Πέμπτη, Μάιος 23, 2019
Greek English German
Σάββατο, 31 Μάιος 2014 09:16

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας.

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(36 ψήφοι)

Στις 23/05 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας μας στο Ρώ art space (Ρωμανού 5 Θεσσαλονίκη). Περισσότερα από 250 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθειά μας και μας έκαναν να αισθανθούμε ότι η κλασική μοτοσυκλέτα έχει το δικό της μεγάλο κοινό στην Θεσσαλονίκη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 02/06 και αφορά 28 φωτογραφίες με θέμα την κλασική μοτοσυκλέτα είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Χωρίζεται θεματολογικά σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη αφορά κλασικές μοτοσυκλέτες όπως αυτές βρέθηκαν εγκαταλειμμένες, παροπλισμένες και σκουριασμένες σε αποθήκες και αυλές, η δεύτερη αφορά μοτοσυκλέτες κατασκευής πριν από το 1960 που ζουν και λάμπουν μέχρι σήμερα έχοντας εγκαταλείψει οριστικά το σκουριασμένο παρελθόν τους και η τρίτη παρουσιάζει κάποια μοτοσυκλετιστικά κομμάτια ως ειδικές λεπτομέρειες, αγνοώντας το σύνολο στο οποίο βρίσκονται ή έπρεπε να βρίσκονται.

Αντίστοιχη έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και αποτελεί μια προσπάθεια αποτύπωσης της μοτοσυκλέτας του παρελθόντος στο σήμερα. Επιθυμεί να καλλιεργήσει την ανάγκη διαφύλαξης του δίτροχου παρελθόντος άσχετα με την σύγχρονη, πολλές φορές αδιάφορη σχέση, ιδιοκτήτη με μεταφορικό μέσο. Να προκαλέσει τον κάθε ένα που έχει μια παλαιά μοτοσυκλέτα ακινητοποιημένη και νεκρή, να ασχοληθεί μαζί της, να της δώσει ζωή περνώντας μέσα από μια θεραπευτική διαδικασία δημιουργίας, φτάνοντας τελικά να την απολαύσει ταξιδεύοντας στους δρόμους μιας άλλης εποχής. Να δημιουργήσει ένα κλασικό καταφύγιο ψυχής και μυαλού, μέσα από τα δίτροχα του χθες...

Πολύ μεγάλη "ευθύνη" για αυτή την έκθεση φέρει η κλασική μας παρέα, οι boxers4fun. Μια παρέα που όλα αυτά τα χρόνια εξασφαλίζει με τον ωραιότερο τρόπο μια μόνιμη πηγή καθαρής ενέργειας, απόλυτα θωρακισμένη στη σχέση της με την μοτοσυκλέτα, κατασταλαγμένη στην απόλυτη αναγκαιότητα ύπαρξης ενός δίτροχου σύμπαντος και τέλεια πηγή έμπνευσης για πληθώρα θεμάτων.

Η αγάπη ειδικά για την κλασική μοτοσυκλέτα είναι μια ιδιαίτερη, εξωπραγματική σχέση που μπορεί και γεμίζει δημιουργικά ακόμη και τις ημέρες που δεν μπορείς να βρίσκεσαι στη σέλα της αγαπημένης σου. Εκεί στο υπόγειο του Βαρώνου, φτιάχνονται κινητήρες, σασμάν, διαφορικά και σχέσεις, μπαίνουμε πάντα αιχμηροί και πιεσμένοι και βγαίνουμε αποσυμπιεσμένοι και θεραπευμένοι. Είναι ένα καταφύγιο κάθαρσης για όλους…

Στον χώρο της έκθεσης και για όλη την διάρκειά της εκτίθονται ένα BMW R25/3 με sidecar, δύο BMW R50 και μια Horex Regina όλες αναπαλαιωμένες. Ο κόσμος που μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί την έκθεση έχει εντυπωσιαστεί από τις 4 μοτοσυκλέτες και κυρίως με το γεγονός της παρουσίασης τους, που ο επισκέπτης μπορεί να τις δει και να τις περιεργαστεί χωρίς περιορισμούς.

Στις 27/05 το όλο εγχείρημά μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις μουσικές τους οι Train45. Η μοναδική μπάντα bluegrass της Θεσσαλονίκης που για ένα δίωρο απολαύσαμε unplugged στον χώρο της έκθεσής μας.

Μαζί με την έκθεση παρουσιάστηκε και το βιβλίο "Μηχανο…γραφώντας με ιστορίες παρέας, σε ταξίδια" που περιλαμβάνει κάποια κείμενα από το moto4fun και τις περισσότερες φωτογραφίες της έκθεσης. Τυπώθηκε σε 500 αντίτυπα, είναι 160 έγχρωμες σελίδες και προς το παρών διατίθεται από τον πολυχώρο ρώ (Ρωμανού 5 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-226552) στην τιμή των 15€.

Ευχαριστώ θερμά όλους αυτούς που συνέβαλαν στην δημιουργία της παρούσας έκθεσης.
Υπήρξε μια αλυσίδα φίλων που ο κάθε κρίκος έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο στην συνοχή του εγχειρήματος.
..

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 01 Ιούνιος 2014 08:41
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.