Κυριακή, Ιούλιος 05, 2020
Greek English German
Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015 20:15

Harley Davidson X8E Steve McQueen

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(10 ψήφοι)

Η Harley Davidson X8E είναι μια ιστορική μοτοσυκλέτα ιδιαίτερης συλλεκτικής αξίας καθώς πρόκειται για την πρώτη Harley με αλυσίδα και όχι με άξονα. Κατασκευάστηκε το 1912 και μια εξ αυτών βρέθηκε στα χέρια του αγαπημένου μας και διάσημου μηχανόβιου Steve McQueen. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα εκπλειστηριάστηκε από τον οίκο Bonhams στην...

...δημοπρασία μοτοσυκλετών που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουρίου στο Λας Βέγκας.

Η Χ8Ε διαθέτει αρκετές από τις καινοτομίες της εποχής. Εκτός από την αλυσίδα κίνησης, διέθετε συμπλέκτη, χαμηλότερο πλαίσιο για μείωση του ύψους από το κέντρο βάρους και σέλα με ελατήρια για βελτίωση της άνεσης όταν η μοτουσκλέτα κινείται σε χωματόδρομους ή λακουβόδρομους. Ο κινητήρας είναι τύπου V 45ο , 989cc, απέδιδε 8hp και ήταν ο μεγάλος αδελφός από μια 790 περίπου cc και 6,5hp.

Η Harley του McQueen πουλήθηκε για δεύτερη φορά σε δημοπρασία και διαθέτει πιστοποιητικά γνησιότητας από το κληρονομητήριο των Terry και Chad McQueen. Πρώτη φορά πουλήθηκε το 1984 όταν και εκποιήθηκε μεγάλο μέρος της κινητής περιουσίας του Steve. Από τότε βρισκόταν σε μεγάλη ιδιωτική συλλογή μέρος της οποίας δημοπρατήθηκε στις αρχές του έτους στο Βέγκας.

Η μοτοσυκλέτα είναι βαμμένη κόκκινη και αποτελεί το αποτέλεσμα της σουρωμένης προσπάθειας του Steve μαζί με τον κολλητό του Von. Μετά από αρκετά ουισκάκια ένα βράδυ είπανε οι δύο φίλοι να ασχοληθούν με τον καλλωπισμό της Harley. Η δουλειά τους βέβαια έμεινε στην μέση κάτι που μαρτυράει και το μισό άβαφο ρεζερβουάρ. Ο Steve την είχε στην κατοχή του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν λειτουργική και την οδηγούσε μόνο για εκδηλώσεις.

Η Χ8Ε έχει από μόνη της μια καλή συλλεκτική αξία που αγγίζει τις 60.000 $. Το άγγιγμα και η ενασχόληση του Steve McQueen μαζί της αποδείχτηκαν υπεραρκετά για να διπλασιάσει την τιμή της. Έτσι στην πρόσφατη δημοπρασία ο νέος ιδιοκτήτης κατέθεσε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 117.500$. Η εκτίμηση βέβαια του δημοπρατούντος οίκου άγγιζε τα 140.000$. Είναι λοιπόν σα να ψώνισε σε εκπτώσεις…

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015 20:30
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « BMW R100RT La Pantera Ένα BMW R45 από την Αφρική »