Κυριακή, Ιούλιος 05, 2020
Greek English German
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2012 21:21

H ΒΜW R1232 υπάρχει και έχει 105 ίππους

Αρθρογράφος: Παύλος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(30 ψήφοι)

Το έχουμε ξαναγράψει, το πιστεύουμε, το περιμένουμε…Η BMW πρέπει να βάλει στην παραγωγή ένα ή δύο μοντέλα με κλασική εμφάνιση και σαφή παραπομπή στις μαύρες μοτοσυκλέτες της πριν την δεκαετία του 1960. Ένα BMW που θα φαίνεται παλιό, αλλά θα είναι σύγχρονο σε προδιαγραφές, υλικά, τρόπο λειτουργίας. Κάτι που το έκανε η...

... Harley Davidson με απόλυτη επιτυχία και που δεν λένε να το καταλάβουν εκεί στην Βαυαρία. Όλοι όσοι έχουν ιστορία, διαθέτουν πλέον κάποιο retro look μοντέλο, εκτός από την BMW. Αυτό όμως που δεν θέλει να καταλάβει η BMW το έχουν καταλάβει οι απανταχού λάτρεις της φίρμας του έλικα  και με ιδιωτικές προσπάθειες επιτυγχάνουν ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες, με σύγχρονη άποψη και παλαιακή αισθητική. Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η BMW R1232. Ο κωδικός 1232 είναι δημιούργημα του Γάλλου κατασκευαστή Panda Moto 89 προς τιμήν της πρώτης BMW που είναι η R32 του 1923. Το R αντιπροσωπεύει τον κινητήρα boxer, ενώ το 12 υποδηλώνει τον κυβισμό καθώς το block του κινητήρα προέρχεται από R1200GS.


Θα μου πείτε τώρα τι σχέση έχει η R32 με τους 8,5 ίππους και τα 122 κιλά με αυτή την «περίεργη» των 105 ίππων και των 235 κιλών…Μεγάλη και καθόλου. Εξαρτάται με τι μάτι θέλει να το δει ο καθένας. Αναμφισβήτητα όμως μοιάζει με την R32 άρα έχει retro look, είναι μονόσελο και δεν έχει φρένα . Αφού έτσι κι αλλιώς ούτε και η R32 είχε φρένα (το 1923 βέβαια μπορεί και να μην τα χρειαζόσουν, σήμερα όμως…δεν είσαι πια μόνος στον δρόμο).  Από την άλλη όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι σύγχρονα υψηλής ποιότητας, οπότε δικαιολογημένος και ο κύριος που θα μιλήσει για μια εξολοκλήρου καινούρια μοτοσυκλέτα, που δεν μοιάζει με τίποτα σύγχρονο, αλλά ούτε και παλιό.


Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν και το αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι δικαιώνει τον δημιουργό της. Εμείς μπορούμε εύκολα να πούμε χαλάλι  οι 16 μήνες δουλειάς και τα  95.000 δολάρια που κόστισε στην Panda Moto 89, αλλά ούτε ο χρόνος ούτε τα χρήματα ήταν δικά μας. Μια επίσκεψη στο site της εταιρείας για  το ιστορικό και τις προδιαγραφές του R1232 είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, εφόσον διαβάζετε γαλλικά!

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 30 Νοέμβριος 1999 02:00
Παύλος

Παύλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.