Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020
Greek English German
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 11:22

Dgr Θεσσαλονικη 2018... λεπτομέρειες της εκδήλωσης

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(5 ψήφοι)

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, δεκάδες χιλιάδες “διακεκριμένοι ευγενείς μοτοσυκλετιστές”, σε 100 χώρες και 600 πόλεις, θα σφίξουν τις γραβάτες τους, θα στρίψουν τα μουστάκια τους, θα βάλουν τις τραγιάσκες τους και θα πραγματοποιήσουν μια βόλτα με τις κλασικές και περίεργες μοτοσυκλέτες τους, με σκοπό να αντλήσουν κεφάλαια και ευαισθητοποίηση για την αντρική υγεία και ειδικότερα για την ιατρική έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

 Η ιστορία:

To DistinguishedGentleman’s Ride ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με κύριο εμπνευστή τον Mark Hawwa. Η ιδέα της ομάδας των Αυστραλών ήταν ότι μια θεματική βόλτα με ένα casual ντύσιμο, θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση του συχνά αρνητικού στερεότυπου των ανδρών που οδηγούν μοτοσυκλέτες, συνδέοντας ταυτόχρονα τις διάφορες εξειδικευμένες κοινότητες μοτοσυκλετών, μαζί. 

Εκείνη η πρώτη βόλτα του 2012, συγκέντρωσε πάνω από 2.500 αναβάτες σε 64 πόλεις.
Η επιτυχία της εκδήλωσης ενθάρρυνε τον εμπνευστή της να εξετάσει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η βόλτα, για να υποστηρίξει μια αντάξια φιλανθρωπική αιτία. Εστιάζοντας πάντα σε θέματα μοτοσυκλέτας, αποφασίστηκε μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης να υποστηρίζεται η έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Η φιλανθρωπική διαδικασία πραγματοποιείται, μέσω του νέου επίσημου φιλανθρωπικού εταίρου της εκδήλωσης, το Ίδρυμα Movember, ενώ παράλληλα την υποστήριξη του θεσμού έχουν αναλάβει ως μεγάλοι χορηγοί η Triumph Motorcycles, η Hedon Helmets και η Zenith Watches. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται ξεπερνούν τα 5.000.000€.

Το DGR, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, είναι μια γιορτή της τέχνης του να είσαι κομψός με κλασικές-custom μοτοσυκλέτες. Τι σημαίνει αυτό;

Μονοκλ, καμαρωτά στολισμένα μουστάκια, καπέλα, παπιγιόν, γραβάτες, μεταξωτά γιλέκα και κοστούμια. Ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες όπως: Cafe' Racer, Bobber, Classic, Tracker, Scrambler, Old School Chopper, Modern Classic, Sidecar, Classic Scooter, Brat Styled. 

Η διαδρομή είναι ελεύθερη, χωρίς συμμετοχή, και οι όποιες δωρεές πραγματοποιούνται ενθαρρύνοντας όσους συμμετέχουν να κάνουν μια δωρεά στον σκοπό, καθώς επίσης και να βοηθήσουν την επίτευξη των στόχων φέρνοντας φίλους, συγγενείς και συναδέλφους, για να δωρίσουν μέσω της σελίδας του εράνου. Ενας σημαντικός αριθμός εταιρειών λειτουργούν ένα πρόγραμμα συγχρηματοδότησης, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα που προσφέρονται, από τους συμμετέχοντες, διπλασιάζονται από αυτούς.….

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Dgr θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά. Τον περασμένο χρόνο οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 200, κάτι που είναι ευχή όλων να συμβεί και εφέτος. Η φετινή διαδρομή που έχει επιλεγεί είναι αστική, περίπου 18 χλμ και ξεκινάει από την κύρια είσοδο της ΔΕΘ. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 η ώρα με κατεύθυνση ανατολικά. Ο τερματισμός της βόλτας θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην ΔΕΘ στις 13.15 περίπου.

Η ώρα συγκέντρωσης είναι 11.30.
Η ώρα αναχώρησης είναι 12.00.
Η ώρα τερματισμού είναι 13.15

Μετά το πέρας της εκδήλωσης για όποιον ενδιαφέρεται, θα γίνει party στο Pepper (Λεωφόρος Νίκης 55).

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης υπάρχει υποστήριξη της Τροχαίας και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το dgr δεν είναι αγώνας. Είναι μια Κυριακάτικη δίτροχη θεματική βόλτα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.Δεν υπάρχουν καταστατικά, σύλλογοι, συνδρομές, κ.λπ. Όλοι συμμετέχουν εθελοντικά.
Με μια παλιά ή τροποποιημένη μοτοσυκλέτα, βάζουμε τα καλά σας ρούχα και γινόμαστε και εφέτος μέρος της μεγαλύτερης παγκόσμιας μοτοσυκλετιστικής γιορτής.... του Gentleman’s Ride.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 11:38
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « 2ο ΤΤ Ψυχικού - Μια εξαιρετική κλασική εκδήλωση