Πέμπτη, Μάιος 23, 2019
Greek English German
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 18:59

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Dgr 2016 Θεσσαλονίκης

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(15 ψήφοι)

Το 3ο Dgr της Θεσσαλονίκης διατήρησε σταθερό τον ρυθμό ανάπτυξής του, που θέλει διπλασιασμό των συμμετοχών κάθε φορά. 50 συμμετοχές την πρώτη χρονιά, εκατό την δεύτερη, κάτι παραπάνω από διακόσιες την τρίτη. Μια εκδήλωση που σταθερά αποκτάει όλο και μεγαλύτερο κοινό, τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Την Κυριακή 25/9 από τις 10.30 το πρωί, υπέροχες απαστράπτουσες ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες, με καλοντυμένους αναβάτες και αναβάτριες, άρχισαν να γεμίζουν τον χώρο του parking του εμπορικού κέντρου Μακεδονία. Οπλισμένοι όλοι με το καλό τους χαμόγελο και με έντονη διάθεση πειράγματος, για μια ώρα θαύμασαν, φωτογράφισαν, σχολίασαν, ένα ποικιλόμορφο σύνολο 217 μοτοσυκλετών πού σπάνια μπορεί κάποιος να το συναντήσει. Οι μοτοσυκλέτες που παρατάχτηκαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ή ιστορικές ή σύγχρονες αναμορφωμένες. Vespas, chopper, brat styles, scramblers και classics έκαναν το parking να μοιάζει με γιορτινή υπαίθρια έκθεση μοτοσυκλέτας.

Αν και οι δίτροχες σπάνιες κυρίες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δευτερεύον αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο παίξανε τα γιλέκα, τα κουστούμια, τα καπέλα, τα παπιγιόν, οι γραβάτες, οι πίπες, τα σκαρπίνια και ότι άλλο παλιό ή καινούριο βγήκε από τις ντουλάπες και τα σεντούκια, με σκοπό να δοθεί ο επισημότερος δυνατός τόνος στην εκδήλωση.

Μοιράστηκαν τα flyers με τις πληροφορίες για την θεματική μάζωξη και την προτεινόμενη διαδρομή και όταν πατήθηκαν οι μίζες και οι μανιβέλες, το κομβόι βρυχήθηκε και η μεγάλη παρέα ξεκίνησε την βόλτα. Σπάνιες εικόνες, πολύχρωμα κράνη και κουστούμια, αστραφτερές εξατμίσεις, πρόσωπα χαρούμενα. Η διαδρομή που επιλέχθηκε ήταν 25χλμ περίπου, απόλυτα αστική, εύπεπτη, χαλαρή και κατά το δυνατόν απολαυστική. Μετά από 45 λεπτά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η πορεία έφτασε στο παλαιό Στρατόπεδο Παύλου Μελά για μια σύντομη στάση προκειμένου να κρυώσουν τα μοτέρ και να δροσιστούν οδηγοί και συνοδηγοί κάτω από το πευκόφυτο κομμάτι του στρατοπέδου. Το στρατόπεδο ανοίχθηκε ειδικά για την περίσταση από τον Δήμο Παύλου Μελά και το όλο σκηνικό με τα παλαιά ερειπωμένα κτίρια προσέφερε υπέροχα φωτογραφικά κάδρα.

Η λήξη της βόλτας και της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο club Rover στα λαδάδικα, με υπέροχες μουσικές και καταστάσεις party.

Εκτός από την Θεσσαλονίκη σε άλλες 4 πόλεις της Ελλάδας έγινε αντίστοιχη βόλτα. Σε όλες τις πόλεις η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η αποδοχή καθολική, παρά το γεγονός ότι σε κάποιες από αυτές ήταν η πρώτη φορά. Συνολικά υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα συμμετείχαν περισσότερες από 500 μοτοσυκλέτες στην εκδήλωση. Σε όλο τον κόσμο κάτι λιγότερο από 60.000 αναβάτες αγκάλιασαν τον θεσμό, συνθέτοντας την πρώτη σε πλήθος και ανταπόκριση δίτροχη παγκόσμια δράση. Ο φιλανθρωπικός στόχος μπορεί να μην επιτεύχθηκε (ήταν 5.000.000$), αλλά τα 3.500.000$ που μαζεύτηκαν, είναι σίγουρα ένα πολύτιμο εφόδιο στην προσπάθεια της καταπολέμησης του καρκίνου του προστάτη.

Για την βόλτα της Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τροχαία χωρίς την βοήθεια της οποίας μπορεί η εκδήλωση να είχε λήξει άδοξα στο Παύλου Μελά, τον Δήμο Παύλου Μελά για την εξασφάλιση της πρόσβασης στο ομώνυμο στρατόπεδο, τον 1055 Rock πού ήταν ο χορηγός επικοινωνίας, τα clubs της πόλης που συμμετείχαν μαζικά και τον Χρήστο Τσιριγώτη πού σήκωσε μόνος του όλο το απαιτητικό επικοινωνιακό κομμάτι με τους διοργανωτές Αυστραλούς. Το workshop των Adrenaline Junkies και το Moto4fun ανέλαβαν το κόστος του έντυπου υλικού (αφίσες, αυτοκόλλητα, flyers, κ.λπ.).

Ένα τεράστιο μπράβο για κάθε έναν συμμετέχοντα ξεχωριστά, αφού ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, έληξε όπως έπρεπε χωρίς απρόοπτα και δύσκολες καταστάσεις. Η παρέα είχε ένα αξιοσημείωτο αρμονικό δέσιμο και ήταν απόλυτα προσηλωμένη στον κοινό σκοπό. Να γίνει δηλαδή μια υπέροχη Κυριακάτικη κουστουμαρισμένη μηχανόβια βόλτα, που αντί να την κάνει ο καθένας μόνος του, να γίνει από όλους μαζί. Μια βόλτα με λόγο και αιτία ύπαρξης!

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 14:49
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.