250cc ο Βασίλης ο Γουρουνάς.

Eίχαν φέρει και στην Θεσσαλονίκη ένα, το είδα με τα μάτια μου στο συνεργείο του Φίλιππα του Βάσσου. Κανένας δεν μπορούσε να το πάει στα χώματα!

Tο συγκεκριμένο σιδερένιο γουρούνι (Iron Schwein) αφού δυσκόλεψε αρκετούς επίδοξους εντουράδες, ακούστηκε ότι το αγόρασε κάποιος βοσκός απο τα Γρεβενά για να πηγαίνει στο μαντρί του...

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 19:56
Μιχάλης

Μιχάλης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.