Δευτέρα, Ιούλιος 06, 2020
Greek English German
Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 16:38

Μηχανή: Ένας ακριβός έρωτας...

Αρθρογράφος: Φίλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(9 ψήφοι)

Άλλο ένα κείμενο του αναγνώστη μας Σπύρου Βαρθολομαίου.

'Πολλοί από εμάς από πιτσιρικάδες είχαμε το όνειρο της μηχανής. Πόσοι δεν κάναμε μακρινές βόλτες με τα ποδήλατά μας και περιμέναμε την ώρα και τη στιγμή που τη ρεβάνς θα... (ώπα ώπα αυτό είναι από γνωστή τραγουδάρα!). Περιμέναμε, ήθελα να πω, την ώρα και τη στιγμή που θα καβαλάμε τα σιδερένια άλογά μας και το μόνο όριο θα είναι τα έουρος στην τσέπη μας.

Φτάνει η πολυπόθητη στιγμή: έχεις μαζέψει κάποια λεφτουδάκια και κάνεις τη μεγάλη κίνηση. Καλορίζικη, καλοτάξιδη και αγρατζούνιστη! Επειδή, όμως, οι εποχές έχουν γίνει δύσκολες τσιμπάς και το δάνειο από την τράπεζα.  Αυτό θα ήθελα να αναλύσουμε στο κειμενάκι αυτό, γιατί δεν είναι τόσο απλό όσο μπορεί να φαίνεται. Περισσότερο απευθύνεται στους νεότερους που δεν έχουν περάσει το λούκι της τράπεζας. Ο γραφών το πέρασε και τον έτσουξε...
Δεν έχουμε όλοι την υπομονή να μαζέψουμε το τελικό ποσό που κοστίζει η μηχανή που τόσο θέλουμε, οπότε ένα δάνειο σώζει την κατάσταση. Παίρνουμε ένα δάνειο της τάξης των 6000 ευρώ, ας πούμε;  Μένει να επιλέξουμε το ποσό της δόσης που επιθυμούμε να πληρώνουμε. Επειδή θεωρούμε ότι το να βάλουμε μια μεγάλη δόση θα μας γλυτώσει πολλά από τόκους, ξεχνάμε αμέσως αμέσως ότι με την αγορά έρχονται και νέα έξοδα για τη μηχανή μας .
Οι μηχανές μεταξύ τους έχουν διαφορές. Αν αγοράσουμε ένα ss,  θα μπούμε στο τρυπάκι της βελτίωσης. Τώρα θα μου πεις τι να βελτιώσεις σ' ένα μηχανάκι που βγαίνει από την εταιρία ετοιμοπόλεμο; Τέλος πάντων, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Θα πάμε σε καμία πιστούλα, θα φάμε σκάλωμα, θα έρθει και η αγορά ενός πολυεστερικού και μετά μαθήματα οδήγησης και και και . . .
Άλλοι αγοράζουν on-off/street βάζουν κάγκελα, μπαγκαζιέρες, θέλουν να κάνουν ταξιδάκια με το έτερον ήμισυ ή με την παρέα , να πάνε σε μέρη μακρινά ή κάνα εξωτερικό και πολλά ακόμα.
Φυσικά, σ' όλα αυτά υπάρχει η βενζίνη, ο εξοπλισμός και η συντήρηση  στη μέση: κράνη, μπουφάν, γάντια, στολές, μπότες, σέρβις, λάστιχα, ασφάλειες.
Πού θέλει να καταλήξει ο ποιητής . . . ; βΌπως είπα στην αρχή, επιλέγουμε να βάλουμε αρκετές φορές  στη δόση ένα μεγάλο ποσό ώστε να γλυτώσουμε από τους τόκους, αλλά αν υπολογίσουμε όλα τα παραπάνω έξοδα μπορεί να βγει ένας μέσος όρος πεντακοσίων ευρώ το μήνα για πλάκα! Πόσες φορές δε μας έχει τύχει μια στραβή; Αλλά ας μη μιλάμε μόνο για στραβές. Διακοπές, οικογενειακές υποχρεώσεις, ένας καφές ή και μια βόλτα για φαγητό. Πράγματα, δηλαδή απλά και καθημερινά, που αυξάνουν ακόμη περισσότερο τα προαναφερθέντα έξοδα.
Οπότε, φίλοι μου, καλύτερα να βάλουμε μια μικρότερη δόση και να είμαστε πιο χαλαροί, παρά να μετράμε και να υπολογίζουμε με το χαρτάκι το καθετί που χαλάμε. Πιστέψτε με, δε θα σας φανούν τόσο πολύ οι παραπάνω τόκοι, όσο θα σας φαινόταν αν παίρνετε 800 ευρώ μηνιάτικο και  βάζατε 400 ευρώ δόση. Κατά τη γνώμη μου, μεγάλη βλακεία, μην το κάνετε!
Τέλος, κάτι άλλο που προτείνω, φίλοι μου, είναι μια ασφάλεια κλοπής. Είναι κάπως ακριβή (γύρω στα 260 ευρώ το 6μηνο), αλλά το να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αξίζει πολύ περισσότερο.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 30 Νοέμβριος 1999 02:00
Φίλος

Φίλος

Ιστότοπος: www.moto4fun.gr E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.