Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2019
Greek English German
Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009 13:50

Καζαμίας 2010

Αρθρογράφος: Φίλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(9 ψήφοι)

Προτού τελειώσει το αποτρόπαιον τούτον έτος, ο τακτικός συνεργάτης μας St(r)ing, που δεν παίρνει κλήσεις από την Τροχαία όπως ο Βρετανός αλλά παίρνει κλήσεις μόνο από το κινητό του, μας αναλύει τα καθέκαστα του 2010. Ό,τι πρόκειται να διαβάσετε είναι απολύτως διασταυρωμένο με τον Uri Geller, πράγμα που μας κόστισε ουκ ολίγα κουτάλια (με τον διάδοχο του Uri έχουμε δουλέψει μαζί και στο video που κάναμε στις Πινακάτες).

ΙανουάριοςΗ Ελληνική Αστυνομία προμηθεύεται εκτός από μοτοσυκλέτες και γουρούνες ώστε να μπορεί να 'πατά' πιο αποτελεσματικά τις γηραιές διαδηλώτριες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εξαιτίας της προηγούμενης κατάστασης (της χρήσης μοτοσυκλέτας δηλαδή γι'αυτόν τον σκοπόν) η εν λόγω κυρία που υπέστη την επίθεση τον Δεκέμβριο ζει ακόμα...
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ξεκινά το Supercross στο Anaheim και νικητής βγαίνει το Red Bull (Stewart) έναντι του Monster (Villopoto) και του Rockstar (Reed).
Στην Ελλάδα οι ομοσπονδίες ετοιμάζoυν το αγωνιστικό τους ημερολόγιο και προκρίνουν πρωταθλήματα των δύο αγώνων που θα διεξάγονται το ίδιο Σαββατοκύριακο, κατά προτίμηση το πρωί, για να φεύγουν ως το μεσημέρι οι αγωνιζόμενοι και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος.
Εντωμεταξύ, απαγορεύονται τα τεστ στα παγκόσμια πρωταθλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι νέοι αναβάτες πάνε κρυφά στη Laguna Seca και τρέχουν τα βράδια για να μάθουν την πίστα με FZ, GSXR 1100 και Ducati 851 για να μην τουςε αντιληφθούν! Φυσικά, φορούν περούκες και μοιάζουν πενηντάρηδες για να μην κινήσουν υποψίες.
Στο Ντακάρ οι αυτόχθονες ακόμα περιμένουν τα ΚΤΜ, όμως το μόνο πορτοκαλί που φτάνει στη χώρα είναι κάτι πορτοκάλια από το Μαρόκο.

Φεβρουάριος

Ο ΣΟΑΜ σκέφτεται τις πιθανές πίστες όπου θα κάνει τους αγώνες του με πρώτες προτεραιότητες το Αρτεμίσιο, τον Ζεπ Κισσό (Θεσσαλονίκη),τα Λιμανάκια (Αθήνα) και φυσικά την Κω, όπου γίνεται πίστα με γοργούς ρυθμούς. Διαμαρτύρονται οι αγωνιζόμενοι που δεν θα γίνει και φέτος αγώνας στον Μπράλο (όλοι άλλωστε ξέρουν την εκεί πίστα σαν την παλάμη του χεριού τους. Του δεξιού).
Στο SX το Red Bull εξακολουθεί να νικάει, γιατί το Monster παχαίνει. Ο Villopoto έχει γίνει διπλάσιος επειδή αναγκάζεται από τον χοηγό του να πίνει το ενεργειακό ποτό σε σχέση με τον Stewart που δεν έχει γίνει ακόμα σαν τον Nutty ...Professor, αφού πίνει μεν, μόνο diet δε.
Οι ομοσπονδίες κόβουν τις πίτες τους και προκηρύσσουν τέσσερα πρωταθλήματα εντούρο, έξι μότοκρος και δυο(!) trial. Επιπρόσθετα, ανακοινώνουν ότι οι δυο αγώνες του κάθε πρωταθλήματος για λόγους κόστους θα γίνονται το ίδιο πρωινό και αυστηρά μέχρι τις 12. Ο ΣΟΑΜ στην ταχύτητα φέτος που είναι όλοι έξω (if you know what i mean...) δεν καταλαβαίνει τίποτα και προγραμματίζει αγώνα μέχρι και στο Νησάκι των Ιωαννίνων.
Οι ρούκις στα motoGP γκρινιάζουν ακόμα ότι δεν ξέρουν τις μοτοσυκλέτες και οι 'παλαίουρες' τους απειλούν ότι έτσι και συνεχίσουν τα παράπονα θα τους βάλουν να τρέχουν στη βροχή με φιμέ ζελατίνες...

Μάρτιος

Τα πρωταθλήματα ξεκινούν στο εξωτερικό και ο Δ.Δ με την ΒΜW γίνεται η πρώτη ελληνική συμμετοχή στην ιστορία που ξεκινά πολύ καλά κι ας τρέχει την προηγούμενη μέρα!!! O Rοssi κάνει συμπαθητικούς χρόνους αλλά οι book έχουν ρίξει τα λεφτά τους στον Δ.Δ.
Στα WSBK ο Toseland γκρινιάζει για τον Edwards. Ο τελευταίος του θυμίζει ότι τρέχουν σε άλλα πρωταθλήματα.
Αυτοί στο moto4fun, πίστοι στην αξία της ανακύκλωσης ξαναλλάζουν μηχανές. Αυτός που είχε Triumph παίρνει Aprilia, αυτός που είχε Aprilia παίρνει BMW και αυτός που είχε τον έλικά πήρε Ducati. Κι εσείς απορείτε πως συνεχίζουν να γράφουν με τόση αγάπη για τα γιαπωνέζικα; Μα αφού όλοι τους είναι τρεις την ώρα στον μάστορα.
Το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινά στο Αρτεμίσιο. Νικητής αναδεικνύεται όποιος κάνει περισσότερο σαματά στο τούνελ.

Απρίλιος

Οι αντιπροσωπείες αρνούνται να δώσουν μοτοσυκλέτες σε όσους δεν τους δώσουν πιστοποιητικά εταιρικής νομιμοφροσύνης του στυλ 'ορκίζομαι στην keeway (λ.χ, έτσι;) την καλύτερη εταιρία πασών των ηπείρων και των εποχών'. Οι περισσότεροι τα υπογράφουν. Αυτοί στο Moto4fun τα υπογράφουν αλλά τα δίνουν ανάποδα (της Yamaha στη Honda, της BMW στην Triumph κοκ) στις εταιρίες προκαλώντας απορία για το αν πρόκειται για μήνυμα ή συσσωρευμένη βλακεία.
Τα ελληνικά site φιλοξενούν κι άλλο παγκόσμιο αποκλειστικό με lego φωτογραφίες. Τα playmobil χαμογελούν και μπαίνουν χορηγοί.
O Biaggi μάχεται με τη νέα φουρνιά με τους γνωστούς πατροπαράδοτους τρόπους (με αγκώνα στη στροφή δηλαδή) και οι νέοι που πάντα είναι λίγο πιο φλώροι, κατά παράδοση, γκρινιάζουν για αντιαθλητικό πνεύμα.


Μάιος

Σε μαρασμό οδηγείται η πίστα των Σερρών ύστερα από τη μαζική στροφή των μοτοσυκλετιστών στους αγώνες δρόμου. Ο ΣΟΑΜ συζητά να συνεχίσει με κοινό πρωτάθλημα με τους dragsterάδες που θα πάρει το όνομα 'Τα παιδιά των φαναριών'.
Οι χωματεροί έχουν πάρει τα βουνά κυριολεκτικά και δεν προλαβαίνουν να τρέχουν από αγώνα σε αγώνα που πλέον γίνονται με το γνωστό ποδοσφαιρικό-μπασκετικό σύστημα του Τετάρτη Κυριακή. Τα μηχανάκια τους φυσικά σπάνε και για ν'αντέξουν τη χρονιά παίρνουν καβάτζα να έχουν παλιά DT.
Οι έξι κινητήρες στα motoGP είναι έτοιμοι να τελειώσουν και οι αναβάτες ήδη προετοιμάζονται εντατικά για το δεύτερο μισό της χρονιάς, όπου θα χρειαστεί να δείξουν τη φυσική τους κατάσταση, αφού για 28 γύρους θα καλούνται να σπρώχνουν τις μοτοσυκλέτες τους. Χωρίς κινητήρα, αυτές αναμένονται να φτάσουν τα 90 κιλά, αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο. Μοναδική ελπίδα να τους δοθούν κι άλλα μοτέρια είναι να διαμαρτυρηθούν τα κανάλια που πλέον δεν μεταδίδουν αγώνες αλλά τον 'Μπεν Χουρ΄.
Η νέα κόντρα του moto4fun 'jet ski vs Καγιάκ' γίνεται στο Βοϊδομάτη και έχει θύματα. Τους θεατές από τα γέλια.

Ιούνιος

Οι κατασκευαστές δίνουν το σύνθημα για τα μοντέλα του 2011. Το Κ11 (Κ1+1) της Suzuki ας πούμε, στο πλαίσιο της οικονομίας δεν θα είναι παρά ένα Κ1 1000 + ένα μοτέρ δώρο.
Στο Isle of Man οι αγώνες διεξάγονται για τελευταία χρονιά με τον παραδοσιακό τρόπο. Από την επόμενη χρονιά θα γίνονται και τα σκέλη flat line, όπου τα μέλη των ομάδων θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν πρόκες στο δρόμο. Έτσι και θα δούμε θέαμα από τα αλλεπάλληλα ζιγκ ζαγκ και θα αναπτυχθεί και χρήσιμη τεχνογνωσία για όλους εμάς του...δρόμου από τις εταιρίες ελαστικών. Θα ονομάζεται δε flat line όχι από το τρύπιο λάστιχο (flat tyre, θα το έλεγαν τότε) αλλά από την ευθεία γραμμή στο καρδιογράφημα (ή το εγκεφαλογράφημα όπως σας βολεύει).
Το SX τελείωσε και ο James Stewart ξαναπήρε το πρωτάθλημα, αλλά και οι τρεις (Stewart, Villopoto, Reed) δήλωσαν πως θ'αλλάξουν χορηγό. Θα πάνε στα Weight Watchers.

Ιούλιος

Οι Ζητάδες απεργούν ζητώντας μοντέλα 2010 τόσο στις μηχανές όσο και στον εξοπλισμό. Ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίνεται και τους δίνει ολοκαίνουρια κινέζικα σκούτερ και μπουφάν από την Chinatown γνήσια, πιο γνήσια δεν γίνεται και μάλιστα μοντέλα...2010! Oι μηχανές τους δημοπρατούνται και έτσι δημιουργείται από τον τρίτο αγώνα στην πίστα του Ζεπ Κισσός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ενιαίο σκέλος με μπατσομηχανές.
Ο Rossi καταφέρνει και υποσκελίζει προσωρινά στη βαθμολογία τον Δ.Δ., τη στιγμή που η BMW αποσύρει το RR βλέποντας πως τα καρπούζια του boxer πάνε μια χαρά στα κατάλληλα χέρια. Στα WSBK ένα νέο αστέρι αναδύεται, λέγεται Nori Τaga.
Οι αντιπροσωπείες εντωμεταξύ κλείνουν νωρίτερα για καλοκαίρι γιατί και που είναι ανοιχτές καίνε ρεύμα.

Αύγουστος

Δεν μας έφτανε ο κολιός, είναι και παχιές οι μύγες. Γάμα τα με τον Αύγουστο...

Σεπτέμβριος

Οι Σέρρες κλείνουν και γίνονται υδροβιοσκουπιδότοπος όπως άλλωστε έγινε και το πρωτοποριακό Αιγίνιο, χρόνια πριν. Στους αγώνες σε δημόσιο δρόμο δεν έχουμε ακόμα θανάτους και αυτό απογοητεύει το φιλοθεάμον κοινό που έχει αρχίσει και τιμά με την παρουσία του το πρωτάθλημα, αφού πρώτα μυρίστηκε αίμα.
Στα motoGP ο Τοni Elias κλαίγεται στα media και θυμίζει σε όλους πόσο καλός θα ήταν στο δεύτερο μισό του ρπωταθλήματος έτσι και είχε ομάδα και έτρεχε φέτος. Ο Rossi έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πια πάει και τρέχει και 1-2 αγώνες στη Formula 1, τη στιγμή που ο Randy De Puniet, μάστορας στο σπρώξιμο λόγω φυσικής κατάστασης και πρότερων πολλών πτώσεων, αναδεικνύεται σε δεύτερο στη βαθμολογία ξεπερνώντας τον ΔΔ.
Στο moto4fun κάνουν νέα κόντρα 'πατίνι vs ρόλερ σκέιτ' με νικητή τον κάμεραμάν που κινείται με παπάκι.

Οκτώβριος

Στα σαλόνια μοτοσυκλέτας παρουσιάζονται τα μοντέλα χωρίς τις μοτοσυκλέτες. Στην Ελλάδα οι αντιπροσωπείες ανακουφίζονται, αφού έτσι κι αλλιώς έχουν απούλητο το στοκ της φετινής χρονιάς, που δεν πρέπει να πάει χαμένο. Δίνουν παραγγελία, λοιπόν, έξι εισαγωγείς στον Θωμά τον Τουμπίδη να βάψει τα μοντέλα τους με κάνα δυο ρίγες και τα πουλάνε για μοντέλα 2011. Το κακό είναι ότι οι δημοσιογράφοι αν και τα έχουν ήδη κάνει τεστ καλούνται να τα ξαναδοκιμάσουν υπογράφοντας κι άλλα πιστοποιητικά εταιρικής νομιμοφροσύνης.
Στα WSBK πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Biaggi, για πρώτη φορά μετά από μια άνυδρη δεκαετία. Φωνάζει, λοιπόν, ένα τεράστιο Φανφακούλο στους δημοσιογράφους και κρεμάει τις μπότες του. Βγαίνοντας από την αίθουσα της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης τύπου ρίχνει και μια αγκωνιά σ'ένα δημοσιογράφο, έτσι για να έχει να θυμάται κι αυτός. Ο Nori Taga δεύτερος στο πρωτάθλημα.

Νοέμβριος

Οι περιπολίες στην Αθήνα με τις γουρούνες με αφορμή την 17Ν ετοιμάζουν αστυνομικούς και πλήθος για την αναμέτρηση του Δεκέμβρη. Εντωμεταξύ, αλλάζουν και τα συνθήματα του πλήθους σε 'μπάτσες, γουρούνες, ρυπογόνες'.
Ο ΣΟΑΜ τελειώνει το πρωτάθλημα με αγώνα ντριφτ στα Λιμανάκια. Οι αγωνιζόμενοι χαίρονται που επιτέλους θα αναγνωριστεί αυτό που κάνουν και θα τους δει και κανένα γκομενάκι, ενώ οι λαστιχάδες απελπίζονται γιατί όλοι ψάχνουν παλιά λάστιχα για να πάνε να κάψουν.
Οι εισαγωγείς ζητούν συγγνώμη από τους καταναλωτές για τις τιμές τους και τους καλούν για βιβλίο, τσάι και συμπάθεια ώστε να τα πουν από κοντά στα showrooms, να δουν τι έφταιξε βρε αδερφέ. Ανταποκρίνται δέκα άτομα, οι οκτώ δεν είχαν πιει τσάι έξω από το σπίτι τους εδώ και τέσσερα χρόνια.

Δεκέμβριος

Η καινούρια κόντρα του moto4fun είναι με minimoto μέσα σε εμπορικό κέντρο. Όλα τα εμπορικά της Θεσσαλονίκης ερίζουν για το ποιο θα την φιλοξενήσει, μήπως δουν λίγο κόσμο. Αντί για κορύνες, στη θέση τους χρησιμοποιούνται καταστηματάρχες που κρατούν και την κορδέλα. Με τρέλα.
Η επόμενη χρονιά μας ανακοινώνεται ότι θα είναι καλύτερη οικονομικά, γι'αυτό και όλοι κρατούν κανένα φράγκο στην άκρη μήπως πάρουν κανένα ...κινέζικο το 2011. Αντίγραφο από μηχανάκι εννοείται, σε κλίμακα 1/12.
Η αστυνομία ζητά συγγνώμη που ούτε με τις γουρούνες δεν κατάφερε τίποτα (δεν πάτησε κανέναν). Η αλήθεια είναι δεν φταίνε τα παιδιά. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους έκοψε τη βενζίνη και έμειναν καθηλωμένοι όλοι μαζί να τραγουδούν το 'All i want for Christmas is you'.
Στο Ντακάρ που δεν έχουν μάθει τίποτα ακόμα περιμένουν.
Ευτυχισμένη χρονιά σε όλους. Ο Καζαμίας του 2011 έρχεται.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 15:08
Φίλος

Φίλος

Ιστότοπος: www.moto4fun.gr E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.