Πέμπτη, Δεκέμβριος 03, 2020
Greek English German
Τρίτη, 26 Αύγουστος 2014 00:00

Royal Enfield Continental GT. Σταθερή κλασική αξία!

Αρθρογράφος: Βικτωρας
Βαθμολογήστε το άρθρο
(8 ψήφοι)

Νέο μοντέλο από την Ινδική εταιρία που κάνει ένα βήμα προς την τεχνολογία αλλά με αριστοτεχνικό τρόπο και με σχεδιασμό που κρατάει τα σκήπτρα του κλασικού…Ανοίγοντας ένα περιοδικό μοτοσυκλέτας, ένα από τα πράγματα που παρατηρεί κανείς είναι ότι υπάρχει η τάση για όλο και μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις, μεγαλύτερες τελικές, πολλά κυβικά, επιθετικό σχεδιασμό, ένας προσηλυτισμός στον βωμό της ταχύτητας. Υπάρχει όμως και ένας άλλος κόσμος...

πιο ήρεμος, πιο γοητευτικός για εκείνους που θέλουν την ήρεμη, τη χαλαρή βόλτα, με το δίτροχο τους να γουργουρίζει κάτω από τα πόδια τους και να απολαμβάνουν τη διαδρομή. Τέτοιες μοτοσυκλέτες είναι λίγες σε παραγωγή και φροντίζουν να διατηρούν τον πρωτογενή τουριστικό χαρακτήρα των κλασικών δίτροχων, αμετάβλητο.

Μια από αυτές είναι η Continental GT της Royal Enfield. Οι επιδόσεις δεν έχουν τόση σημασία, εξάλλου υπάρχουν μεσαίου κυβισμού σκούτερ που είναι πιο γρήγορα. Σημασία στο συγκεκριμένο έχει η αισθητικήι! Γιατί πρόκειται για μια πανέμορφη μοτοσυκλέτα βόλτας που είναι χάρμα οφθαλμών για να το χαζεύεις είτε στα ορεινά στροφιλίκια, είτε παρκαρισμένο εκεί που σταμάτησες για να απολαύσεις το φυσικό ή αστικό περιβάλλον. Ένα πραγματικό café racer μιας άλλης εποχής. Χωρίς να έχει τίποτα να κρύψει. Μια ζωντανή, αληθινή ανάμνηση, κατά μήκος ενός επαρχιακού δρόμου ή στα προάστια μια πόλης.

Η Continental GT είναι το παρελθόν. Φυσικά έχει όλα τα εχέγγυα για να χαρακτηρίζεται σύγχρονα αξιόπιστη, με πινελιές τεχνολογίας εκεί που πρέπει, χωρίς κραυγαλέες επιλογές για να εντυπωσιάσει και με κόστος σε απολύτως φυσιολογικά επίπεδα.

500 και κάτι κυβικά, 30 αλογάκια, κλιπονάτο τιμονάκι, βάζουμε μπρος με τους κραδασμούς από τον μονοκύλινδρο να μας κάνουν μασάζ, γάντια κοφτά, πέτσινο, μισό κρανάκι με γυαλιά και φύγαμε για βόλτα…

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 26 Αύγουστος 2014 19:36

Βικτωρας

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.