Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020
Greek English German
Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 13:42

Dgr 2017 σε 550 πόλεις του κόσμου και στην Θεσσαλονίκη για 4η χρονιά!

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(6 ψήφοι)

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, δεκάδες χιλιάδες “διακεκριμένοι ευγενείς μοτοσυκλετιστές”, σε εκατοντάδες πόλεις παγκοσμίως, θα φορέσουν τις γραβάτες τους, θα στρίψουν τα μουστάκια τους και θα καθίσουν καβάλα στις κλασικές και περίεργες μοτοσυκλέτες τους, με σκοπό να αντλήσουν κεφάλαια και ευαισθητοποίηση για την αντρική υγεία και ειδικότερα για την ιατρική έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.


Η ιστορία:

ToDistinguishedGentlemansRide ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας από τον Mark Hawwa. Η ιδέα εμπνεύστηκε από μια φωτογραφία του Mad Men Don Draper που οδηγεί μια κλασική μοτοσυκλέτα, φορώντας το πιο επίσημο κοστούμι του. Ο Mark σκέφτηκε ότι μια θεματική βόλτα, θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση του συχνά αρνητικού στερεότυπου των ανδρών που οδηγούν μοτοσικλέτες, συνδέοντας ταυτόχρονα τις διάφορες εξειδικευμένες κοινότητες μοτοσικλετών, μαζί.

Εκείνη η πρώτη βόλτα του 2012, συγκέντρωσε πάνω από 2.500 αναβάτες σε 64 πόλεις. Η επιτυχία της εκδήλωσης ενθάρρυνε τον ιδρυτή να εξετάσει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει μια αντάξια φιλανθρωπική αιτία.

Το 2013, 11.000 συμμετέχοντες σε 145 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συγκέντρωσαν περισσότερα από $ 277k (ΗΠΑ) για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

Το 2014, 20.000 συμμετέχοντες σε 257 πόλεις σε 58 χώρες συγκέντρωσαν $ 1,5Μ (ΗΠΑ) για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

Το 2015, 37.000 συμμετέχοντες σε 410 πόλεις σε 79 χώρες συγκέντρωσαν $ 2,3Μ (ΗΠΑ) για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

Το 2016, 56.000 συμμετέχοντες σε 505 πόλεις σε 90 χώρες συγκέντρωσαν $ 3,6Μ (ΗΠΑ) για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

Η φιλανθρωπική διαδικασία πραγματοποιείται, μέσω του νέου επίσημου φιλανθρωπικού εταίρου της εκδήλωσης, το Ίδρυμα Movember, ενώ παράλληλα την υποστήριξη του θεσμού έχουν αναλάβει ως μεγάλοι χορηγοί η Triumph Motorcycles, η Hedon Helmets και η Zenith Watches.

Το DGR είναι μια γιορτή της τέχνης του να είσαι κομψός με κλασικές-custom μοτοσυκλέτες.

Τι σημαίνει αυτό;

Σκεφτείτε, μονοκλ, καμαρωτά στολισμένα μουστάκια, μεταξωτά γιλέκα και κοστούμια από ράφτη.

Οδηγείστε: Cafe' Racer, Bobber, Classic, Tracker, Scrambler, Old School Chopper, Modern Classic, Sidecar, Classic Scooter, Brat Styled μοτοσυκλέτες. Επισκεφθείτε το styleguide της εκδήλωσης για να ενημερωθείτε σχετικά με τις μοτοσυκλέτες που κάνουν το DGR να είναι ένα τόσο μοναδικό γεγονός.

Πράξτε: Προσφέρετε τους καλύτερους τρόπους σας, περιποιηθείτε κομψά το πρόσωπό σας, βάλτε μια πινελιά χαράς και ένα χαμόγελο.

Πληρώστε: Η διαδρομή είναι ελεύθερη, ωστόσο ενθαρρύνουμε όσους συμμετέχουν οδηγώντας να κάνουν μια δωρεά στον σκοπό, καθώς επίσης και να βοηθήσουν την επίτευξη των στόχων φέρνοντας φίλους, συγγενείς και συναδέλφους, για να δωρίσουν μέσω της σελίδας του εράνου.

Εγγραφείτε: Για να στήσετε την προσωπική σας σελίδα και να δηλώσετε συμμετοχή στην πλησιέστερη σε εσας βόλτα, επισκεφτείτε το www.gentlemansride.com/register

Ενας σημαντικός αριθμός εταιρειών λειτουργούν ένα πρόγραμμα συγχρηματοδότησης, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα που προσφέρετε, διπλασιάζονται από αυτούς. ….

Ακόμη και αν δεν έχετε την δυνατότητα δωρεάς σας προτρέπουμε να εγγραφείτε. Είναι μια εκδήλωση αμιγώς μοτοσυκλετιστική, χωρίς προσωπικά οφέλη και με την εγγραφή μας προσδιορίζουμε την πραγματική δυναμική της.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Dgr θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά. Τον περασμένο χρόνο οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 200, κάτι που είναι ευχή όλων να συμβεί και εφέτος. Η φετινή διαδρομή που έχει επιλεγεί είναι αστική, περίπου 18 χλμ και ξεκινάει από την πλατεία Ευόσμου στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, μετά από την φιλική παραχώρηση του ομώνυμου Δήμου. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 η ώρα με κατεύθυνση ανατολικά. Ο τερματισμός της βόλτας θα πραγματοποιηθεί στο BarBoheme στην Απολλώνεια Πολιτεία απέναντι από το ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης. Όποιος θέλει να περάσει χρόνο στο Bar με δροσερά ποτά ή καφέ, μπορεί να το πράξει αφήνοντας την μοτοσυκλέτα του στον ειδικό χώρο που θα είναι εξασφαλισμένος μπροστά από το Bar.

Για την διαδρομή που θα ακολουθηθεί όποιος επιθυμεί μπορεί να ενημερωθεί από το επίσημο site διοργάνωσης https://www.gentlemansride.com/.

Η ώρα συγκέντρωσης είναι 16.30.

Η ώρα αναχώρησης είναι 17.00.

Τερματισμός στο Boheme κατά τις 18.30.

Το dgr δεν είναι αγώνας. Είναι μια Κυριακάτικη θεματική βόλτα φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η τήρηση των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι υποχρεωτική και η περίπτωση παραβίασής τους αποτελεί ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα. Η διαδρομή είναι προτεινόμενη και όχι υποχρεωτική. Το κομβόι κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες των μονάδων της Τροχαίας που θα συνοδεύουν σε όλο το μήκος της διαδρομής. Δεν επεμβαίνει κανένας συμμετέχοντας με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διασταυρώσεις και φωτεινούς σηματοδότες.

Δεν υπάρχουν καταστατικά, σύλλογοι, συνδρομές, κ.λπ. Όλοι συμμετέχουμε εθελοντικά.

Το κράνος είναι υποχρεωτικό και θερμή παράκληση να γίνει σεβαστό από όλους ώστε να μην έρθουμε σε δύσκολη θέση απέναντι στην τροχαία.

Αν έχετε παλιά ή τροποποιημένη μοτοσυκλέτα, βάλτε τα καλά σας και γίνετε μέρος της μεγαλύτερης παγκόσμιας μοτοσυκλετιστικής γιορτής.... του Gentlemans Ride.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 14:18
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « 23o Classic Rally Serres Το 4ο Gentleman's Ride της Θεσσαλονίκης »