Τετάρτη, Σεπτέμβριος 18, 2019
Greek English German
Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2009 02:00

Μοτοσυκλετιστικές υπερπαραγωγές στους ευρωπαϊκούς δρόμους

Αρθρογράφος: Στέφανος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ταξιδεύοντας καλοκαιριάτικα στους ευρωπαϊκούς δρόμους είχαμε την τύχη (ή την ατυχία όπως το πάρει κανείς) να συναντήσουμε περίεργα και εξωτικά τροχοφόρα που στην Ελλάδα σπανίζουν. Οχήματα που είτε από θαυμασμό, είτε όμως και από απέχθεια κάνουν τα κεφάλια να γυρίζουν, τα φλας να ανάβουν και τα σαγόνια να κρέμονται. Μοτοσυκλετοειδή και μοτοσυκλέτες που πολλές φορές δύσκολα οδηγούνται, αρκετές φορές δύσκολα παρκάρονται και σε κάποιες περιπτώσεις ενώ δείχνουν, μόνο άνετες δεν είναι.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για κάτι ξεχωριστό είτε πρόκειται για το BMW του Batman, είτε για την Ducati του Troy Bayliss, είτε για το τρίκυκλο τριθέσιο του μπυροφουσκωμένου Γερμανού, είτε για την μονοκύλινδρη BMW του 1939 που αλωνίζει στα ορεινά γερμανικά στροφιλίκια. Πολλά από αυτά δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην προηγμένη Ελλάδα του σήμερα γιατί δεν μπορούν να λάβουν έγκριση τύπου από το υπερεξοπλισμένο Υπουργείο Συγκοινωνιών μας, καθώς αποτελούν ερασιτεχνικές ιδιοκατασκευές.

Η Γερμανία όμως που είναι αρκετά πίσω σε αυτά τα θέματα (ο διαχωρισμός των δύο Γερμανιών είναι γεγονός ότι δεν τους άφησε να εξελιχθούν όσο θα έπρεπε), δεν διαθέτει το επίπεδο των ελληνικών υπουργείων και δίνει κανονικά πινακίδες κυκλοφορίας, σε οτιδήποτε τηρεί τους βασικούς κανόνες ασφάλειας και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Έχοντας, λοιπόν, επιστρέψει στην καλογρασσαρισμένη ελληνική πραγματικότητα, κοιτώντας αυτές τις φωτογραφίες αποφασίσαμε να ικανοποιήσουμε την όποια οπτική δίψα προκύπτει από την απουσία αντίστοιχων οχημάτων από τους ελληνικούς δρόμους.

Δεν έχουν σημασία τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις, παρά μόνο η εικόνα και τα χρώματα που σου δίνουν την δυνατότητα,τα συγκεκριμένα οχήματα να τα φανταστεί ο καθένας όπως τα επιθυμεί.

Άλλωστε είναι απλά μαθηματικά και στατιστική...το απόλυτο δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ!

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 18:36
Στέφανος

Στέφανος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.