Κυριακή, Ιούλιος 05, 2020
Greek English German
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 14:50

Sanctuary και Kawasaki Z1 στα 29.000 ευρώ

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(17 ψήφοι)

Θα μπορούσε στην Ελλάδα να υπάρξει μια επιχείρηση με αποκλειστικό αντικείμενο την ανακατασκευή ιστορικών μοτοσυκλετών; Η απάντηση είναι μάλλον όχι, είτε γιατί το αντικείμενο είναι σχετικά μικρό, είτε γιατί η κλασική διάθεση δεν είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένη, είτε γιατί η νοοτροπία μας ως λαός είναι να πλακώνουμε τις δουλειές για να τελειώνουμε γρήγορα, είτε για άλλες πολλές ελφρώς ουσιαστικές και ιδιαιτέρως ανούσιες αιτιολογήσεις. Αυτές οι σκέψεις γίνονται ασυναίσθητα και αυθόρμητα κάθε φορά που μας έρχεται μια πληροφορία για κάποια μονάδα στο εξωτερικό, όπου μπορείς να παραδώσεις την κλασική...

μοτοσυκλέτα σου σε οποιαδήποτε κατάσταση και να βρίσκεται, να συζητήσεις... μαζί τους πώς την θέλεις, να λάβεις προτιμολόγιο για την αναπαλαίωση και τέλος να παραλάβεις την αγαπημένη σου με εγγύηση, λαμπερή και απαστράπτουσα ίσως και καλύτερη από καινούρια. Όπως πχ ο οίκος , συνεργείο, μονάδα – βαφτίστε το όπως θέλετε – Sanctuary στην Ιαπωνία που ειδικεύεται στα Super Bikes της Kawasaki και κυρίως αυτά της δεκαετίας του 70. Ξεκινώντας από ένα μικρό συνοικιακό συνεργείο πριν μερικά χρόνια, έφθασε σήμερα να διαθέτει 5 εκθέσεις-σημεία πώλησης και ένα εργοστάσιο με πλούσιο και αξιοζήλευτο εξοπλισμό. Η παροχή υπηρεσίας είναι σε υψηλότατο επίπεδο και αν ο πελάτης δεν έχει κάποια πολύ εξειδικευμένη απαίτηση, καλύπτεται με ένα από τα δύο βασικά προγράμματα που του προσφέρουν. Το “Life” κατά το οποίο πραγματοποιείται μια αναπαλαίωση με βασικό κριτήριο την επαναφορά σε αξιόπιστη κατάσταση και λειτουργία, πολύ κοντά στην γνήσια κατάσταση, και το “Power” κατά το οποίο ανακατασκευάζεται μια ιστορική μοτοσυκλέτα με σύγχρονα υλικά υψηλών προδιαγραφών έχοντας γνώμονα την βελτίωση των επιδόσεων. Οι τιμές είναι αλμυρές, αλλά από την εξέλιξη της εταιρείας μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, ότι υπάρχει μεγάλο κοινό που δεν περιορίζεται μόνο εντός των ιαπωνικών τειχών.


Τελευταίο δημιούργημα του Sanctuary αποτελεί ένα εξαιρετικό Kawasaki  Z1 το οποίο εμφανίστηκε για πώληση στις αρχές Δεκεμβρίου με αρχική τιμή υπολογίζοντας φόρους εξαγωγής 37.700USD (29.000 ευρώ) και μέσα σε 20 ημέρες περίπου είχε πουληθεί. Το συγκεκριμένο ήταν μοντέλο 70 και είχε ανακατασκευαστεί με βάση το πακέτο power. Διέθετε πιστόνια 1,5 χιλ. μεγαλύτερα με αποτέλεσμα ο κυβισμός να είναι 944cc (41cc μεγαλύτερος από το μοντέλο της εποχής). Το πλαίσιο που πάντα αποτελούσε ένα πρόβλημα στις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες, καθώς έβγαζε ελαστικότητες και δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα 82 άλογα του μοτέρ, ενισχύθηκε σημαντικά και προστέθηκαν κομμάτια από Yamaha FJR 1200. Οι ζάντες είναι 17’’ έργα τέχνης από μαγνήσιο και κοστίζουν περί τα 2.000 ευρώ έκαστη! Στα φρένα έχει εγκατασταθεί η χρυσή σειρά της Sumitomo με τρόμπα της Nissin, στην τροφοδοσία χρησιμοποιήθηκαν καρμπυρατέρ Mikuni TMR36 και βρήκαν την θέση του ένας υδραυλικός συμπλέκτης και ένα διευρυμένο ψυγείο λαδιού. Οι αισθητικές επεμβάσεις είναι πολλές και όλες έγιναν με την χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και εξειδικευμένων προδιαγραφών.


Η συγκεκριμένη Kawasaki πουλήθηκε από την Ιαπωνία. Δεν θα μπορούσε να είχε πουληθεί από την Ελλάδα; Έτσι κι αλλοιώς ο Sanctuary απευθύνεται στην ενιαία παγκόσμια αγορά κλασικής μοτοσυκλέτας, προσφέροντας κάτι διαφορετικό, εξειδικευμένο και εγγυημένο, και μάλιστα μέσα από ένα ιαπωνικό site που τώρα ξεκίνησε να μεταφράζεται.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 17:18
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « Classic Fashion Τriumph ετών 20 ή ...108; »