Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020
Greek English German
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 13:01

23o Classic Rally Serres

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(13 ψήφοι)

Η ΛΑΜΣ μια από τις μεγαλύτερες και σίγουρα η πιο δραστήρια Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας, διοργάνωσε την  23η  στην σειρά εκδήλωση κλασικών οχημάτων της πόλης των Σερρών. Μια εκδήλωση που έχει πραγματικά ριζώσει με το πέρασμα του χρόνου και έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη από την κοινότητα...

...των κλασικών στην Β.Ελλάδα. Πέρασε περιόδους με σχεδόν αδιαχείριστο πλήθος συμμετοχών λόγω μεγάλου μεγέθους, κάποιες άλλες με την κρίση να τις περιορίζει, πάντοτε όμως διατηρούσε έναν παρεϊστικο χαρακτήρα που δύσκολα συναντάς και βρίσκεις. Κέφι και διάθεση που συνήθως υπάρχει στην πρώτη, άντε στην δεύτερη, τρίτη φορά που συμβαίνει η μάζωξη. Το ClassicTrial και από εφέτος Classic Rally, 23 φορές πραγματοποιήθηκε σαν πρώτη φορά. Όχι οργανωτικά, καθώς όλες οι λεπτομέρειες είναι ρυθμισμένες στην εντέλεια και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του, αλλά με το άσβηστο μεράκι της πρώτης φοράς.

Η πόλη των Σερρών έχει αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι αγαπάει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αγκαλιάζει όλες τις εκδηλώσεις και τους αγώνες, είτε εντός, είτε εκτός πίστας. Έτσι και με το ClassicRally, όταν στον πεζόδρομο παρατάχθηκαν οι συμμετέχοντες το Σάββατο βράδυ, πραγματοποιήθηκε συνωστισμός και το αδιαχώρητο. Πολύ όμορφες εικόνες με παιδιά και οικογένειες να φωτογραφίζονται μπροστά σε αυτοκίνητα και μηχανές άλλων εποχών, πολύ μακρινών από την σύγχρονη καθημερινότητα. Επισκέπτες γεμάτοι απορίες και συμμετέχοντες πρόθυμοι να απαντήσουν σε οτιδήποτε σχετικό με τα παλαιά οχήματα, συνέθεταν ένα καταπληκτικό σκηνικό, συνοδεία μπύρας και καφέ. Χαλαρές ώρες, ωραίες στιγμές, σπάνιες καταστάσεις.

Για εφέτος η ΛΑΜΣ αποφάσισε να αλλάξει όχι μόνο το όνομα, από Trial σε Rally, αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής. Καταργήθηκαν τα χρονομετρημένα κομμάτια, καταργήθηκαν οι ειδικές διαδρομές, καταργήθηκαν οι κατηγορίες συμμετοχών, καταργήθηκαν οι κατατάξεις και οι βαθμοί ποινής. Η φετινή σχεδίαση του Classic των Σερρών, ήθελε να μην υπάρχουν στρεσογόννες φάσεις και οραματίστηκε την εκδήλωση σαν μια υπέροχη βόλτα, χωρίς διαγωνιστικό κομμάτι. Η διαδρομή που επιλέχτηκε για την Κυριακή, πραγματικά υπέροχη. Μέσα από δάσος, υψόμετρο, οροπέδια, αναδείκνυε ότι ακριβώς ψάχνει ένας μοτοσυκλετιστής σε μια βόλτα του. Στριφτερά ορεινά κομμάτια μέσα σε εξαίρετη φύση. Από Σέρρες ανέβαινε Βροντού, έφτανε στο Οχυρό (κάτω από το Νευροκόπι), από εκεί στα Κοκκινόγεια και τελικά τερματισμό στον δρόμο Δράμας Σερρών, στο οινοποιείο του κτήματος Νεράντζη. 150 χλμ περίπου με πολλά σφιχτά κομμάτια, αλλά και 3 ώρες εξασφαλισμένης οδηγικής απόλαυσης.

Στην αλλαγή που προσπάθησε να κάνει η ΛΑΜΣ δυστυχώς δεν είχε σύμμαχο τον καιρό. Το Σάββατο το βράδυ δυνατές καταιγίδες έπληξαν τον νομό και την Κυριακή το πρωί όλα μαρτυρούσαν την «δύσκολη υγρή νύχτα». Με μαύρα απειλητικά σύννεφα πάνω από τα κεφάλια μας στην εκκίνηση, η διοργάνωση αναγκάστηκε να προσφέρει και 2η εναλλακτική διαδρομή, χωρίς ορεινά κομμάτια και πολύ πιο σύντομη. Η 2η διαδρομή αφορούσε το πεδινό κομμάτι Σέρρες – Νέα Ζίχνη – Κτήμα Νεράντζη. Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν να «σπάσουν» οι συμμετέχοντες σε 2 groups και να χαθεί μέρος της αίγλης της εκδήλωσης. Με αυτή την ενέργεια χάθηκε δυστυχώς η συνοχή και η ομορφιά του να ταξιδεύεις με πλήθος κλασικών συνοδοιπόρων. Πιθανώς να έπρεπε να αλλάξει η διαδρομή και ίσως αυτή να ήταν η πιο σοφή απόφαση, έπρεπε όμως να γίνει επίσημα, καθολικά και όλοι να την σεβαστούν. Η διαδρομή είναι μια, ακόμη κι όταν αλλάζει τελευταία στιγμή.

Τελικά την Κυριακή δεν έφαγε κανείς βροχή. Ούτε οι ορεινοί, ούτε οι πεδινοί. Είτε έτσι, είτε αλλιώς όλοι το ευχαριστηθήκαμε γιατί η πόλη των Σερρών φροντίζει για κλασικά καλή διάθεση. Το Rallyστην πρώτη του εμφάνιση είναι σίγουρα επιτυχημένο. Μακάρι του χρόνου η συγκεκριμένη εκδήλωση να έχει την προβολή που της αξίζει και να καταφέρει να συσπειρώσει όλο τον κλασικό δίτροχο κόσμο της Β.Έλλαδας. Άλλωστε πρόκειται για την μοναδική άρτια οργανωμένη και υπεύθυνη εκδήλωση για τα κλασικά δίτροχα στην Β.Ελλάδα (χωρίς να είναι μονομάρκα).

Η όλη εκδήλωση ήταν μια ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά σπουδαίες μοτοσυκλέτες, μάχιμες και άριστα συντηρημένες. Στα καλλιστεία που έλαβαν χώρα το Σάββατο τις 3 πρώτες θέσεις κατέλαβαν 2 Vespa’sκαι ένα Ducati 900SS.

 

Ευχαριστούμε ΛΑΜΣ. Ευχαριστούμε Σέρρες για την φιλοξενία, το ούζο, τους ακανέδες, τα σουβλάκια, τις μπακάλικες πιπεριές, την πίστα και τόσα άλλα.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα άτομα που 6 μήνες τώρα σχεδιάζουν, οργανώνουν, αγωνίζονται, θυσιάζουν προσωπικό χρόνο και κόπο, για το τέλειο ClassicRallySerres.

 

 

Φωτογραφίες: Θανάσης Διγγελίδης – Απόστολος Τσαρουχάς

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 19:02
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.