Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019
Greek English German
Κυριακή, 27 Ιούνιος 2010 02:21

MotoGP Assen: O Jorge πάει για περίπατο...

Αρθρογράφος: Στέφανος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(4 ψήφοι)

Οι μειωμένες τηλεθεάσεις σε Ιταλία και Ισπανία, τις δυο μεγαλύτερες αγορές του motoGP, τα λένε όλα. 'Senza Vale, non e vale'. Xωρίς τον Valentino (το πρωτάθλημα) δεν έχει αξία...Φυσικά, για να μην απαξιώνουμε τους απίστευτους αυτούς αναβάτες και για να μην τρομάξουν και οι φίλοι του σπορ για την΄επόμενη μέρα, όταν ο 'Γιατρός' την κάνει από το σπορ, να διευκρινίσουμε ότι ο κυριότερος λόγος που δεν έχει αξία δεν είναι μόνο ότι το box του σημαντικότερου αναβάτη της εποχής μας είναι κενό αλλά και το ότι το ακριβώς διπλανό, αυτό του Jorge γεμίζει ελλείψει αντιπάλων με τρόπαια ανησυχητικά γρήγορα...Και χωρίς έντονη πίεση!

 

Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, αφού αν εξαιρέσουμε τους πρώτους γύρους που το μαλακό ελαστικό του Dani δεν πρόλαβε να βγάλει τα λεφτά του -ίσως και λόγω της καθυστέρησης που υπέστη ο Ισπανός από τον Spies- το ματσάκι ανήκε αποκλειστικά στον Jorge και τα σκληρά του Bridgestone, που από τη μέση του αγώνα απογειώθηκαν αφήνοντας τους εναπομείναντες δυο της κλίκας των fantastic four να παίρνουν τις θέσεις του βάθρου, που δικαιωματικά τους ανήκουν, για πρώτη φορά φέτος με αυτή τη διάταξη. Πρώτο βάθρο, λοιπόν, για τον Casey, που ταλαιπωρήθηκε από το arm pump όσο περνούσε η ώρα, τέταρτη θέση για τον 'The Ben' που κάνει ό,τι μπορεί και αυτό αποδεικνύεται και από τις θέσεις που βρίσκεται μπροστά από τον Colin Edwards...Πίσω του ο Dovi, που έχασε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία (και ελπίζω να την έβγαλε φωτοτυπία να την δείχνει στα εγγόνια του γιατί δύσκολα θα την ξαναδεί!!!) και ακριβώς πίσω του ο Randy De Puniet, ο οποίος από την πολλή χαρά του σούζαρε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης που βρέθηκε και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το βάθρο εξαρχής. Από κει και πίσω τίποτα το συνταρακτικό (η οργή του Capirossi για τη μοτοσυκλέτα που καβαλάει ίσως είναι άξια μνείας), όμως το θέμα προκύπτει από αλλού.

Με 15 αναβάτες να τρέχουν πήρε βαθμό μέχρι και ο Akiyoshi, o αντικαταστάτης test rider του Hiroshi Aoyama. Εκτός, λοιπόν, ότι πρέπει να αρχίσουν να βρίσκουν αναβάτες μήπως ν' αλλάξουν και το σύστημα βαθμολόγησης με βαθμούς π.χ μόνο για τους 8 πρώτους; Είναι λίγο άκυρο το σύστημα ως έχει, ειδικά τώρα που έχουν ξεκληριστεί ήδη τρεις (Rossi, Aoyama, Melandri). Ευτυχώς, ο τελευταίος μάλλον θα τρέξει στο Mont Melo, o δεύτερος αντικαταστάθηκε όπως όπως (γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθεί και ο...αντικαταστάτης από τον Alex De Angelis), ενώ ο Rossi ως γνωστόν θα έχει ως ...διάδοχο έναν 41 ετών Ιάπωνα, επίσαης test rider. M' αυτά και μ' αυτά γι' αυτό λένε οι διοργανωτές να πάνε στα 1000 ήδη από του χρόνου και άντε τώρα να πιάσεις τον Vale ντυμένο στα κόκκινα που θα σπινιάρει το θηρίο της Ducati στην έξοδο των στροφών σαν ντραγκστερ....Ωχ, Παναγία μου!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εδώ

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 27 Ιούνιος 2010 02:45
Στέφανος

Στέφανος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.