Τετάρτη, Σεπτέμβριος 18, 2019
Greek English German
Τρίτη, 15 Ιούλιος 2014 17:12

Φτιάξτο μόνος σου!

Αρθρογράφος: Βικτωρας
Βαθμολογήστε το άρθρο
(16 ψήφοι)

Η κατασκευή και η διαδικασία της κατασκευής μιας μοτοσυκλέτας από εξαρτήματα άλλων, είναι κάτι με ιδιαίτερο ενδιαφερον.  Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι βέβαιο 'οτι  μπορεί να γίνει. Βαρεθήκατε όλες αυτές τις μοτοσυκλέτες που υπάρχουν στο εμπόριο και θέλετε ή έχετε την έμπνευση να σχεδιάσετε εσείς μόνοι σας τη δίτροχη αγαπημένη σας; Τι προδιαγραφές θα χρειάζονταν...

...ένα τέτοιο εγχείρημα; Τι θα θέλατε να έχει η μοτοσυκλέτα που πραγματικά σας αρέσει; Με τη βοήθεια του διαδικτύου ξεκινήστε μια έρευνα με ποια εξαρτήματα και ποιες αναλογίες δίνουν αυτό το σύνολο. Σίγουρα θα χρειαστούν και κάποιες μηχανολογικές γνώσεις. Βρίσκοντας τα βασικά, μπορεί κανείς να αγοράσει από το εμπόριο ή από το διαδίκτυο 2-3 μότο πολύ φτηνά -ακόμα και τρακαρισμένες- και να εκμεταλλευτεί τα εξαρτήματα που έχουν, ώστε να δημιουργήσει τη δική του μότο. Μπορεί επίσης να προστεθούν και εξαρτήματα after market που υπάρχουν στο εμπόριο, κυριολεκτικά άπειρα ή να κατασκευαστούν από την αρχή, όπως πλαστικά ή ακόμα και βασικά εξαρτήματα!

 Όλα έχουν να κάνουν με τη φαντασία και την επινοητικότητα. Το πώς θα συνδεθούν τα εξαρτήματα, τα μηχανικά μέρη, τα πλαστικά είναι θέμα δοκιμών, μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία αν θα φτάσει την τελειότητα ενός εργοστάσιου, εξάλλου και εκείνοι με αυτήν την βασική ιδέα δουλεύουν, όσο απίστευτο και αν ακούγεται! Αν κατασκευαστεί σωστά σαν όχημα, μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά στον δρόμο χρησιμοποιώντας τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα. Στην Ευρώπη και στην Αμερική μπορεί να κατασκευαστεί ότι τρέλα έρθει στο μυαλό και να περάσει ομολογκάρισμα για το δρόμο μετά από έλεγχο σε κάποιες προδιαγραφές!

Κάτι τέτοιο σκέφτηκε ένας από τους χιλιάδες ερασιτέχνες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και έχουν εκθέσει τα δημιουργήματα τους. Ο Dean Segovis, αγόρασε από μια μάντρα ένα Honda VF750S Sabre -που ούτε καν δούλευε!- και αποφάσισε να φτιάξει τη δική του έκδοση. Παρακολουθήστε όλη τη διαδικασία με τα λεπτομερή πλάνα που τράβηξε από την κατασκευή και σημειώστε τις αμέτρητες λεπτομέρειες και συμβουλές για το επόμενο εγχείρημά σας.

 

Hackaweek

 
Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 24 Ιούλιος 2014 16:22

Βικτωρας

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.