Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2019
Greek English German
Σάββατο, 07 Μάρτιος 2009 02:00

Veterama Germany

Αρθρογράφος: Μιχάλης
Βαθμολογήστε το άρθρο
(10 ψήφοι)

Το internet ως γνωστόν ειναι απαραίτητο εργαλείο για κάποιον που ασχολείται σοβαρά με την αναπαλαίωση μοτοσυκλετών, περισσότερο χρήσιμο και από τα κατσαβίδια του. Περιπλανώμενος στις ατραπούς του, βρίσκεις πράγματα, που δεν τα φαντάζεσαι. Όταν πρώτη φορά έπεσα τυχαία επάνω στο site του Veterama (www.veterama.de) είπα μεσα μου, μάστορα εδώ είσαι, πρέπει να πάμε. Στο ψηστήρι

 

είμαι καλός φαίνεται, γιατί μετα απο λίγο καιρό όλοι οι Boxers4fun για Μανχάιμ, Φρανκφούρτη και για Veterama μελετούσαν.

Ο Βλάχαρος στα οργανωτικά δεν παίζεται! Κανόνισε τα πάντα, εισιτήρια, ξενοδοχείο αυτοκίνητο, ό,τι θέλεις !!!

Ο Άχρηστος όμως ήταν άτυχος,  γιατί τρείς μέρες πριν την αναχώρηση, πήγε να σηκώσει το R25/3 στον ορθοστάτη και ΚΡΑΚ πάει η μέση.

Δύο βδομάδες ξάπλα και τα φιλαράκια στη Γερμανία.

Ανοίγω μια παρένθεση για τον ορθοστάτη του R25. Αν δεν είσαι αρσιβαρίστας στα βαρέα βάρη, το μηχανάκι δεν σηκώνεται! Έχει μια πολύ παράξενη μόχλευση. Βάλτε έναν aftermarket πλάγιοστάτη (www.ulismotorradladen.de) να γλυτώσετε την μέση σας.

Δεύτερη βδομάδα του Οκτώβρη λοιπόν, όλη η παρέα Μάστορης, Δάσκαλος, Βαρώνος και στη θέση του κοψομεσιασμένου Άχρηστου, ο Βλάχαρος, στο αερόπλανο για Φρανκφούρτη.

Ξενοδοχείο FaterJahn στο χωριό Griesheim, από κάτω η ταβέρνα γεμάτη Έλληνες, η Αρβανιτάκη να τραγουδάει στο στερεοφωνικό, μαλαματίνες και γύρος, που στην Ελλάδα δεν βρίσκεις πουθενά τοσο καλό. Βέβαια, τα λουκάνικα και οι μπύρες είχαν σταθερά την τιμητική τους καθώς είναι εξαιρετικά και γερμανικά!

Το Veterama λειτουργεί Σαββατο και Κυριακή. Εμείς πήγαμε Πέμπτη βράδυ και την Παρασκευή το ρίξαμε στον τουρισμό. Επίσκεψη στα αξιοθέατα της Φρανκφούρτης, με πρώτο και καλύτερο το μαγαζί του Ulis όπου υπάρχει υπεραφθονία ανταλακτικών για κλασικές BMW. Βρίσκεται στην Gutleutstrasse 144 δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό. Μόλις του είπαμε οτι είμαστε απο Ελλάδα γέλασαν και τα αυτιά του. Παράτησε ό,τι έκανε και μας ξενάγησε σε ολόκληρο το μαγαζί, που είναι πραγματικά τεράστιο. Ενδεικτικά αναφέρω: Συνεργείο με πέντε ράμπες, πέντε χιλάδες πιστόνια κάθε τύπου, δέκα άτομα προσωπικό και ό,τι βάλει ο νους σου για BMW.

Σάββατο η μεγάλη μέρα! Όλοι στο αμάξι και δρόμο, με ενδιάμεση στάση στο Wendlingen στο μαγαζί του Sieberock. Εξαίρετος κύριος, που ειδικεύεται στα διβάλβιδα boxer.(www.siebenrock.de)

Ο τρελαμένος, ο φανατικός, ο άρρωστος με τα κλασικά μηχανάκια και τα αυτοκίνητα περνάει την πύλη του παράδεισου μπαίνοντας στον χώρο του Veterama (www.veterama.de). Με επιφάνεια στεγασμένων χώρων εβδομήντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και διακόσιες χιλάδες τετραγωνικά μέτρα υπαίθριο χώρο γεμάτο με τα πάντα όλα. Τρείς χιλιάδες εκθέτες και πενήντα χιλιάδες επισκέπτες.

Δύο μέρες δεν φτάνουν να δεις ούτε τα μισά πράγματα.

Χαρούμενοι άνθρωποι, όλοι κάτι κουβαλούν... άλλος ένα φανάρι, άλλος ένα φτερό, μιά ρόδα, κάποιος μια παλιά αντλία βενζίνης και ο απίθανος έναν στρόφαλο απο τρακτέρ Lanz!

Δυστυχώς η κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής γέμισε γρήγορα. Την άλλη φορα θα οργανωθώ καλύτερα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να ξαναπάω, πιο οργανωμένος.

Η Γερμανία είναι πανέμορφη τον Οκτώβρη και το veterama φροντίζει ώστε να γίνεται και ενδιαφέρουσα....

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 16:49
Μιχάλης

Μιχάλης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.