Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020
Greek English German
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2010 01:05

Μοντέλο του 40, θαμμένη στο χώμα...

Αρθρογράφος: Στέφανος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(44 ψήφοι)

Αυτή είναι η ιστορία του φίλου μας του Γιάννη, ή για την ακρίβεια της μοτοσυκλέτας του. Tον Γιάννη τον γνωρίσαμε στη φωτογράφιση των Αrgo Riders στον Βόλο και γρήγορα καταλάβαμε ότι δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη περίπτωση. Η μοτοσυκλέτα του το φώναζε από μακριά. Όμως , την ιστορία που ακούσαμε δεν την περιμέναμε! 27άρηδες με τροποποιημένη Harley του '40 για πρώτο μηχανάκι και Matchless για τις βόλτες δεν μπορείτε να πείτε ότι γνωρίζετε πολλούς...

Aλλά ας κόψουμε τις σάλτσες και ας μπούμε στο ζουμί. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έφτασε στην Ελλάδα στον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο και απλά δεν γύρισε ποτέ μαζί τους πίσω, αφού κατά την αποχώρηση των κατακτητών πετάχτηκε στον Πηνειό. Ο παππούς του Γιάννη πήρε το μηχανάκι και για να το φυλάξει τις ταραγμένες εκείνες εποχές αποφάσισε να το θάψει στη Λάρισα κάπου κάτω από τη γη! Ναι, όπως διαβάσατε, κάτω από τη γη!!! Εκεί μέσα κανείς δεν ξέρει πόσο έμεινε το Flathead, ωστόσο μπορώ να σας πω πως αυτό το μοτέρ, το θρυλικό μοτέρ δεν άργησε καθόλου να ξαναπάρει μπρος. Τρεις μέρες μέσα στο πετρέλαιο και στην τρίτη μανιβελιά πήρε.

Τι έγινε έκτοτε;

Πολλά, όχι τόσα ώστε η καρδιά να χάσει τον χαρακτήρα της. Οι αρχικές αρρυθμίες βελτιώθηκαν ( αρχικά είχε προβλήματα με τα ρεύματα, οπότε μπήκε δυναμο) αλλά κατά τ' άλλα και επειδή θα την χρησιμοποιούσαν την μηχανή καθημερινά οι νέοι της κάτοχοι προτιμήθηκαν λύσης αμφίβολες μεν για τους θιασώτες του σωστού restoring, λειτουργικές ωστόσο για κάποιον που δεν θέλει να ξοδέψει μια περιουσία. Μπροστινό σύστημα και ψαλίδι από Gsxr, ζάντα από CB, σέλα στο χέρι και πίσω φτερό από ...τρακτέρ Ζετόρ συνθέτουν το περίεργο μείγμα.

Εδώ και 12 χρόνια η μοτοσυκλέτα λειτουργεί με τον Γιάννη στο τιμόνι και στο σέρβιςι τον θείο του, καθοδηγητή και εμπνευστή της τρέλας. Και όσο κι αν με το Matchless όπως παραδέχεται τον προσέχουν περισσότερο στο δρόμο, όσο κι αν κάθε βόλτα στις λακούβες του Βόλου κάνουν τον πισίνο του ...πέτρα λόγω των ανύπαρκτων αναρτήσεων, αυτό το Harley έχει το fun factor που χρειάζεται για να περνάς καλά καβαλώντας το.

Γι' αυτό και το φιλοξενούμε στο moto4fun!

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 23:25
Στέφανος

Στέφανος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.