Τρίτη, Ιούνιος 18, 2019
Greek English German
Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2009 23:13

bike vs moto, μέρος δεύτερο, η ιστορία και το video

Αρθρογράφος: Στέφανος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(10 ψήφοι)

Συνεχίζοντας την προσπάθεια μας να προκαλούμε ...διχόνοια, έχθρες και βεντέτες γυρίσαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το δεύτερο μέρος της κόντρας μεταξύ ποδηλάτου και μοτοσυκλέτας. Για να εξηγούμαστε φυσικά όπως και στην πρώτη κόντρα bike vs moto στην πόλη, όπου τελικά νίκησε το σκούτερ

(http://www.youtube.com/watch?v=U5PNdwuHKKs, αν δεν την έχετε δει), έτσι και τώρα δεν μπήκαμε στη διαδικασία να υποστηρίξουμε κάποιον, πόσο μάλλον τη μοτοσυκλέτα επειδή είμαστε μοτοσυκλετιστικό site. Άλλωστε, και οι τρεις του site συνολικά μάλλον περνάμε περισσότερη ώρα στα ποδήλατά μας πια παρά στις μοτοσυκλέτες μας.


Αυτό το οποίο προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι τις συνθήκες όσο το δυνατόν πιο δίκαιες ώστε η κόντρα να έχει νόημα. Την πρώτη φορά επιλέξαμε έναν δυνατό ποδηλάτη και έναν έμπειρο στις σφήνες σκουτεράκια. Αυτή τη φορά επιλέξαμε ένα γρήγορο και έμπειρο ποδηλάτη βουνού, τον Τάσο και ένα εξίσου γρήγορο εντουρά με εμπειρίες και από τοπικά πρωταθλήματα, τον Νεκτάριο. Όπλο του πρώτου ένα ιδιαίτερα αξιόμαχο Tomac Snyper αξίας πλέον των 4.000 ευρώ (το αναφέρουμε για όσους δεν 'νιώθουν' από ποδήλατα), όπλο του δεύτερου ένα Husaberg 550, ικανό να σου ανοίξει τα χέρια τόσο ώστε να κάνεις παρέα με τον Τιραμόλα χωρίς κανένα κόμπλεξ!


Το ραντεβού με τους δυο διαγωνιζόμενους και τον εικονολήπτη για την περίσταση και φίλο του site Γιώργο Παλιάτσο δόθηκε το Σάββατο στο Ασβεστοχώρι. H επιλογή του 'Πέτρινου' μονοπατιού στο Σέιχ Σου αποδείχθηκε κακή επιλογή, αφού η μοτοσυκλέτα είχε μεγάλο προβάδισμα και τα ανοιχτά κομμάτια ήταν περισσότερα απ'όσα θυμόμαστε. Έτσι, από κοινού αποφασίσαμε να ανεβούμε τις κεραίες του Χορτιάτη και να μπούμε σ'ένα σαφώς πιο κατηφορικό, γλιστερό (λόγω των φύλλων), σφιχτό και εν τέλει ποδηλατικό κομμάτι απ'ότι το πρώτο. Πολύ κοντά σ'αυτό των downhillαδων αλλά όχι στο ίδιο.


Μετά από ένα πέρασμα για κάποιες λήψεις και ένα πέρασμα ζεστάματος όπου οι χρόνοι των δυο ήταν πολύ κοντά (το ποδήλατο είχε προβάδισμα) αντιληφθήκαμε πως αυτό ήταν το μέρος μας, εδώ η κόντρα θ'αποκτούσε νόημα. Μπορεί ο Νεκτάριος να έπρεπε να βγάλει λόγω σπασμένου λεβιέ ταχυτήτων όλο το μονοπάτι με δευτέρα, μπορεί ο Τάσος να είχε κουραστεί κάπως από τα πάνω κάτω με το ποδήλατο αλλά το δεύτερο και τελειωτικό πέρασμα ήμαστε σίγουροι ότι θα έδειχνε τα χρονόμετρα ακόμα πιο χαμηλά. (Μην συνεχίζετε την ανάγνωση αν δεν θέλετε να μάθετε τον νικητή από το κείμενο και θέλετε να δείτε πρώτα το βίντεο).


Με το 'πάμε' και οι δυο έφυγαν λυσσώντας. Ήμουν στην εκκίνηση και στα τηλέφωνα με τον Γιώργο που ήταν στον τερματισμό. Περίμενα πως και πως ν' ακούσω το νικητή ύστερα από δυο λεπτά αγωνίας. Η διαφορά τους τελικά ήταν στα τρία δευτερόλεπτα, μόνο που αυτό που δεν ήξεραν ήταν ότι ουσιαστικά στην προσπάθειά μου να βοηθήσω τον Τάσο με την φόρα που έπρεπε να πάρει ουσιαστικά του είχα χαρίσει δυο δεύτερα. Η διαφορά τους επομένως ήταν στο ένα δευτερόλεπτο. Έστω κι έτσι, όμως, η νίκη ήταν νίκη. 1.46 το ποδήλατο, 1.47 το εντούρο. Το ποδήλατο πήρε την εκδίκησή του και μαζί το λάβαρο moto4fun!
Φυσικά και οι δυο τελείωσαν την κόντρα με το χαμόγελο στο στόμα γιατί πέρασαν όπως κι εμείς καλά. Αυτός ήταν ο σκοπός κι ας μην καταφέραμε αυτή τη φορά να κάνουμε λίγο ποδηλατό στο βουνό εγώ και ο Γιώργος που είχαμε για την περίσταση τη χαμαλοδουλειά.

Δεν πειράζει ρε Γιώργο, την επόμενη μπορεί να κάνουμε την κόντρα μόνοι μας...

 

 


Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 18:28
Στέφανος

Στέφανος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.