Κυριακή, Μάιος 19, 2019
Greek English German
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 09:26

Κι όμως υπάρχουν ακόμα Vikings!

Αρθρογράφος: Θωμάς
Βαθμολογήστε το άρθρο
(32 ψήφοι)

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι Νορβηγοί που αποφάσισαν να "κατακτήσουν" τον κόσμο. Ο ένας είναι ιδιοκτήτης βενζινάδικου. Ο άλλος εργάζεται σε βιοτεχνία κατασκευής χριστουγεννιάτκων δέντρων! Ο τρίτος δεν κατάφερε ποτέ να ξεκινήσει γιατί τον πρόλαβε ο πελαργός. Οι δύο πρώτοι, λοιπόν, ονόματι Klaus Ulvestad (ο βενζινάς) και Tormod Amlien (ο ...Αι - Βασίλης) αποφάσισαν ότι

δεν είναι αντρίκιο αρκετά να κάνεις τον γύρο του κόσμου πάνω σε καινούργιες μοτοσυκλέτες και με μεγάλη υποστηρικτική ομάδα πίσω σου. Μόνο αν καβαλάς μοτοσυκλέτες τουλάχιστον 70 ετών χωρίς πίσω ανάρτηση καταλαβαίνεις το ταξίδι. Κάπου πίσω στο 2005, λοιπόν, βρήκαν δύο Δανικές Nimbus 750cc του 1937, τετρακύλινδρες με άξονα (!), τους πρόσθεσαν sidecars και ξεκίνησαν για το απόλυτο ταξίδι ονομάζοντας το The Dump Way Round. Με αρχικό προορισμό από το Όσλο στη Σιγκαπούρη το 2006 για ζέσταμα, θεώρησαν ότι δεν τους έφτασε και έτσι τον Απρίλιο του 2009 ξεκίνησαν από τη Νορβηγία προς την Αλάσκα μέσω Σιβηρίας, από εκεί θα διασχίσουν ολόκληρη την Αμερικανική ήπειρο, θα περάσουν με καράβι στη Νότιο Αφρική και στη συνέχεια θα εξερευνήσουν την Ευρώπη.

Δημιούργησαν ένα εξαιρετικό site μέσα από το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να δει τις περιπέτειες τους, το που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό από διάφορες τοποθεσίες αλλά και ένα blog ενσωματωμένο το οποίο ανανεώνεται σε κάθε ευκαιρία. Κάθε αναγνώστης μπορεί να κάνει μέσω Paypal δωρεά χρημάτων ανάλογα με το ποσό που επιθυμεί, χρήσιμο αρκετά για τους σύγχρονους Vikings καθώς δεν έχουν καμία υποστήριξη παρά μόνο την αλληλοβοήθεια και τους προσωπικούς τους πόρους. Οι δύο μοτοσυκλέτες επισκευάζονται αποκλειστικά από τους ίδιους, με ανταλλακτικά που έχουν αγοραστεί από διάφορες πηγές (τον στρατό, την αστυνομία κτλ) και ο λόγος που τις επέλεξαν είναι γιατί θεωρούνται από τις πιο αξιόπιστες της δεκαετίας του '30 και είναι εύκολες στη συντήρηση. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αμερική μετά από μια μεγάλη στάση στο Vermont έχοντας κάνει ήδη 25.000χλμ με στόχο, μέχρι να επιστρέψουν στη Νορβηγία, να έχουν κάνει 100.000χλμ που είναι και το "όριο" για τους κινητήρες των μοτοσυκλετών, προτού χρειαστούν να λυθούν πλήρως για ολική επισκευή.

Νορβηγοί κατακτητές διασχίζουν τον κόσμο. Αν τους βρείτε μπροστά σας κάντε πέρα, είναι αγριεμένοι και αποφασισμένοι να τα δουν όλα...

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 14 Μάιος 2011 07:20
Θωμάς

Θωμάς

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.