Πέμπτη, Μάιος 23, 2019
Greek English German
Σάββατο, 11 Ιούνιος 2016 09:29

22o Classic Trial από την ΛΑΜΣ

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(12 ψήφοι)

Το 22o Classic Trial της ΛΑΜΣ πέρασε κι αυτό στο πάνθεον των όμορφων εκδηλώσεων ιστορικών οχημάτων. Τα 22 χρόνια που λαμβάνει χώρα ανελλιπώς, έχουν δέσει την αρχική παρέα και κάθε χρονιά προστίθενται νέα άτομα στονπαλιό πυρήνα , που έρχονται να ζήσουν την ατμόσφαιρα του περιηγητικού classic trial του Νομού Σερρών.

Η υποστήριξη της ΛΑΜΣ, όπως κάθε χρονιά, ήταν εμφανής και ουσιαστική. Οι κριτές στις θέσεις τους και με γνώση του αντικειμένου, η διαδρομή καταγεγραμμένη άψογα στο roadbook, τα αποτελέσματα ψηφιακά και σε μικρό αναλογικά χρόνο.

Η οργανωτική ομάδα, άξια συγχαρητηρίων, φρόντισε για κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια που έκανε ευχάριστη την συμμετοχή των αγωνιζομένων και των οχημάτων τους. Το ωράριο και η διάρκεια τηρήθηκαν ευλαβικά, η έκθεση και ο αγώνας υλοποιήθηκαν χωρίς απρόοπτα και τα 90 περίπου χιλιόμετρα της διαδρομής κύλισαν όπως ακριβώς πρέπει σε ένα classic trial.

Η διαδρομή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ταξίδεψε τους συμμετέχοντες σε δευτερεύουσες επαρχιακές οδούς με μικρή κίνηση, πού λες και φτιάχτηκαν για τα ιστορικά τους οχήματα. Δρόμους που δύσκολα θα περάσεις, γιατί δύσκολα θα τους ανακαλύψεις, ειδικά αν δεν είσαι από τις Σέρρες.

Ο καιρός σύμμαχος υπέροχος, με μια συννεφιά που ανέβαζε την ταξιδιωτική διάθεση, αφού η δροσερή θερμοκρασία, ούτε κούραζε, ούτε ταλαιπωρούσε τους οδηγούς.

Η εκδήλωση σε λίγα χρόνια κλείνει τα 25 και γίνεται και η ίδια ιστορική, όπως και τα οχήματα που συμμετέχουν. Η ευχή μας είναι να συνεχιστεί με την ίδια φροντίδα και ζήλο από τους διοργανωτές, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για την μοναδική άρτια ιστορική εκδήλωση της Β.Ελλάδας. Γιατί υποστήριξη φαίνεται ότι υπάρχει τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από τους συμμετέχοντες, που εφέτος ξεπέρασαν τους 70. Το 2017 ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να γίνουν 100!

Και επειδή κάθε χρόνο κάτι νέο μαθαίνουμε στο classic trial, φέτος δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Μάθαμε λοιπόν επιτέλους ποιά είναι γερακίνα και από που "κίνησε για νερό κρύο να φέρει" και τελικά από πού έφερε...αν έφερε!

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 11 Ιούνιος 2016 11:14
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.