Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019
Greek English German
Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2010 14:03

16o Classic Trial: Ακόμη μια επιτυχημένη εκδήλωση της ΛΑΜΣ

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(26 ψήφοι)

Σε μια περίοδο που όλα φθίνουν, μικραίνουν και θυσιάζονται στον βωμό της κρίσης και της πιθανολογούμενης κρατικής πτώχευσης, προσπάθειες όπως αυτή της ΛΑΜΣ μας κάνουν να αισθανόμαστε πλούσιοι και αισιόδοξοι. Όχι, δεν βρήκαν εκεί στις Σέρρες την λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας, αλλά με χαμηλούς τόνους και ευχάριστη διάθεση, κατάφεραν να εξασφαλίσουν σε περίπου 60 συμμετέχοντες μια κλασική εκδήλωση, που έστω και για μια ημέρα, εκμηδένισε το μίζερο πνεύμα της εποχής. Το 16ο Classic Trial ...

...που πραγματοποιήθηκε στις 6/06, ήταν ένα υπόδειγμα διοργάνωσης που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και απέδειξε ότι όταν η εμπειρία συνδυάζεται με την κατάλληλη διάθεση, το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο του αναμενόμενου.


Η εκκίνηση δόθηκε από την πλατεία των Σερρών και οι αγωνιζόμενοι διέσχισαν 100 χιλιόμετρα περίπου του Νομού Σερρών, σε διαδρομές που δύσκολα ανακαλύπτεις όταν δεν είσαι από τον συγκεκριμένο τόπο και κινείσαι μόνος σου. Ο καιρός ήταν τρομακτικός έως τελείως αποτρεπτικός το Σάββατο, την Κυριακή όμως που ήταν και η ημέρα της εκδήλωσης, κρατήθηκαν όλα στεγνά μέχρι το μεσημέρι. Αφού τερμάτισαν όλοι και λάβανε θέσεις για το παραδοσιακό φαγοπότι, άνοιξαν οι ουρανοί και ξανατρομοκράτησαν κυρίως του συμμετέχοντες εκτός Σερρών και βασικά αυτούς από Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, που είχαν να διανύσουν τις μεγαλύτερες επιστροφές.  

 
Σε ειδικές αλλά και γενικές γραμμές, η συνολική διαδρομή ήταν πολύ εύκολη και οι πρωτιές των κατηγοριών κρίθηκαν στις μικρολεπτομέρειες. Για την ακρίβεια στην μια και μοναδική ειδική διαδρομή σταθερής ταχύτητας όπου όλοι ούτως ή άλλως λαμβάνουν το καπελάκι τους και αυτό που προσπαθούν οι αγωνιζόμενοι, είναι τα σομπρέρο τους να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος (κάτι σαν παιδικά). Στις υπόλοιπες ειδικές οι χρόνοι ήταν πολύ χαλαροί και παρά το γεγονός ότι όλοι περίμεναν ένα σφικτό κομμάτι, αυτό δεν ήρθε ποτέ. Εκτός όμως από το διαγωνιστικό ενδιαφέρον, υπήρχε και αυτό της περιήγησης που όπως αποδείχτηκε ήταν ισχυρότερο. Αρκετοί συμμετέχοντες αδιαφορώντας για χρόνους, κύπελλα και θέσεις, ακολούθησαν χαλαρά το κομβόι και απόλαυσαν τις Σερραϊκές διαδρομές, γνώρισαν την Νιγρίτα και ευχαριστήθηκαν κλασικές εικόνες.


Η συγκεκριμένη εκδήλωση μετρά 16 χρόνια ζωής και με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι κάθε χρόνο είναι και καλύτερη. Αν ο καιρός δεν αποφάσιζε να κάνει φθινοπωρινά τερτίπια το Σάββατο, είναι σίγουρο ότι οι συμμετοχές θα ήταν πολύ περισσότερες. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, εκτός από το καταπληκτικό μεράκι των διοργανωτών, είναι ο τρόπος με τον οποίο αγκάλιασαν και υποστήριξαν τον αγώνα οι τοπικοί φορείς και επιχειρήσεις.  Για μια ακόμη φορά όλα ήταν υπέροχα και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκτός από τους υποστηρικτές του αγώνα, οφείλεται ειδικά στους Σ.Ηλιάδη και Κ.Καρακάρα.

Άντε, και του χρόνου να γίνει διήμερο…

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2010 14:14
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.