Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019
Greek English German
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2009 02:00

15o Classic Auto Moto Trial από την ΛΑΜΣ

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(29 ψήφοι)

Πήραμε κύπελλα στα κλασικά... Ο Μάης για μας τους κλασικούς δεν είναι ο μήνας των λουλουδιών, αλλά ο μήνας των εκδηλώσεων. Έχουν φορτιστεί οι μπαταρίες, έχουν γυαλιστεί οι κυρίες και με εύθυμη διάθεση πραγματοποιούνται οι πρώτες συναντήσεις της χρονιάς για τις κλασικές μοτοπαρέες. Η ΛΑΜΣ Σερρών πιστή για άλλη μια φορά στο ετήσιο ραντεβού της με τα κλασικά οχήματα, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή, το Classic Auto Moto Trial, το 15ο στη σειρά παρακαλώ. Οι διοργανωτές φρόντισαν

τα 50 πληρώματα αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να πραγματοποιήσουν μια περισσότερο περιηγητική και λιγότερο αγωνιστική διαδρομή, στους δρόμους, τους οικισμούς, τα λαγκάδια και τα όρη του Νομού Σερρών.Οι συμμετοχές μοιρασμένες σχεδόν σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, οι ηλικίες των διαγωνιζόμενων σε μεγάλο εύρος (από 18 έως 70 ετών) και των οχημάτων αντίστοιχα με υψηλό μέσο όρο (εύρος ηλικίας οχημάτων από 55 έως 30 ετών περίπου), δημιουργούσαν μια άκρως ενδιαφέρουσα και ποικιλόμορφη παρέα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρχαν πολλά νεαρά άτομα που είτε συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αντίστοιχη εκδήλωση, είτε μόλις είχαν ξεκινήσει την ενασχόλησή τους με τα κλασικά και η παρουσία τους δημιουργούσε μια αίσθηση ζωντάνιας. Από μοτοσυκλέτες ξεχώρισαν οι συμμετοχές μιας ομάδας παιδιών που ήρθαν με τις καταπληκτικές βέσπες τους από την Λάρισα, η συμμετοχή από τις Φέρρες του Έβρου, τα δύο Kawasaki από την Καβάλα που σαρώσανε και τα κύπελλα, το γνωστό παλαιό Morini που όπου πάει κάτι αφήνει (αυτήν την φορά έχανε λάδια από τις μπουκάλες), ένα εξαίρετα ανακατασκευασμένο zundapp επίσης από την Λάρισα και το NSU του Δάσκαλου που αυτήν την φορά απαρνήθηκε το αγαπημένο του boxer και συμμετείχε με το Fox. Η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή το πρωί από το ξενοδοχείο 'Ελπίδα' και μετά από 94 σφιχτά σχετικά χιλιόμετρα τερμάτισαν οχήματα και οδηγοί σε ταβέρνα της Χρυσοπηγής για την κλασική οινοκατάνιξη και τις απονομές. Λόγω των πολλών ΣΕΧ που εύστοχα η διοργανώτρια αρχή είχε τοποθετήσει σε διάφορους οικισμούς του Νομού Σερρών, το καραβάνι υποχρεώθηκε να περάσει από μέρη που οι κάτοικοί τους πολύ δύσκολα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τέτοια παλιά μηχανοκίνητα. Υπήρξε έκπληξη αρχικά και ενθουσιασμός αμέσως μετά, καθώς λόγω Κυριακής οι περισσότερες πλατείες και τα καφενεία ήταν γεμάτα. Σ' αυτές τις εκδηλώσεις τα αποτελέσματα δεν παίζουν το πρωταρχικό ρόλο, αλλά ένα μικρό ρολάκι το έχουν. Βραβεύτηκαν λοιπόν οι τρεις πρώτοι στις συνολικά 7 κατηγορίες, καθώς και κάποιες εξέχουσες συμμετοχές είτε λόγω οδηγών, είτε λόγω οχημάτων. Οι boxers4fun έλαβαν μέρος με 4 boxer και ένα NSU και στο τέλος έφυγαν με δύο κύπελλα (ένα πρώτης θέσης και ένα τρίτης). Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΛΑΜΣ για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης. Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στον Κο Σάββα Ηλιάδη που υπήρξε η ψυχή, η φωνή και το μυαλό της διοργάνωσης. Ο αγώνας καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι serrestv και μπορείτε να παρακολουθήσετε εικόνες από τις συμμετοχές και συνεντεύξεις των οδηγών στο σχετικό link. Για μια εκδήλωση 15 χρόνια δεν είναι πολλά. Ούτε όμως και λίγα. Ολόψυχα θα θέλαμε να γίνει θεσμός γιατί στην ουσία το κλασικό calendary στην Β.Ελλάδα είναι φτωχό.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2009 20:48
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « Εαρινό Ράλλυ Λιμνών της ΛΕΚΑΜ Veterama Germany »