Πέμπτη, Μάιος 23, 2019
Greek English German
Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2015 21:06

Το Gentelmans Ride και στην Θεσσαλονίκη

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(8 ψήφοι)

Στις 27 Σεπτεβριου σε 3 πόλεις της Ελλάδας, σε 400 πόλεις του κόσμου και σε περισσότερες από 60 χώρες, θα πραγματοποιηθεί το TheDistinguishedGentlemen'sRide's (DGR). Μια απλή βόλτα, μια θεματική μάζωξη, ένα αντάμωμα ανθρώπων που αγαπούν την «ιδιαίτερη» μοτοσυκλέτα. Είναι μια γιορτή στην οποία βάζουμε...

....τα καλά παλιά μας ρούχα (κοστούμια, γιλέκα, γραβάτες, μαντίλια, καπαρντίνες, κ.λπ.) και κάνουμε μια βόλτα περιήγησης μέσα στην πόλη μας, επάνω στις παλιές, στις περιέργες, στις τροποποιημένες παλαιακά μοτοσυκλέτες μας. Είναι με σύντομα λόγια μια βόλτα με αισθητική περασμένων δεκαετιών σε μηχανάκια και αναβάτες.

Πίσω όμως από μια φαινομενικά απλή εκδήλωση κρύβεται μια μεγάλη ιστορία και μια αξιέπαινη προσπάθεια. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει και διαφορετικά, αφού μιλάμε για μια παγκόσμια πλέον βόλτα και ένα από τα μεγαλύτερα δίτροχα παγκόσμια συμβάντα.

Το DGR ξεκίνησε το 2012. Γεννήθηκε μέσα από μια φωτογραφία του Don Draper στη σειρά ‘’Mad Men’’, όπου ο πρωταγωνιστής οδηγεί μια κλασική μοτοσυκλέτα, φορώντας το καλύτερο κοστούμι του. Κάποιοι μυστήριοι Αυστραλοί εμπνεύστηκαν, μαζεύτηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν ότι μία θεματική βόλτα με αυτή την εμφάνιση, θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο ενός παλαιού αρνητικού στερεότυπου των ανδρών με μοτοσυκλέτα. Εκείνη η πρώτη βόλτα συγκέντρωσε πάνω από 2.500 αναβάτες σε πάνω από 64 πόλεις. Η επιτυχία της εκδήλωσης, ενθάρρυνε τους διοργανωτές να εξετάσουν το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει μια αντάξια αιτία.

Το 2013, πάνω από 11.000 συμμετέχοντες σε 145 πόλεις σε όλο τον κόσμο συγκέντρωσαν $ 277.000 που προσφέρθηκαν στην έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη, που αποτέλεσε όχι μόνο αντάξια αιτία, αλλά κι έναν σκοπό που άγγιξε το σύνολο του δίτροχου κόσμου.

Το 2014, 25.000 περίεργα ντυμένοι λάτρεις της μηχανής σε περισσότερες από 220 πόλεις βρέθηκαν για μια βόλτα επίσημα στο όνομα ενός θέματος, που βασανίζει όλους τους άνδρες και πολύ συχνά τους οδηγούς μοτοσυκλετών.

Το DGR γενικά συνεργάζεται και χρηματοδοτείται από την Triumph. Όλες όμως οι εκδηλώσεις ανά τον κόσμο έχουν κατορθώσει να ευαισθητοποιήσουν μεγάλες εταιρείες που με αξιοσημείωτες δωρεές έχουν υποστηρίξει τον λόγο της εκδήλωσης. Ο φιλανθρωπικός του σκοπός επιτυγχάνεται κυρίως με την συμμετοχή. Αν όμως κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει χρηματική δωρεά (από 1 cent μέχρι όσο…) μπορεί να το πράξει από εδώ https://www.gentlemansride.com/rides/greece.  Η όλη διαδικασία είναι απόλυτα διαφανής και τα ερευνητικά κέντρα που χρηματοδοτούνται προκαθοριμένα, όπως προκαθορισμένες είναι και οι ανάγκες τους.

Όλα γίνονται απλά και έτσι θα συμβούν και στην Θεσσαλονίκη μας. Θα μαζευτούμε απλά αλλά ωραία ντυμένοι στις 10.30 στο Δημαρχείο και όχι στον Λευκό Πύργο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα πούμε τις εξυπνάδες μας και θα ρίξουμε τα γέλια μας για μισή ώρα περίπου. Στις 11.00 ακριβώς θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί (κάτι σαν γάμος) για μια βόλτα εντός της πόλης. Η διαδρομή είναι μικρή και «εύπεπτη» προκειμένου να μην αποκλειστούν τα δίτροχα μικρού κυβισμού. Από τον Λευκό Πύργο πάμε στο Στρατόπεδο Νταλίπη και από εκεί στο parking του θέατρου Δάσους για φωτογράφηση. Πάλι σε κομβόι αναχωρούμε και καταλήγουμε κατά τις 13.00 στο γνωστό club block 33 στην περιοχή των Σφαγείων, το οποίο θα είναι ανοικτό και θα προσφέρει καφέδες και μπύρες σε λογικές τιμές.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν είναι αγώνας.

Δεν υπάρχουν κύπελλα. Δεν υπάρχει συμμετοχή. Δεν υπάρχει χρηματικό κόστος. Δεν υπάρχει οργανωτική επιτροπή για παράπονα. Δεν υπάρχουν κεράσματα.

Είναι μια βόλτα γνωστών και άγνωστων φίλων.

Είναι ένα περιηγητικό party της πόλης μας.

Είναι μια υπέροχη Κυριακάτικη βόλτα που αντί να την κάνουμε μόνοι μας, την κάνουμε όλοι μαζί...

Είναι ένα μοναδικό δίτροχο συμβάν με σκοπό κι αιτία!

(Δελτίο τύπου για την εκδήλωση του 2015)

«Τι παίρνεις όταν διασταυρώνεις μια ασθένεια που σκοτώνει πάνω από 1.300 άτομα την ημέρα και μια κλασική μοτοσυκλέτα;

Απάντηση: το DGR.

Μια παγκόσμια εκδήλωση με custom μοτοσυκλέτες η οποία προσπαθεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, περισσότεροι από 30.000 εκλεπτυσμένα ντυμένοι αναβάτες σε πάνω από 400 πόλεις θα πλαισιώνουν τις σέλες των café racers, bobbers, scramblers τους και άλλων θαυμάσιων μοτοσικλετών για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και να χρηματοδοτήσουν την θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη.

Κομψοί κύριοι και κομψές κυρίες θα οδηγήσουν τα μηχανάκια τους εξαπλώνοντας την ευθυμία και τη χαρά σε όλες τις τοπικές κοινωνίες τους, ενώ ταυτόχρονα θα αφυπνίσουν και θα ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με την υγεία των ανδρών στο συγκεκριμένο θέμα.

Το 2013, πάνω από 11.000 συμμετέχοντες σε 145 πόλεις σε όλο τον κόσμο συγκέντρωσαν $ 277.000 για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη. Το 2014, πάνω από 20.000 συμμετέχοντες σε 257 πόλεις σε 58 χώρες συγκέντρωσαν πάνω από $ 1,500,000 για τον ίδιο σκοπό. Στόχος για το 2015 η συγκέντρωση πάνω από $ 3,000,000.»

https://www.gentlemansride.com/

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2015 13:13
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « To 21ο Classic Trial στις Σέρρες Gentleman's Ride Thessaloniki 2015 »