Τρίτη, Ιούνιος 18, 2019
Greek English German
Σάββατο, 14 Ιούνιος 2014 10:02

XR 1200 Boss 88. Μια Harley γρήγορη.

Αρθρογράφος: Βικτωρας
Βαθμολογήστε το άρθρο
(22 ψήφοι)

Πολύ γρήγορη όμως! Δημιούργημα της Ιταλικής Freespirits που εξειδικεύεται σε ιδιοκατασκευές Harley, Buell και Triumph. Με έδρα την Βιτσέντζα, κατασκευάζουν σπέσιαλ εξαρτήματα γι’ αυτές τις μάρκες μοτοσυκλετών.


Το δημιούργημα τους, αυτή η XR1200 είναι αποτέλεσμα πολλών μετατροπών και σχεδιασμού πολλών custom εξαρτημάτων, όπως το ιδιόμορφο πιρούνι που χρησιμοποιεί τις μπούκαλες απλά σαν γλυσιέρες. Με το αμορτισέρ κεντρικά τοποθετημένο εκμεταλλεύεται την σωστότερη λειτουργία του και συνάμα έχει ποιο άκαμπτο πιρούνι, καθότι παχύτερο εσωτερικά. Τέτοια καλούδια πάνω σε Harley δύσκολα βρίσκεις! Φυσικά το βάρος της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με μιας Harley γιατί όλα τα εξαρτήματα είναι από πανάλαφρα υλικά γιατί μόνο έτσι μπορείς να έχεις μια γρήγορη μοτοσυκλέτα με σωστή συμπεριφορά για γρήγορη οδήγηση.


Το νούμερο 88 υποδεικνύει τις κυβικές ίντσες του κινητήρα που μεταφράζεται σε 1450 κ.εκ. Ανακατασκευασμένος, με τα σωστά εσωτερικά μηχανικά μέρη, με χειροποίητες (πανέμορφες εξατμίσεις!) και ανεβασμένη απόδοση σε σχέση με τον εργοστασιακό της Harley και έμφαση στον τρόπο απόδοσης καθότι είναι μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για track days.


Εκτός της εντυπωσιακής βαφής, τίποτα δεν είναι το ίδιο σε σχέση με τα αρχικό μοντέλο της εταιρίας από το Milwaukee. Στόχος του Marcello Fontana, ιδρυτή της εταιρίας, είναι να χρησιμοποιηθούν παντενταρισμένα εξαρτήματα σχεδιασμένα αποκλειστικά για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, με τεχνολογία απ’ ευθείας από τους αγώνες. Όπως επίσης σημαντικό ήταν να δημιουργηθεί ένα επιθετικό προφιλ, που να δανείζεται τα αρχικά στοιχεία του μοντέλου, αλλά και να το βελτιώνει σε επιμέρους τμήματα ώστε να δίνει μια τελείως διαφορετική αίσθηση στην οδήγηση του.


Αν έχετε Harley λοιπόν και θέλετε να την κάνετε ξεχωριστή, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την σελίδα τους και να κανονίσετε ένα ραντεβού για να κάνετε και εσείς την μοτοσυκλέτα σας ένα κόσμημα.

freespirits

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 16 Ιούνιος 2014 09:27

Βικτωρας

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « Ducati Scrambler: Νοσταλγία για το κλασσικό.