Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020
Greek English German
Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 21:53

2ο ΤΤ Ψυχικού - Μια εξαιρετική κλασική εκδήλωση

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(8 ψήφοι)

Η αναβίωση του 1ου μοτοσυκλετιστικού αγώνα της Ελλάδος μας συστήθηκε πέρσι και φέτος εξαργύρωσε την δυναμική της επιτυχία. Την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη έλαβε χώρα το 2ο Tourist Trophy Ψυχικού, εξίσου πληθωρικό με το πρώτο και σαφώς βελτιωμένο σε θέματα οργάνωσης και εμπλουτισμένο σε αγωνιστικές κατηγορίες και συμμετοχές.

Η πλατεία Ψυχικού έγινε για ακόμη μια φορά κέντρο συνάντησης κλασικών μοτοσυκλετών και φίλων που τους συνδέει η αγάπη και το πάθος για τα κλασικά δίτροχα. Η όλη εκδήλωση και εφέτος διοργανώθηκε και συντονίστηκε υπό την σημαία των Δήμου Ψυχικού  και  Ελληνικού Μουσείου Μοτοσυκλέτας.  Αξιοσημείωτη παρουσία με οχήματα εποχής είχαν επίσης το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και ο Ποδηλατικός  Σύλλογος Κρόνος.

Ο καιρός ήταν σύμμαχος για στεγνό αγώνα και εφέτος και όπως χαρακτηριστικά λέει με δόση χιούμορ ο εμπνευστής και βασικός διοργανωτής της εκδήλωσης  κος  Παναγιώτης Μαριολόπουλος, «ο αγώνας προστατεύεται καιρικά από τον θεό της μοτοσυκλέτας». Οι συμμετοχές εφέτος έφθασαν τις 85 για αυτό το ιδιαίτερο αστικό ράλλυ, που μπορεί να είναι πλέον regularity (δηλαδή αγώνας ακριβείας) και όχι ταχύτητας, αλλά μεταφέρει αυτούσιες εικόνες άλλων εποχών και αποτείνει φόρο τιμής στο αγωνιστικό μοτοσυκλετιστικό ιδεώδες.

Οι κατηγορίες για εφέτος ήταν 3, αφού η διοργανώτρια αρχή εισάκουσε  το αίτημα πολλών φίλων που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην περσινή εκδήλωση, αφού έθετε ως περιορισμό οι μοτοσυκλέτες να είναι προγενέστερης κατασκευής από το 1968. Έτσι πέραν των 2 περσινών (προπολεμικά μέχρι το 1945 και μεταπολεμικά μέχρι το 1968) προστέθηκε και μια τρίτη για μοτοσυκλέτες κατασκευής από το 1969 μέχρι και το 1978.

Οι αχυρόμπαλες στήθηκαν στις στροφές, οι κόρνες εκκίνησης από το Isle of Man πήραν την θέση τους, η Τροχαία ασφάλισε την διαδρομή και η εκκίνηση τύπου Le Man  δόθηκε.  Ακόμη κι αν κάποιος δεν είναι οδηγός μοτοσυκλέτας αξίζει πραγματικά να παρευρεθεί σαν θεατής γιατί ουσιαστικά πρόκειται για μια εκδήλωση που σε ταξιδεύει στον χρόνο. Σε κάνει μέρος της ιστορίας και της εξέλιξης.  Το θέμα για όλες τις αισθήσεις πλην της γεύσεως που λογικά δεν συμμετέχει, είναι πρωτόγνωρο ή σπάνιο.

Υπήρξαν και νικητές σε όλες τις κατηγορίες που ανέβηκαν στο βάθρο, πήραν κύπελλα και στεφάνια, επειδή είχαν πιο σωστά γυρολόγια.  Νικητές όμως πραγματικοί ήταν όλοι όσοι έδωσαν το παρών. Όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά. Θεατές, χορηγοί και συμμετέχοντες. Και βέβαια οι διοργανωτές που βλέπουν το εγχείρημά τους να μεγαλώνει και να δικαιώνονται οι πραγματικά μεγάλοι κόποι τους. Κατάφεραν να οργανώσουν κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο. Με την ευχή να συνεχιστεί γιατί έχει ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις ο χώρος της μοτοσυκλέτας. Μακάρι το διάλλειμα από την παύση του αρχικού αγώνα μέχρι την αναβίωση του ΤΤ να είναι το μοναδικό και να μην χρειαστεί ποτέ να ξανασταματήσει.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ, και την υποστήριξη της πολύ δραστήριας κοινότητας των Guzzisti  Hellas.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 22:19
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.