Δευτέρα, Ιούλιος 06, 2020
Greek English German
Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 12:58

Η Γερμανία κήρυξε πόλεμο στα Γιαπάνια

Αρθρογράφος: Θωμάς
Βαθμολογήστε το άρθρο
(6 ψήφοι)

Και πόλεμο με τον παραδοσιακό ιαπωνικό τρόπο, σούμο, γκέϊσες, και samurai. Αν και αυτά είναι τα 'όπλα' που έχουν τα Γιαπάνια για να ξεχωρίζουν από τον δυτικό πολιτισμό, τώρα η ίδια η Δύση τα χρησιμοποιεί για να τους μπει στο μάτι. Αλλάζουν οι καιροί κυρίες και κύριοι, πέφτουν τα κάστρα ένα - ένα και στη συγκεκριμένη περίπτωση το κάστρο πέφτει

με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Με όπλα το σχέδιο και τη φωτογραφία οι Γερμανοί της BMW προσπαθούν να μπουν στο μάτι των Ιαπώνων καρφώνοντας τους σαν σπαθί katana στο στήθος το νέο υπερόπλο τους στα superbike.

Σκαρφίστηκαν λοιπόν έναν -πολύ αποτελεσματικό είναι η αλήθεια- τρόπο, για να δείξουν προς Ιαπωνία μεριά ότι το νέο BMW S1000RR δέρνει και...ε, το αλλό συμπληρώστε το μόνοι σας, δεν κάνει, μας ακούνε! Το concept είναι στηριγμένο στην τεχνική manga με illustration που σχεδίασε ο Frank Grafe βασιζόμενος σε φωτογραφίες της μοτοσικλέτας από τον Rene Neuman. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε το manga αντί για την καλλιγραφία που είναι το άλλο χαρακτηριστικό στην Ιαπωνική τέχνη, είναι γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα του Grafe, η καλλιγραφία είναι πολύ τυπική, ενώ το manga μπορεί να πάρει πιο σκοτεινές και επιθετικές μορφές που θα απέδιδε ακριβώς τη φιλοσοφία του γερμανικού superbike.

Ο στόχος είναι να απευθυνθούν σε μεγάλο εύρος ανθρώπων και όχι αποκλειστικά σε μοτοσικλετιστές και ειδικότερα με αυτής της μορφής την τέχνη, που εκ πρώτης όψεως δείχνει παιδική και αφελής. Χρησιμοποιήθηκε χαρτί και μαύρο μελάνι στο σχεδιασμό παράλληλα με προγράμματα σε υπολογιστή και το αποτέλεσμα τουλάχιστον εικαστικά είναι πολύ δυνατό. Βέβαια, έχουν θράσος οι Γερμανοί να χτυπούν τους Ιάπωνες στο χώρο τους, που δεν είναι άλλος από τα superbike του λίτρου και μάλιστα χρησιμοποιώντας την ίδια τους την τέχνη. Είτε πολύ σίγουροι είναι για το δημιούργημα τους και θα καταλήξουν οι Ιάπωνες με σούσι στα μούτρα, είτε αν δεν τα καταφέρει το S1000RR απέναντι στα ιαπωνικά θηρία θα βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια οι Βαυαροί.

Σε κάθε περίπτωση ήδη οι σειρήνες χτυπούν και στα δύο μέτωπα...

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 22:56
Θωμάς

Θωμάς

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « Βίος και αγγελία Ο Brad Pitt είναι Έλληνας!!! »