Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020
Greek English German
Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 21:46

Ημέρες μοτοσυκλέτας στο Γκάζι Αθηνών

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(11 ψήφοι)

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μια από τις αρτιότερες και μεγαλύτερες εκθέσεις μοτοσυκλέτας με προσανατολισμό στις κλασικές μοτοσυκλέτες και τις custom κατασκευές. Οι «Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2017» προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, αλλά και μεγάλο αριθμό από ιδιώτες ιδιοκτήτες σπάνιων μοτοσυκλετών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας και της Λέσχης Φίλων Κλασικής Ιαπωνικής Μοτοσυκλέτας.

 

Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες θαύμασαν και φωτογράφησαν μοτοσυκλέτες που δύσκολα συναντάς. Περίπου 300 μοτοσυκλέτες άλλων εποχών (160 κλασικές, 100 κλασικές ιαπωνικές και 40 custom) όλες σε άριστη κατάσταση και περιποιημένες ειδικά για την εκδήλωση, γέμισαν το παλιό αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και δημιούργησαν ένα σκηνικό πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Ήταν γιορτή και όχι έκθεση. Μια γιορτή που διανθίστηκε με παράλληλες εκδηλώσεις όπως καλλιστεία μοτοσυκλετών και συναυλίες με σημαντικά ονόματα της ελληνικής Jazz, Rock και Blues σκηνής.

Πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία της δυναμικά ανερχόμενης custom κατασκευής στην Ελλάδα, με τα σπουδαιότερα workshops να δίνουν το παρών. Οι Jig saw Customs, Esc Customs, Vass Works ήταν κάποια από τα σημαντικότερα. Εκεί βρέθηκαν και οι μοναδικοί Θεσσαλονικείς Adrenaline Junkies με 4 εξαιρετικές δημιουργίες που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την ποιοτική και εμπνευσμένη δουλειά τους.

Πέραν των κλασικών και των custom το παρών έδωσαν πλήθος εταιρειών αξεσουάρ και μοτοσυκλετιστικών αναλώσιμων, καθώς και κάποιες αντιπροσωπείες με παρουσίαση των νέων μοντέλων τους. Εκεί ήταν και η εταιρεία της Θεσσαλονίκης που αντιπροσωπεύει τα κλασικά ελαστικά Heidenau (αλλά και τα σύγχρονα Continental) Νταλός Ο.Ε. Από τις επίσημες αντιπροσωπείες το παρών έδωσαν οι Moto Guzzi, Enfield, Aprilia, Bajaj, Harley Davidson, κα…

Ο χώρος του παλαιού αμαξοστασίου ήταν εξαιρετική επιλογή και έδενε θεματικά με την εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποια σχόλια επισκεπτών που θα ήθελαν μια πιο άνετη τακτοποίηση των εκθεμάτων. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης έπαιξε το χαμηλό εισιτήριο των 3 ευρώ (τα παιδιά δωρεάν) και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην διοργάνωση.

Είναι μια εκδήλωση που από ότι φαίνεται η μεγάλη της επιτυχία θα την καθιερώσει σε ετήσια βάση. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τον κλασικό προσανατολισμό της καθώς αποτελεί κάτι που λείπει από τον χώρο της κλασικής μοτοσυκλέτας. Ευχή όλων αποτελεί του χρόνου να συμμετάσχουν περισσότερες λέσχες με ιστορικές μοτοσυκλέτες και αν είναι δυνατόν όλοι οι δημιουργοί custom του Ελλαδικού χώρου.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 21:53
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.