Δευτέρα, 21 Μάιος 2012 19:33

18ο Classic Trial. Παραδίδονται σεμινάρια για κλασικές εκδηλώσεις!!!

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(19 ψήφοι)

Το 18ο Classic Trial της ΛΑΜΣ πέρασε στην ιστορία. Όχι έτσι απλά και λέγοντάς το για να το πούμε…Πέρασε στην ιστορία σαν το Classic Trial με τις περισσότερες συμμετοχές. Μία εποχή που όλα βαίνουν μειούμενα, η ιδέα κάποιων Σερραίων πριν 18 χρόνια (μεταξύ αυτών και του δικού μας Βαρώνου) όχι μόνο αντιστέκεται στα χλωμά φαινόμενα των καιρών, αλλά μεγαλώνει και δείχνει ζωντανή όσο ποτέ άλλοτε. Με συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 70, αποδεικνύει ότι...

...τελικά υπάρχει κλασικό σπίτι και στην Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει και βρίσκεται στον Νομό Σερρών. Πρόκειται για την μοναδική εκδήλωση με κλασικές μοτοσυκλέτες στην Βόρεια Ελλάδα, που η δυναμική της κάθε φορά εντυπωσιάζει όχι μόνο εμάς τους συμμετέχοντες, αλλά και τους ίδιους τους διοργανωτές.

Δεν πρόκειται για μια εκδήλωση με μέσα και δυνατότητες. Ποιος τα έχει άλλωστε στην εποχή μας; Πρόκειται για κάτι πραγματικά αυθεντικό που βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή και πάνω από όλα στην αγάπη για το κλασικό τροχοφόρο όχημα.  Λάθη και αδυναμίες συγχωρούνται όλα μπροστά στην αγάπη της μικρής παρέας να οργανώσει και της μεγαλύτερης να συμμετάσχει. Όλοι περιμένουν κάθε Μάϊο το τηλέφωνο του Κου Ηλιάδη για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να ξεχυθούν στα ανοιξιάτικα βουνά και λαγκάδια του Νομού Σερρών.

Στα τόσα χρόνια που συμμετέχουμε οι διαδρομές  της εκδήλωσης δεν έχουν σταματήσει να μας εντυπωσιάζουν, σε τόπους που δεν υπάρχει περίπτωση να διαβείς, όσο καλός μοτο-περιηγητής και να είσαι.Για φέτος ο αγώνας εξελίχθηκε πέριξ της λίμνης Κερκίνης. Με συνολικό μήκος διαδρομών 111 χιλιόμετρα και τερματισμό στην πίστα κάρτ δίπλα στην πίστα των Σερρών, άφησε ικανοποιημένους αργούς, γρήγορους, ρομαντικούς, αδιάφορους, γκρινιάρηδες, κυπελλάκηδες, μυστήριους, κ.λπ. Με σύμμαχο έναν καταπληκτικό καιρό κατά την διάρκεια του αγώνα, όλοι απόλαυσαν διαδρομές, εξαιρετικές φιλοξενίες στο ξενοδοχείο Ερωδιός, το εστιατόριο των κάρτ και το καφέ Κόντρα στην πίστα.

Ευχαριστίες και συγχαρητήρια δεν νομίζω ότι χρειάζονται γιατί, όταν υπάρχουν,  είναι καλύτερο να  αποδεικνύονται. Και φέτος αποδείχτηκαν ακόμη μια φορά μέσα από τις συμμετοχές και το κλίμα της εκδήλωσης. Όλοι τελικά έχουν τον ρόλο τους σε μια ιστορία που ξεκίνησε ως μικρή τοπική εκδήλωση και τελικά έχει γίνει θεσμός. Τόσο οι διοργανωτές που δημιουργούν το υπόβαθρο, όσο και οι συμμετέχοντες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Μόνο κάτι που θα είναι άδικο να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο. Κάθε χρονιά που περνάει το classic trial αποκτάει και μικρότερο μέσο όρο ηλικίας τόσο σε συμμετοχές, όσο και σε κριτές. Αυτό δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι αποχωρούν οι παλιοί. Σε καμμία περίπτωση...όλοι οι παλιοί δίνουν κάθε χρόνο το παρών. Οφείλεται αποκλειστικά στην παρουσία νέων ατόμων που δίνουν ένα παρών πολλά υποσχόμενα για το μέλλον.

Tips

- Η ΦΑ.ΜΗ.ΛΙ.Α έσδωσε το δικό της ρεσιτάλ και τον δικό της παλμό σαν κριτές στους Σταθμούς Ελέγχου Διαδρομής. Οι ΦΑνατικοί ΜΗχανόβιοι ΛΙγο Ανώμαλοι χρωμάτισαν την εκδήλωση με τον πιο ωραίο τρόπο.

- Τελικά μέσα από τα δύσκολα βγαίνουν οι ωραιότερες εκδηλώσεις. Αυτό ισχύει τόσο για το λάστιχο του Βαρώνου, όσο και για την πρώτη ειδική του αγώνα. Βάλτε μας δύσκολα την επόμενη φορά...

- Ευχαριστίες δεν χωράνε, χωράν και περισσεύουν όμως τα μπράβο. Μπράβο λοιπόν στον Καπετάνιο που ήταν η γηραιότερη συμμετοχή, μπράβο στην Γιούλα που ήταν η μοναδική γυναικεία συμμετοχή στις μοτοσυκλέτες (με το ομορφότερο μηχανάκι σίγουρα, ένα Horex τσόπερ), μπράβο στην ψυχή του αγώνα τον μοναδικό με sidecar Δάσκαλο, μπράβο σε όλους τους αφανείς οργανωτές και υποστηρικτές της εκδήλωσης.

- Αν είστε λάτρεις των κλασικών μπορείτε να προμηθευτείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο εξαιρετικό www.gpimages.gr

- Τα προηγούμενα classic trial μπορείτε να τα δείτε εδώ : 15ο , 16ο , 17ο

- Στις Σέρρες τελικά χτυπάει η καρδιά των κλασικών τροχοφόρων!

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Μάιος 2012 20:45