Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020
Greek English German
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 14:33

Honda Cb 450, Steve McQueen

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(13 ψήφοι)

Ότι ο Steve McQueen ήταν καλός ηθοποιός και εξαίρετος μηχανόβιος  όλοι λίγο πολύ το γνωρίζουν. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει το ευρύ δίτροχο κοινό είναι η συλλεκτική φρενίτιδα που έχει πιάσει τους κυρίους και τις κυρίες των δημοπρασιών, για κάθε...

...τι μηχανόβιο του McQueen. Διάφορες μοτοσυκλέτες  και μοτοσυκλετιστικά είδη του δημοπρατήθηκαν κατά καιρούς επιτυγχάνοντας τιμές αδιανόητες ακόμη και για τους οίκους δημοπρασιών.

Τελευταίο δίτροχο ιδιοκτησίας McQueen που διατέθηκε, είναι ένα Honda Cb 450 του 1972 το οποίο δημοπρατήθηκε πριν λίγες  ημέρες από τον οίκο JulienAuctions.  Πρόκειται για μοτοσυκλέτα που δόθηκε ως αμοιβή στον ηθοποιό το 1973 όταν συμμετείχε στα διαφημιστικά spots για την προώθηση του Honda Cr 250. Η αμοιβή του McQueen ήταν 1 εκ. δολάρια και το εν λόγω Cb, με την υποχρέωση να κυκλοφορεί με αυτό στην Καλιφόρνια, πού αποτελούσε μια περιοχή που η Hondaεπιθυμούσε διακαώς να αυξήσει τις πωλήσεις του Cb.

Η δημοπρασία παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και υψηλή κινητικότητα για τρείς επιπλέον λόγους. Ο πρώτος και πολύ βασικός είναι η πινακίδα της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας που φέρει το όνομα του ηθοποιού. Η πινακίδα MCQUEEN του 1972 της Καλιφόρνια είναι απόλυτα συλλεκτική και περιζήτητη από μόνη της. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το Cb έχει μόλις 19.175 μίλια, μόλις έχει «στρώσει» και βρίσκεται σε απόλυτα αυθεντική και λειτουργική κατάσταση. Ο τρίτος λόγος είναι το βιογραφικό της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας πού έχει περιληφθεί στο πρόσφατο βιβλίο του Matt Stone με τίτλο  «Racing and Riding with the King of Cool» όπου παρουσιάζονται ιστορίες σχετικές με τις μοτοσυκλέτες του ηθοποιού και την αγωνιστική του δράση.

Η εκτιμηθείσα αξία για να επιτευχθεί στην δημοπρασία ήταν 50.000 δολάρια. Μετά από έντονη δράση με συνεχώς αυξανόμενα χτυπήματα τελικά έκλεισε στα 70.400 δολάρια πολύ πάνω από τις αρχικές προσδοκίες.

Συμπέρασμα: Ο McQueen σήμερα «πουλάει» πολύ και καλά!

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 15:41
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.