Παρασκευή, Σεπτέμβριος 21, 2018
Greek English German
Πέμπτη, 07 Οκτώβριος 2010 06:55

Κιθαρίστας ή ντράμερ;

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(13 ψήφοι)

Το γνωστό άσμα του Γιοκαρίνη που κατέκλυσε τα ερτζιανά της δεκαετίας του 80, έθετε ένα σημαντικό δίλλημα που χρειάστηκε να διαχειριστεί ο καλλιτέχνης, προκειμένου να ικανοποιήσει τους γύρω και να ικανοποιηθεί ο ίδιος. Είχε την δυσκολία στο να επιλέξει αν έπρεπε να γίνει ντράμερ ή κιθαρίστας. Κάθε επιλογή είχε τα υπέρ και τα κατά της και καμία δεν υπερτερούσε εμφανώς της άλλης. Θα μου πείτε και τι μας ενδιαφέρει ο Γιοκαρίνης της δεκαετίας του 80 που στο κάτω κάτω ούτε κιθαρίστας έγινε, ούτε ντράμερ και προτίμησε το πιάνο. Η απάντηση είναι ότι το τραγούδι αυτό το θυμάμαι κάθε Κυριακή που τα MotoGp συμπίπτουν με τα WSBK. Βιώνω με τον ίδιο τρόπο την διλημματική...

κατάσταση του καλλιτέχνη και πολλές φορές οδηγούμαι στο να πάω βόλτα με την μηχανή και να μην δω κανένα από τα δύο ζωντανά (μαγνητοσκοπημένα τα βλέπω όπως θέλω όταν θέλω).  Επειδή όμως φεύγοντας για βόλτα πάντα το μυαλό ήταν πίσω, η περιέργεια δεν μου επέτρεπε να περιμένω, μάθαινα τα αποτελέσματα και έχανα την γλύκα της δράσης, αποφάσισα να τα βάλω κάτω και να αποφασίσω τι θα βλέπω από εδώ και πέρα (εφόσον οι συνθήκες διατηρούνται ίδιες με τις φετινές). Για τον Γιοκαρίνη η απόφαση μπορεί να ήταν δύσκολη για εμένα όμως πανεύκολη και ξεκάθαρη. Από εδώ και εμπρός τις διπλές Κυριακές θα βλέπω τα WSBK. Οι 4 βασικοί λόγοι που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι οι παρακάτω:

1.Αριθμός προσπεράσεων σε κάθε αγώνα. Στα MotoGp έτσι και φύγει ο Stoner ή ο Pedrosa στην πρώτη στροφή, ξέρεις ότι έχει κερδίσει και τον αγώνα. Βλέπεις Gp και παρακαλάς να πάει η κάμερα στον Espargaro και τον Edwards εκεί γύρω στην δεκάδα, για να δεις κάποιον να παλεύει. Στα WSBK, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, δεν υπήρξε αγώνας κατά τον οποίο ο πρώτος στην πρώτη στροφή να κέρδισε και τον αγώνα. Είδαμε επικές μάχες και αν όλοι μιλάνε σήμερα για αυτή των Rossi – Lorenzo στην Ιαπωνία, στα SBK είναι κάτι συνηθισμένο. Στο 2ο μάλιστα σκέλος του τελευταίου αγώνα είχαμε κάτι αντίστοιχο για την τρίτη θέση ανάμεσα στον Haga και τον Fabrizio που όμως πέρασε στα ψιλά γράμματα.

2.Προβλεψιμότητα των αποτελεσμάτων. Στα Gp τις περισσότερες φορές φέτος ήξερες ποιος θα πάρει τον αγώνα από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις δημιουργήθηκαν ελάχιστες φορές και στην πλειονότητα των αγώνων στο υψηλότερο βάθρο ανέβηκαν το χασμουρητό και ο ύπνος. Στα SBK από την άλλη ότι και να προσπαθούσες να προβλέψεις έπεφτες έξω. Οι fantastic 4 των Gp, είναι fantastic 10 στα SBK, για να μην πω παραπάνω. Οι αγώνες με τον ίδιο νικητή σε δύο σκέλη ήταν ελάχιστοι. Στα Gp είμαι σίγουρος ότι 10 φορές να έτρεχαν στην ίδια πίστα αν δεν υπήρχαν οι πτώσεις, θα τερμάτιζαν όχι μόνο με την ίδια σειρά, αλλά και με τις ίδιες διαφορές.


3.MotoGp πλέον είναι μόνο ο Rossi. Μπορεί όλοι να μιλάνε για τον Lorenzo και μερικοί για Stoner και Pedrosa, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ο Rossi. Ένας Rossi που δυστυχώς είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω Yamaha, φέτος είναι παρών απών. Προσπαθώ να θυμηθώ μια επική, όπως χαρακτηρίστηκε η μάχη της Ιαπωνίας, που να μην συμμετείχε ο Rossi και λυπάμαι γιατί τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι σχεδόν μηδενικά (βλέπε Hayden). Ώρες ώρες έχω την αίσθηση ότι αν φύγει ο Rossi θα επιτραπούν και τα φλας στα Gp έτσι για να ξέρει ο προπορευόμενος  από πού επιθυμεί να προσπεράσει ο από πίσω. Στα SBK από την άλλη υπάρχουν επικές μάχες σε κάθε σκέλος και οι πρωταγωνιστές σχεδόν ποτέ δεν είναι οι ίδιοι. Ο Biaggi είναι γεγονός ότι έδωσε ένα κύρος που έλειπε από τα SBK, αλλά δεν είναι αυτός που έπρεπε να λάβει συμμετοχή σε όλες τις μάχες και να δώσει ολόκληρο το show. Το ενδιαφέρον παρέμενε αμείωτο είτε βρισκόταν στην μάχη της τριάδας, είτε απουσίαζε σε θέση από την δέκατη και κάτω.


4.Τα Gp όπως παρουσιάζονται στην Ελλάδα είναι πολύ...φιλολογικά για τα γούστα μου. Φθάσαμε να λαμβάνουμε περισσότερη πληροφορία για το πώς παζαρεύει ο  Lorenzo το νέο του συμβόλαιο, το πόσες φορές συγκινήθηκε η Αντριάννα  ή τι σκέφθηκε ο πατέρας του Pedrosa την ώρα που έκανε ποδήλατο. Μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι και είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό που το αφήνουν σχεδόν αδιάφορο τέτοιου είδους πληροφορίες. Έχω ζήσει σκηνή Κυριακή μεσημέρι παρακολουθώντας Gp με χαμηλωμένη σχετικά την φωνή και φίλη επισκέπτρια μου λέει <δυνάμωσε να ακούσουμε τι έγινε με την Αντριάννα>. Δυνάμωσα, ακούσαμε ότι όλα καλά με την Αντριάννα, πως ήταν απλά μια μικρή ένταση στιγμής και όλοι πιο ήσυχοι νομίζαμε ότι είχαμε δει Gp. Δυστυχώς λείπει μια εκπομπή με ιστορικά στοιχεία και αναδρομές, τεχνικές πληροφορίες και έμφαση στην παρουσίαση της μηχανοκίνητης δράσης, με ευχέρεια λόγου στην μετάδοση του αγώνα  και επίκαιρα ρεπορτάζ που να αγνοούν επιδεικτικά το ροζ των paddocks. Μια εκπομπή με οργάνωση, πλαίσιο, δομή και υποδομή. Χαίρομαι που η τηλεόραση ενδιαφέρεται για τα MotoGp αλλά αν τελικά αυτά δεν μπορούν να φέρνουν τα νούμερα που θέλουν οι καναλάρχες γιατί πιθανώς είμαστε λίγοι, δεν είναι λύση ο εκφυλισμός της προκειμένου να περιληφθεί στην τηλεθέαση και ένα κοινό άσχετο με την μοτοσυκλέτα. Το γεγονός αυτό αποπροσανατολίζει την θεματολογία, κάνει το πραγματικό κοινό των συγκεκριμένων αγώνων να δυσανασχετεί και να ψάχνει διεξόδους σε δορυφορικές μεταδόσεις, που στο κάτω κάτω της γραφής δείχνουν και τις απονομές.  Από την άλλη τα SBK φέτος τα βλέπουν μόνο αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται και η ελληνική κάλυψή τους στο διαδικτυακό MSfree, θεωρώ ότι ξεπέρασε τις αμηχανίες των πρώτων μεταδόσεων και βρίσκεται σε  ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο παροχής πληροφορίας αλλά και εμφατικής μετάδοσης. Σε καμία περίπτωση δεν κουράζει, μένει μακριά από τα ροζ και δείχνει ότι έχει οργανωθεί εκ των προτέρων. Κρίμα που δεν είναι τηλεόραση…

Για φέτος ευτυχώς τα διλλήματα τέλος καθώς τα SBK πήγαν διακοπές. Κιθαρίστες και ντράμερς ξανά του χρόνου θα μας προβληματίσουν. Ελπίζουμε για τα εναπομείναντα να άναψαν αρκετά τα αίματα στα Gp μετά το τελευταίο επικό επεισόδιο και ο Rossi να μην αποφασίσει την εγχείρηση του ώμου του πριν την λήξη της σαιζόν. Γιατί φαντάζεστε MotoGp χωρίς Pedrosa και Rossi; Θα είναι ξυπνήστε με όταν τελειώσει και βάλει ο Rossi τα κόκκινα…

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 23:49
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « O Ρωμαίος Αυτοκράτορας ξανά στο θρόνο του