Πέμπτη, Μάιος 23, 2019
Greek English German
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 08:25

The Distinguished Gentleman’s Ride Thessaloniki 2016!

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(15 ψήφοι)

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, δεκάδες χιλιάδες “διακεκριμένοι ευγενείς μοτοσυκλετιστές”, σε εκατοντάδες πόλεις παγκοσμίως, θα φορέσουν τις γραβάτες τους, θα στρίψουν τα μουστάκια τους και θα οδηγήσουν  σε μια βόλτα τις κλασικές και περίεργες μοτοσυκλέτες τους, με σκοπό να αντλήσουν κεφάλαια και ευαισθητοποίηση για την αντρική υγεία και ειδικότερα για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά και για την πρόληψη των αυτοκτονιών.


Η ιστορία:

To The Distinguished GentlemanRide ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας από τον Mark Hawwa. Eμπνεύστηκε την ιδέα από μια φωτογραφία του Mad Men Don Draper που οδηγεί  μια κλασική μοτοσυκλέτα, φορώντας το πιο επίσημο κοστούμι του. Ο Mark σκέφτηκε ότι μια θεματική βόλτα, θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση του συχνά αρνητικού στερεότυπου των ανδρών που οδηγούν μοτοσυλέτες, συνδέοντας ταυτόχρονα τις διάφορες εξειδικευμένες κοινότητες μοτοσικλετών, μαζί.

Εκείνη η πρώτη βόλτα του 2012, συγκέντρωσε πάνω από 2.500 αναβάτες σε 64 πόλεις. Η επιτυχία της εκδήλωσης ενθάρρυνε τον ιδρυτή να εξετάσει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει μια αντάξια φιλανθρωπική αιτία.

Το 2013, 11.000 συμμετέχοντες σε 145 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συγκέντρωσαν περισσότερα από $ 277k (ΗΠΑ) για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

Το 2014, 20.000 συμμετέχοντες σε 257 πόλεις από 58 χώρες συγκέντρωσαν  $ 1,5m (ΗΠΑ) για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

To 2015, 37.000 συμμετέχοντες σε 410 πόλεις από 79 χώρες συγκέντρωσαν $ 2,3m (ΗΠΑ) για την ίδια έρευνα.

Επηρεασμένοι από την τραγωδία της απώλειας ενός από τους αρχικούς οικοδεσπότες της εκδήλωσης  λόγω κατάθλιψης , το 2016 θα προσεγγιστεί  μια αλλαγή στους στόχους της εκδήλωσης. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων για την πρόληψη των αυτοκτονιών θα είναι ένας από τους στόχους του DGR, σε συνδυασμό πάντα με την χρηματοδότηση της έρευνας για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Η φιλανθρωπική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί, μέσω του νέου επίσημου φιλανθρωπικού εταίρου της εκδήλωσης, το Ίδρυμα Movember, ενώ παράλληλα την υποστήριξη του θεσμού έχουν αναλάβει ως μεγάλοι χορηγοί η Triumph Motorcycles και η Zenith Watches.

Το DGR είναι μια γιορτή της τέχνης του να είσαι κομψός με κλασικές-custom μοτοσυκλέτες.

Τι σημαίνει αυτό;

Σκεφτείτε, μονοκλ, καμαρωτά στολισμένα μουστάκια, μεταξωτά γιλέκα και κοστούμια από ράφτη.

Οδηγείστε: Cafe' Racer, Bobber, Classic, Tracker, Scrambler, Old School Chopper, Modern Classic, Sidecar, Classic Scooter, Brat Styled μοτοσυκλέτες. Επισκεφθείτε το styleguideτης εκδήλωσης για να ενημερωθείτε σχετικά με τις μοτοσυκλέτες που κάνουν το DGR να είναι ένα τόσο μοναδικό γεγονός.

Πράξτε: Προσφέρετε τους καλύτερους τρόπους σας, περιποιηθείτε κομψά το πρόσωπό σας, βάλτε μια πινελιά χαράς και ένα χαμόγελο.

Πληρώστε: Η διαδρομή είναι ελεύθερη, ωστόσο ενθαρρύνουμε όσους συμμετέχουν οδηγώντας να κάνουν μια δωρεά στον σκοπό, καθώς επίσης και να βοηθήσουν την επίτευξη των στόχων φέρνοντας φίλους, συγγενείς και συναδέλφους, για να δωρίσουν μέσω της σελίδας του εράνου.

Εγγραφείτε: Για να στήσετε την προσωπική σας σελίδα και να εγγραφείτε για την πλησιέστερη σε σας βόλτα, επισκεφτείτε το www.gentlemansride.com/register

Ενας αριθμός εταιρειών λειτουργούν ένα πρόγραμμα συγχρηματοδότησης, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα που προσφέρετε, διπλασιάζονται από αυτούς. ….

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Dgr θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά. Τον περασμένο χρόνο οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100, κάτι που είναι ευχή όλων να συμβεί και εφέτος. Η φετινή διαδρομή που έχει επιλεγεί είναι περίπου 23 χλμ και ξεκινάει από τον χώρο του Parking του Εμπορικού Κέντρου Μακεδονία στην ανατολική είσοδο της πόλης. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 η ώρα με κατεύθυνση δυτικά. Η καθιερωμένη μισάωρη στάση για φωτογράφηση θα λάβει χώρα στο παλαιό στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ένα χώρο που δημιουργεί πολύ ωραίες εικόνες με την συγκεκριμένη θεματική βόλτα και έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα πρόσβασης χάριν της υποστήριξης του Δήμου Παύλου Μελά. Ο τερματισμός της βόλτας θα πραγματοποιηθεί στο Bar Rover επί της οδού Σαλαμίνος, στην είσοδο του λιμανιού.

Η ώρα συγκέντρωσης είναι 11.00.

Η ώρα αναχώρησης είναι 11.30.

Η ώρα αναχώρησης από το Παύλου Μελά είναι 13.15

Άφιξη στο Rover μετά τις 13.30.

Το dgr δεν είναι αγώνας. Είναι μια Κυριακάτικη θεματική βόλτα φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η τήρηση των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι υποχρεωτική και η περίπτωση παραβίασής τους αποτελεί ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα. Η διαδρομή είναι προτεινόμενη και όχι υποχρεωτική. Το κομβόι κινείται με την ροή της κυκλοφορίας και δεν επεμβαίνει με ρυθμίσεις σε διασταυρώσεις και φωτεινούς σηματοδότες. Πριν την έναρξη της βόλτας θα διανεμηθεί έντυπο υλικό με την προτεινόμενη διαδρομή.

Στην Ελλάδα θα γίνουν 5 βόλτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και την Σαντορίνη.

Γυαλίστε τις καλές σας, ξεσκονίστε τα κοστούμια σας, οπλιστείτε με καλή διάθεση και πάμε μια βόλτα σπάνια και διαφορετική!

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 09:15
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.