Τρίτη, Ιούνιος 18, 2019
Greek English German
Κυριακή, 31 Μάιος 2009 02:00

Αποστολή Νeckarsulm: Χάρμα ιδέσθαι

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(37 ψήφοι)

Προσπαθώντας να χωρέσω μέσα σε λέξεις, εικόνες και εντυπώσεις από το Neckarsulm, ένα από τα μεγαλύτερα 'σπίτια' κλασικών μοτοσυκλετών, διαπίστωσα πόσο φτωχός μπορεί να είναι ο γραπτός λόγος κάποιες φορές. Υπερθετικές εκφράσεις, επικές περιγραφές και λεκτικές ανακαλύψεις, όσο πετυχημένες και να είναι για πολλούς, εμένα μου αφήνουν την αίσθηση ότι δεν μπόρεσαν να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα.

Πώς να περιγράψεις άλλωστε το γαλάζιο χρώμα της NSU, το μπουζί της Megola ή τον πράσινο ελέφαντα που εν έτει 1954 πραγματοποίησε τον γύρο του κόσμου. Όταν, λοιπόν, μια εικόνα δεν είναι χίλιες λέξεις αλλά ένα ολόκληρο βιβλίο χιλίων σελίδων, όταν η ιστορία δεν είναι απαραίτητα ένα σχολικό μάθημα χωρίς εικονογράφηση αλλά ένα φωτογραφικό άλμπουμ με χρώματα και φαντασία, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχια! Απλά και χωρίς λεκτικά περιτυλίγματα αναμνήσεις από το Neckarsulm της Γερμανίας

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 15 Μάιος 2012 20:51
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.