Παρασκευή, Σεπτέμβριος 21, 2018
Greek English German
Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012 22:54

Μηχανάκι οδηγώ, πουθενά...δεν σταματώ!

Αρθρογράφος: Αναστασία
Βαθμολογήστε το άρθρο
(26 ψήφοι)

Μας αρέσει να νομοθετούνται πράγματα για την μοτοσυκλέτα. Δείχνει ότι το κράτος την σκέφτεται και δεν είναι το απλό, συνηθισμένο επακόλουθο, του αυτοκινήτου. Δεν μιλάμε βέβαια για φόρους και χαράτσια. Μιλάμε για νόμους που την καθιστούν πιο ευέλικτη και πιο γρήγορη σαν μέσο μετακίνησης, όπως πχ όταν επετράπηκε...

... η κίνηση εντός των λεωφορειοδρόμων.

Στην πολιτεία του Ιλλινόϊς λοιπόν υπάρχει ο νόμος 2528, που ξεχωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια και ο οποίος επιτρέπει στους μοτοσυκλετιστές να περνούν με κόκκινο φανάρι! Και μην πάει το μυαλό σας αλλού…Με πράσινο περνάνε όλοι, με κόκκινο μόνο οι μοτοσυκλέτες!

 Ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε από τις αρχές του έτους 2012, παρά τις διαφωνίες πολλών πολιτών. Όταν λέμε «να περνούν με κόκκινο φανάρι» εννοούμε πως περιμένουν στη διάβαση και μετά από λίγο ξεκινάνε. Συγκεκριμένα, ο νόμος ορίζει πως μπορούν οι μοτοσυκλετιστές να περνούν, εφόσον η διάρκεια του κόκκινου φαναριού είναι μεγαλύτερη από όσο θα έπρεπε να είναι. Πόσο όμως; Δυστυχώς ο νομοθέτης δεν διευκρινίζει πόσο είναι το όριο αναμονής. Μάλλον όσο αντέχει ο καθένας...Αναφορικά, η μεγαλύτερη διάρκεια του κόκκινου φαναριού στην πολιτεία είναι 120 δευτερόλεπτα!!!  Υπερβολικό, ακόμη και για τις βορειοευρωπαϊκές χώρες, που η αναμονή και η υπομονή στις διασταυρώσεις και στα φανάρια είναι «εξωπραγματική».

Φανταστείτε όμως να υπήρχε αντίστοιχος νόμος στην Ελλάδα και να περνάνε με κόκκινο οι μηχανές!!! Το τι θα γινόταν..., δεν είναι καθόλου εύκολο να περιγραφεί! Όλες οι βρισιές της ελληνικής γλώσσας κι ακόμη παραπάνω, όλες οι δυνατές χειρονομίες, αφήστε δε τα κορναρίσματα! Εννοείται βέβαια πως βλέποντας τις μηχανές να περνούν ελεύθερα, το ίδιο θα έκαναν και ΠΑΡΑ πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων, «διαμαρτυρόμενοι» για τον κοινωνικό ρατσισμό που υφίστανται κι άλλα παρόμοια «πρωτοποριακά». Πολύ γρήγορα, για να μην πω αμέσως, τα φανάρια θα αποκτούσαν διακοσμητικό χαρακτήρα, κάτι σαν φωτορυθμικά πόλης…

Ο νόμος αυτός να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ισχύει στην πόλη του Σικάγο. Μόνο σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των δύο εκατομυρίων κατοίκων.

Ακόμη και σε χωριό 80 κατοίκων να ίσχυε στην Ελλάδα, πάλι «Σικάγο θα γίνονταν»!!!

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012 23:05
Αναστασία

Αναστασία

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτήν την κατηγορία: « Η Coco σε νέες περιπέτειες