Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020
Greek English German
Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017 11:33

Το 4ο Gentleman's Ride της Θεσσαλονίκης

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(13 ψήφοι)

Το 5οDistinguished Gentleman’s Ride πέρασε στην ιστορία και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για το 6ο. Το 5ο DGR ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που λένε όλοι όσοι παρακολουθούν τον θεσμό από την γέννησή του, ότι πρόκειται δηλαδή για μια εκδήλωση χωρίς όρια και χωρίς περιθώρια. Οι επίσημες εγγραφές αναβατών εφέτος ξεπέρασαν....

...τις 90.000, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την έρευνα του καρκίνου του προστάτη είναι κάτι λιγότερο από τα 5εκ$, που ήταν και ο στόχος, οι πόλεις ξεπέρασαν τις 550 (περίπου 100 περισσότερες από πέρσι) και οι χώρες ήταν περισσότερες από 100. Στην Θεσσαλονίκη ήταν η 4η φορά που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, εγγράφηκαν 67 αναβάτες, οι συμμετοχές όμως στην βόλτα που πραγματοποιήθηκε προσέγγισαν τις 200. Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε 8 πόλεις.

 

Η βόλτα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από την Πλατεία Ευόσμου και ολοκληρώθηκε στην Απολλώνια Πολιτεία στο BarBoheme. Η διαδρομή ήταν αστική 18 χιλιόμετρα περίπου και διέσχισε ολόκληρο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Διήρκησε 45 λεπτά και κύλησε κεφάτα και χωρίς απρόοπτα. Οι φετινές συμμετοχές είχαν μεγάλη ποικιλομορφία με την πλειοψηφία των μοτοσυκλετών να εντάσσονται στις κατηγορίες chopper και custom. Δυναμική παρουσία είχαν τα Triumph (μέσω της αντιπροσωπείας Θεσσαλονίκης) αφού άλλωστε η Triumph Motorcycles και Zenith Watches είναι οι μεγάλοι χορηγοί σε παγκόσμιο επίπεδο. Το dresscode τηρήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών με κουστούμια, τραγιάσκες, τιράντες και παπιγιόν να έχουν την τιμητική τους. Η όλη εκδήλωση διήρκησε περίπου 3 ώρες.

 

Για την βόλτα της Θεσσαλονίκης μεγάλη ήταν η βοήθεια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης η οποία συνόδεψε διακριτικά και ουσιαστικά την πορεία. Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία της εκδήλωσης φέρει ο Δήμος Ευόσμου που στάθηκε αρωγός της προσπάθειας από την πρώτη στιγμή, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες άδειες για την κατάληψη της Πλατείας. Η προβολή της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μέσω της TV 100 και του Fm 100 και η όλη προσπάθεια της οργανωτικής ομάδας διευκολύνθηκε σημαντικά από τις ενέργειες του Κου Λάζαρου Θεοδωρακίδη. Φωτογραφικά η εκδήλωση καλύφθηκε από τον Λεωνίδα Κύρτσο με φωτογραφίες πολύ υψηλού επιπέδου που ανέδειξαν το πνεύμα και την κομψότητα της θεματικής μάζωξης. Οι AdrenalineJunkiesWorkshop για μια ακόμη φορά συνέβαλαν σημαντικά στην διοργάνωση κινητοποιώντας την δίτροχη κοινότητα της Θεσσαλονίκης και αναλαμβάνοντας τα κόστη του έντυπου υλικού.

 

Τέλος σημαντικό είναι να αναφερθούν τα ονόματα αυτών που θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και κόπο οργάνωσαν ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, όπως είναι μια εκδήλωση ελεύθερης συμμετοχής.

 

Την βασική εποπτεία και συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αλάξανδρος Γκορίλας που για ένα μήνα έκανε το γυμναστήριο του (LivingRoom) γραφείο της εκδήλωσης. Ουσιαστική βοήθεια με καίριες επεμβάσεις υπήρξε από τους Χρήστο Τσιριγώτη και Απόστολο Μαβίδη.

 

Ένα τεράστιο μπράβο δικαιωματικά ανήκει σε κάθε έναν συμμετέχοντα ξεχωριστά, αφού ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, έληξε όπως έπρεπε, σαν μια γιορτή, χωρίς απρόοπτα και δύσκολες καταστάσεις. Η παρέα είχε ένα αξιοσημείωτο αρμονικό δέσιμο και ήταν απόλυτα προσηλωμένη στον κοινό σκοπό. Να γίνει δηλαδή μια υπέροχη Κυριακάτικη κουστουμαρισμένη μηχανόβια βόλτα, που αντί να την κάνει ο καθένας μόνος του, να γίνει από όλους μαζί.  Μια βόλτα με καλοντυμένο λόγο και φιλανθρωπική αιτία ύπαρξης!

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017 12:04
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.